Gube mi se viši tonovi (Ibanez RG350)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gube mi se viši tonovi (Ibanez RG350)
E ovako kao sto i stoji u naslovu gube mi se tonovi na visim pozicijama(negde od 12 praga pa nadalje), bolje receno ton se pretvara u sum na 6,5,4, zici, e sad mislio sam da je do magneta pa sam i spustio na jedno 4-5 mm od zica, medjutim problem je i dalje tu. Gitara je ibanez rg350, to mi se javilo od menjanja 2 zice i vise stvarno ne znam sta da radim. Imao sam prvo problem sa floyd-om medjutim to sad sve lepo radi ne rastimava se gitara...... e sad ne znam dal ova gore navedena prica moze da ima neke veze sa floyd-om. Ono sto znam da kad mi je pukla 2 zica da je gitara otisla odmah za 2 tona dole jer jedna zica manje drzi floyd i da je tad poceo da se javlja sum. Mislio sam da ce prestati kad stavim novu zicu medjutim nije
. E eto toliko od mene pa ako neko nesto zna svaka pomoc je dobrodosla. Unapred hvala

- mislim_stvarno
Re: Gube mi se visi tonovi
Znaci, tebi je gitara radila ok pre nego sto ti je pukla zica?
Jesi li menjao ceo komplet ili samo tu zicu?
Jesi li namestio ponovo floyd da bude paralelan sa telom gitare ili je skroz upao u telo?
Jesi li menjao ceo komplet ili samo tu zicu?
Jesi li namestio ponovo floyd da bude paralelan sa telom gitare ili je skroz upao u telo?
Radi gitra sad kako treba
Ma zica je pukla i floyd za nijansu spao jer ga jedna zica manje drzi, a kad sam stavio novu i nije se vratio gore, tako da je podignut sa ona fva srafa sa strane, radi sad............koj me djavo terao da kupujem gitaru sa floydom.......svaki put kad mi pukne zice istraumiram se jer znam da se nece zavrsiti samo sa menjamnjem zice
Ma zica je pukla i floyd za nijansu spao jer ga jedna zica manje drzi, a kad sam stavio novu i nije se vratio gore, tako da je podignut sa ona fva srafa sa strane, radi sad............koj me djavo terao da kupujem gitaru sa floydom.......svaki put kad mi pukne zice istraumiram se jer znam da se nece zavrsiti samo sa menjamnjem zice

- mislim_stvarno
Jedan savet, ne bi trebao da mnogo diras ta dva srafa sa strane. Kada ti floyd nije ravan imas na zadnjoj strani gitare, tamo gde su opruge, dva srafa, usrafljena u drvo, koja zatezes i otpustas, i floyd se dize i spusta.
Ne znam meni rece majstor da vrcem ta da srafa sa strane na floyd-u.... ja ga spustim sto nize dik ne krenu da se guse tonovi, ne volim da su mi zice daleko od vrata..... jebiga ako nesto ne valja na toj gitari to je definitvno floyd. al hvala u svakom slucaju
Re: Gube mi se viši tonovi (Ibanez RG350)
Jbg sad,ja imam istu gitaru i tvrdim da je taj Edge III dobar ,nije najbolji ali,nije ni najlosiji samo treba znati namestitijebiga ako nesto ne valja na toj gitari to je definitvno floyd.