Šta Mislite O Yamaha Basovima Iz Serija BB i RBX?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Boroman

Šta Mislite O Yamaha Basovima Iz Serija BB i RBX?

Post by Boroman » 20 Oct 2008, 22:09

Posle nekolicine ponuda i konsultacija odlucio sam da uzmem bass marke Yamaha...
sad... zeleo bih od vas da cujem vase misljene o serijama BB i RBX. Slicnosti, razlike, prednosti, mane i jednih i drugih, jednostavno da kazete koja je serija bolja po vama i zasto... i da predlozite vase omiljene modele. Meni se iskreno mnogo vise svidja obik RBX serije, probao sam skoro RBX375, i zvucao mi je prilicno mocno... mada nisam ja nesto relevantan oko ocenjivanja basseva, posto sam pocetnik na ovom instrumentu. Sa druge strane sam od mnogih cuo pohvale na racun BB-a, ali mi nista konkretno nisu rekli o njima... :grummel_2:

vbraca
vrabac

Re: Yamaha Basses

Post by vbraca » 20 Oct 2008, 23:07

Yamaha pravi ok istrumente, mada ih ja posebno ne volim, ali to sam opet ja...Mada BB i RBX serije uopste nisu iste, niti su im koncepcije iste, sve zavisi kakav zvuk zelis, i kakav oblik istrumenta juris.Od BB serije ti mogu preporuciti Yamahu BB 614, jer je stvarno dobra za dat novac, a od RBX ti mogu reci da RBX 170 i 270 su po meni vesla, i ocajni istrumenti dok se kod RBX 374 cuje osetna razlika u zvuku, a i u izgledu (nekome je i to bitno, da dobro izgleda), i mislim da mozes probati obe bas gitare i procenis koje su za TEBE bolje, ja ti mogu dati moje misljenje ali je sve ostalo na tebi.
Yamahe mozes nacu u Mitros-u, i po koji komad u Liry i Music trade-u, koristi google za tacnu adresu i lokaciju pomenutih prodavnica).
Obe bas gitare su aktivne i prilicno su versetabilne za dat novac, ali ces kasnije kada kupis neki skuplji bas(1000+evra) videces kakve su igrackice... :)

Ako ti nesto nije jasno, samo pitaj... :)

Boroman

Re: Šta Mislite O Yamaha Basovima Iz Serija BB i RBX?

Post by Boroman » 21 Oct 2008, 00:17

Znam da ima u lyri i mitrosu, nisam bio u ovom music trade-u, al kapiram da su iste cene svuda... :wink: treba mi bass za rock, hard i heavy...mada nije iskljucena opcija ni blues-a i jazz-a, ali ovo prvo mi je primarno. pretpostavljam da ti znas koji bass je bolji za rock sviranje....
sviram prstima, trzalicom dobijam neki bas truo zvuk..ili ne znam da sviram njome... :lol: ovo kazem zato sto sam cuo od par ljudi da su neki bassevi bolji za svirku prstima, a neki trzalicom (npr.fender jazz-prsti;precision-trzalica), pa ti mozda znas nesto o ovoj temi vezano za ove serije. :banana4:

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 21 Oct 2008, 09:06

Koliko god Yamaha RBX 375 bolje izgledala i bila primamljivija, i koliko god su to razliciti instrumenti, ja bih rekao da je mnooogo bolja BB61x serija. Pogotovo BB615 u poredjenju sa rbx375. Probao sam oba modela i to je moj zakljucak. Plus na netu sam naishao na gomilu clanaka o nekim problemima sa elektronikom vezano za rbx(baterija se prazni jako brzo jer neshto nije dobro povezano...) kao i na par clanaka gde ljudi kazu da se peta zica ne cuje kako bi trebala. Plus na BB seriji imash bass, mid i treble kontrolu, a na RBX bass i treble... A ti proceni da li ti je potreban bolji ili lepshi bas... :D

Fat Old Sun

Post by Fat Old Sun » 21 Oct 2008, 21:12

Da ,dosta se pricalo i o RBX i BB serijama .Cesto ih pominju kao primer za best-buy kupovinu.Probao sam i jednu i drugu i slozio bih se sa onim sto rece neki od kolega,to su potpuno razlicite gitare.BB614 mi je nekako versatilnija i upotrebljivija za razlicite zanrove muzike.Rbx serija ima po mom mislenju dosta sintetican zvuk,koji se nekima dopada,nekima ne.
I mislim da u RBX seriji kvalitet dosta varira od komada do komada.
Mislim da je konkretno ta BB-614 skoro bila na nekom popustu u Mitrosu,pa pogledaj.Pozdrav i javi sta si pazario!

malisha
MF veteran

Post by malisha » 21 Oct 2008, 21:26

Ja posedujem bb414, i prilicno sam zadovoljan, Iskreno vise mi se svideo 414 od 614, Iz prostog razloga sto mi je 414 odmah davao dobar ton dok sam kod 614 morao da ga trazim, mada je u sustini to isti bas... Definitivno dobar instrument za date pare. Sad je cena jos niza - mozda nekih dvadeset i kusur hiljada, a bila je 37000. Ljudi ne kupuju a Mitros mora da oslobodi prostor... U svakom slucaju toplo preporucujem onome ko je vezan za nizi budzet.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 21 Oct 2008, 21:34

To su instrumenti koji nit' smrde nit' mirišu... Naročito RBX.
Lično sam dugo svirao staru BB seriju i sad se često pitam gdje mi je pamet bila sve te godine... mada novi BB mnogo hvale.

Mislim da možeš napraviti mnogo bolju kupovinu za taj novac. Ne znam zašto si odlučio da tvoj prvi bass bude isključivo Yamaha, ali ajde...

I ne vidjeh nigdje da si napisao kakvu muziku želiš svirati na svom instrumentu!?

Post Reply