Blade Texas Deluxe ili neki drugi...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Blade Texas Deluxe ili neki drugi...
Prvo da kazem, ne volim bas originalni strat zvuk. Nadam se da HB pozadi radi na tome
Jel svirao neko ovo, kako je ceni, kakav je vrat, kakav je zvuk? Kako bi isla uz Vox AC-15? Samo sto nisam kupio Washburn WI66 Pro (dal je bilo do gitare koju sam probao ili sta ali mi se stvarno dopao zvuk i osecaj) i vidoh ovaj model. Zapravo znam za Blade gitare sa neta ali sam mislio da su dosta skuplje. Ispade da su dosta povoljne kod nas. Imam osecaj da je najbolja strat kopija za srpske pare. Mozda se varam... I gde se prave ove gitare? Hvala najlepse ljudi!

Re: Blade Texas Deluxe ili neki drugi...
Blade texas je jedna veeeoma dobra gitara..
E jedino sto treba da obratis paznju koju Texas kupujes.. ima cetri modela i svi su razliciti u ponekoj osobini toliko da sednes i da se dooobro zamislis..
E sad, ti rece da bas ne volis strat zvuk... ok vecina Texasa ima bas taj strat zvuk, ali dva modela mogu JA da izdvojim i da kazem da imaju I DRUGACIJI zvuk.. pored stratolikog..
Elem, imas onaj Texas sa Humbuckerom znaci Deluxe model http://www.bladeguitars.com/models/texas_deluxe.html
i onaj Vintage.. http://www.bladeguitars.com/models/texas_vintage.html
Vintage ti nudi neka resenja kojim dobijas mali, blagi gain a nema elektroniku... mislim ono sa baterijom i plus mogucnost da ukljucis i tri magneta u isto vreme i neck i bridge magnet u isto vreme.. dakle dva polozaja plus u odnosu na klasicno strat povezivanje!!..
Dok, ovaj Deluxe model ima VSC iliti Variable Spectrum Controll kojim mozes da menjas karakter magneta...
Kazem kad pogledas... ne znam sta da ti preporucim.. kada je rec o ova dva modela TEXAS SERIJE.
Sto se pak tice zvuka, vrata, izrade, tela, hardvera... hmmmmm da li ce ti biti dosta da kazem da se gitare proizvode u Svajcarskoj... i po meni su veeeeeeoma dobre, cak i predobre.. Cena, texas serija je jos i najjeftinija, pogledaj ostale serije i modele... oganj skupo.. ali pedantni Svajcarci svaku gitaru prave sa visokim QC (Quality Controll) tako da... gitare su supeer, i izrada i zvuk. Ima ovde jedan Vlasnik Texasa, koji je odusevljen, a negde na netu sam procitao da su ljudi prodavali svoje original Fendere i ostavljali Blade gitare... eh sad,ako oni lazu, lazem i ja.. da se razumemo...
Sa druge strane, WI66 je takodje DOOOBRA gitara, ima izbalansiran ton, nesto izmedju LP i nekog Ibaneza, Holow body gitare.. ma nije ni jedni ni drugo, a opet. ... veoma je pogodna da se svira SVE.. izrada je takodje odlicna, obzirom da je gitara rangu gitara od 700tinak evra... tako da ... vrat, "mekan" i lezi lepo u ruci.. hardver - nema greske.. Gotoh civije.. ma pucka!
Ne znam, obe sam svirao i obe sam opisao u Sound & Music magazinu... tako da... moraces da sednes i SAM probas i cujes obe.. pa koja ti se vise zasvidja... hocu da kazem "mrtva trka", foto-finish...
E jedino sto treba da obratis paznju koju Texas kupujes.. ima cetri modela i svi su razliciti u ponekoj osobini toliko da sednes i da se dooobro zamislis..
E sad, ti rece da bas ne volis strat zvuk... ok vecina Texasa ima bas taj strat zvuk, ali dva modela mogu JA da izdvojim i da kazem da imaju I DRUGACIJI zvuk.. pored stratolikog..
Elem, imas onaj Texas sa Humbuckerom znaci Deluxe model http://www.bladeguitars.com/models/texas_deluxe.html
i onaj Vintage.. http://www.bladeguitars.com/models/texas_vintage.html
Vintage ti nudi neka resenja kojim dobijas mali, blagi gain a nema elektroniku... mislim ono sa baterijom i plus mogucnost da ukljucis i tri magneta u isto vreme i neck i bridge magnet u isto vreme.. dakle dva polozaja plus u odnosu na klasicno strat povezivanje!!..
Dok, ovaj Deluxe model ima VSC iliti Variable Spectrum Controll kojim mozes da menjas karakter magneta...
Kazem kad pogledas... ne znam sta da ti preporucim.. kada je rec o ova dva modela TEXAS SERIJE.
Sto se pak tice zvuka, vrata, izrade, tela, hardvera... hmmmmm da li ce ti biti dosta da kazem da se gitare proizvode u Svajcarskoj... i po meni su veeeeeeoma dobre, cak i predobre.. Cena, texas serija je jos i najjeftinija, pogledaj ostale serije i modele... oganj skupo.. ali pedantni Svajcarci svaku gitaru prave sa visokim QC (Quality Controll) tako da... gitare su supeer, i izrada i zvuk. Ima ovde jedan Vlasnik Texasa, koji je odusevljen, a negde na netu sam procitao da su ljudi prodavali svoje original Fendere i ostavljali Blade gitare... eh sad,ako oni lazu, lazem i ja.. da se razumemo...
Sa druge strane, WI66 je takodje DOOOBRA gitara, ima izbalansiran ton, nesto izmedju LP i nekog Ibaneza, Holow body gitare.. ma nije ni jedni ni drugo, a opet. ... veoma je pogodna da se svira SVE.. izrada je takodje odlicna, obzirom da je gitara rangu gitara od 700tinak evra... tako da ... vrat, "mekan" i lezi lepo u ruci.. hardver - nema greske.. Gotoh civije.. ma pucka!
Ne znam, obe sam svirao i obe sam opisao u Sound & Music magazinu... tako da... moraces da sednes i SAM probas i cujes obe.. pa koja ti se vise zasvidja... hocu da kazem "mrtva trka", foto-finish...
Hvala ti puno! Sad sam tek u dilemi
Vise mi se svidja WI66 koncepcija i feeling od strata ali Korja VS Svajcarska!? Moracu da probam dugo, dugo... CIni mi se da ih u Artist-u imaju obe, to je bar dobro. Mogu da uporedim. Hvala ti jos jednom na detaljnom odgovoru!

