Pa kad si je vec probao, i kad znas tacno za sta bi kupio takvu gitaru, tesko da neko moze da ti da bolju informaciju od tebe samog. Epiphone nije Gibson, ali nije ni neka bezvezna firma. Nisam svirao ovu gitaru, ali sam cvrsto ubedjen da nesto sto je radjeno u Aziji (koliko mi je poznato, najveci deo Epiphone gitara se pravi u Kini) ne mora da bude i lose. Imam 2 elektricne sa set-in vratom radjene u Aziji, jedna iz Koreje, jedna iz Kine. Ako izuzmem da na njima nema nekog fenseraja sto se tice ukrasa, uradjene su solidno, precizno i prilicno uredno. Ova kineska ima na grifplatni intarziju od laznog sedefa, i meni je i to previse, ja volim najobicnije tackice.
Cini mi se da Epiphone ima generalno bolji kvalitet ako ga uporedjujemo sa Gibsonom nego sto recimo Sqier ima u odnosu na Fender.
Ovo nije konkretan odgovor na tvoje pitanje, ali kad bi i dobio konkretniji odgovor, to bi bilo u neku ruku nametanje necijeg utiska. Mislim da moras da se oslonis na ono sto si sam imao prilike da cujes. Da li si razmisljao o nekoj drugoj gitari slicnog koncepta (mahagoni, set-in vrat, 2xH, 24,75" skala, tune-o-matic bridge...)? Ima li nekog posebnog razloga sto hoces SG, ili prosto zato sto Derek koristi SG?