EPIPHONE SG G-400 Ebony or Faded

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rock-Ker

EPIPHONE SG G-400 Ebony or Faded

Post by Rock-Ker » 27 Jul 2008, 04:16

Zanima me Vase misljenje o ovoj gitari. Telo i neck su od mahagonija. Probao sam je i odusevio sam se... a treba mi za bar priblizan slide-sound Derek Trucks.
Isplati li se uzimati ovu kopiju i da li ima neke nedostatke koje ja mozda nisam primetio? Obrada je solidna... po meni cak jako dobra!
E sad, postavlja se i pitanje koliko ce vremena ta gitara ostati takva ista kao kad je kupljena???

Pozz
RocK-Ker

P.S. Nisam dugo bio na ovom nasem forumu a sad sam se bas raspricao! :))) ebg... kad volem RNR !!!

Rock-Ker

Re: EPIPHONE SG G-400 Ebony or Faded

Post by Rock-Ker » 27 Jul 2008, 17:48

E? zar bas niko nije ovo probao? A, mozda je jos rano za odgovor? :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Jul 2008, 22:39

Pa kad si je vec probao, i kad znas tacno za sta bi kupio takvu gitaru, tesko da neko moze da ti da bolju informaciju od tebe samog. Epiphone nije Gibson, ali nije ni neka bezvezna firma. Nisam svirao ovu gitaru, ali sam cvrsto ubedjen da nesto sto je radjeno u Aziji (koliko mi je poznato, najveci deo Epiphone gitara se pravi u Kini) ne mora da bude i lose. Imam 2 elektricne sa set-in vratom radjene u Aziji, jedna iz Koreje, jedna iz Kine. Ako izuzmem da na njima nema nekog fenseraja sto se tice ukrasa, uradjene su solidno, precizno i prilicno uredno. Ova kineska ima na grifplatni intarziju od laznog sedefa, i meni je i to previse, ja volim najobicnije tackice.

Cini mi se da Epiphone ima generalno bolji kvalitet ako ga uporedjujemo sa Gibsonom nego sto recimo Sqier ima u odnosu na Fender.

Ovo nije konkretan odgovor na tvoje pitanje, ali kad bi i dobio konkretniji odgovor, to bi bilo u neku ruku nametanje necijeg utiska. Mislim da moras da se oslonis na ono sto si sam imao prilike da cujes. Da li si razmisljao o nekoj drugoj gitari slicnog koncepta (mahagoni, set-in vrat, 2xH, 24,75" skala, tune-o-matic bridge...)? Ima li nekog posebnog razloga sto hoces SG, ili prosto zato sto Derek koristi SG?

Rock-Ker

Post by Rock-Ker » 28 Jul 2008, 13:47

Bas imam zelju da je uzmem i naravno, ne uzimam je zbog lepote ili zato sto je ima Trucks. Jednostavno mi se jos od ranije svideo taj ton posto dosta dugo sviram slajd. Svidja mi se taj topao sustain ton koji se dobija i iznenadio se koliko je lakse kontrolisati taj slide-ton nego na stratu ili telcu. Ima tu jos nesto, ne znam bas kako se to kaze strucno za vrat kad nema konus... "ravan" ili ??? - Slide je mnogo lakse kontrolisati i svirati na ovakvom vratu - bar meni!
Pitam sve ovo zato sto nemam bas puno iskustva sa Gibson modelima i kopijama... probao sam neke ali mi se nikada nisu svidele a medju njima i jednog yelow SG originala ali ne znam tacno koji je model!!! I dan danas nesto ne volim Gibsone ali me je ova kopija oborila! Svirao sam je na HotRod-u Deluxe. Pre ovoga sam razmisljao da na stratu ili telcu dodam hamove i kupim silne efekt-pedale za taj masan-susstain ton ali sam odustao od sve te skalamerije cuvsi kako ovo radi!!!

Znaci, sto se tice zvuka tu nemam nikakvih dilema ali sam hteo da cujem iskustva drugih ljudi... mozda nekih koji imaju duze vreme ovakvu ili slicnu gitaru firme Epiphone, onih koji je sviraju...
Prvo sto sam primetio je to da jako nezno izgleda i sva mi je nekako "krhka".
Dok sam je svirao u radnji imao sam utisak kao da je od "chamovine" a ne od mahagonija i neki osecaj da ce se sva iskriviti posle godinu dana aktivne svirke!?
Jednostavno me zanima da li se na svirci mogu uzdati u ovakvu kopiju??

Hvala i Pozz
RocK-KeR

P.S. Nikada ne kupujem gitare zato sto ih neko ima ili zato sto su lepe a i nikoga ne kopiram... recimo Dereck Trucks, svidja mi se taj stil ali sigurno necu uzeti ovu gitaru ili istog SG Gibsona da bih njega skidao. Najvise sam ucio slusajuci Wintera ali Firebird nisam kupio zato sto je on ima. Probao sam je jednom u zivotu i nimalo mi se nije svidela... bar ta koju sam probao!!!
U bre, ispricah ceo istorijat...

Post Reply