Mislim da je WI66 koji sam ja probao imao Grover civije... ili su ipak mozda bile Gotoh? Imam akusticnu sa Grover civijama i bolje od toga mi u zivotu ne treba (za akusticnu pricam). Skoro da ne izlazi iz stima! Mada verujem da je Gotoh jos bolji, s obzirom da ih vecina modernih "luthier"-a koriste.
Jaooo, moja greska. izvini... Grover... 18:1
jbga, Grover, Gotoh.. sve se to pomesa.
jbga, Grover, Gotoh.. sve se to pomesa.
A kakva je "Durango" serija? Lici na PRS...
Hmmm, iskren da budem njih prob'o nisam.. Nisu bile u ponudi kad sam bio u Artistu...
mada po specifikacijama, vidim da su OK... tj, da su od mahagonoja i da imaju humbuckere... e samo sto dva modela (DC3 i Custom Starfish) imaju Coil split... sto daje vecu versatilnost.. tj. trebali bi da daju raznolike mogucnosti..
Ali ne zelim da mlati gluposti jer ih nisam prob'o...
DC3 specifikacije...
Body Wood: Mahogany with 20mm "Silver Ash" top
Neck Wood: 1-Piece Mahogany Neck
Fingerboard: Ebony
Neck Inlays: Custom DC Abalone Inlays
Headstock Finish: Black Gloss with Binding
Hardware Finish: Chrome
Bridge: TOB-16 Bridge
Tuners: Custom 1:14 Tuners with Ebony Button
Pickups: 2 X LHN-6
Pickup Switching: 5 Position with Inside/Outside Coils Split
Electronics: VSC-3
Switching: 3 Position Mini Switch
Colors Available: BS
Color Shown: BS (Black Streak)
Custom starfish specifikacije:
Body Wood: Mahogany with 20mm Broadleaf Maple top
Neck Inlays: Mother of Pearl & Abalone Square V
Hardware Finish: Nickel
Colors Available: HB, OB, 2TS, SR
Color Shown: OB (Ocean Blue)
Hmm, ova Starfish, nju mi oko 'fata vise... vise mi sesvidja...
opet, moras da vidis sam...

Ali ne zelim da mlati gluposti jer ih nisam prob'o...
DC3 specifikacije...
Body Wood: Mahogany with 20mm "Silver Ash" top
Neck Inlays: Custom DC Abalone Inlays
Hardware Finish: Chrome
Colors Available: BS
Color Shown: BS (Black Streak)
Custom starfish specifikacije:
Body Wood: Mahogany with 20mm Broadleaf Maple top
Neck Inlays: Mother of Pearl & Abalone Square V
Hardware Finish: Nickel
Colors Available: HB, OB, 2TS, SR
Color Shown: OB (Ocean Blue)
Hmm, ova Starfish, nju mi oko 'fata vise... vise mi sesvidja...
opet, moras da vidis sam...
Pihhh... Sta ima da gledam. Od DC-2 na dalje su preko 2K evra. Ja da dobacim do onog Texasa Deluxe i to je to
Eventualno DD-1, DD-2. Ali bice Texas, cini mi se. Hvala ti jos jednom, u svakom slucaju!

Ahh... Evo mene opet. Dakle resio sam da kupim onaj Blade Texas Deluxe nekako i kad sam pogledao u Artist-u, video sam da imaju jos par interesantnih (meni, a relativno sam nov sa e-gitarama) gitara. Blade RH-2 i Carvin CT3C TU. Interesantne su mi jer su od "Ash-a" (prva), odnosno mahagonija (druga). Kako se ja razumem u to, takvo drvo bi trebalo da da puniji ton od klasicnog strat-a (alder), i to mi se svidja. I dalje se tu mota i Washburn WI66... Jel moze neko od vas mastera da mi pomogne oko izbora. U sustini, ovo je prva elektricna gitara koju kupujem za sebe i posto sam resio da dam neke malo ozbiljnije pare, ne bih da promasim bas za kilometar. Povrh toga, naravno, posto mi je prva elektricna gitara, nisam siguran ni oko stila koji ce da me privuce. Znaci treba mi nesto sto bi moglo da pokrpi mnogo stvari. Recimo i da je gornja cena do koje bih mogao da idem 800e. Ispruzio bih se jos malo ako je razlika u kvalitetu ogromna... Naravno, tu stvarno pricam o nekim ciframa koje bih pokusao da izbegnem... znaci 550e koliko je Texas Delux je optimum
Hvala ljudi.

Uhhh, nabrojao si tri-cetri razlicite gitare, pa jos i razlicitih firmi, da je teesko odgovoriti...
Na stranu cinjenica "koju ces vrstu muzike da sviras", ali mislim da bi trebalo da rzmisljas "sta dobijam za novac". prvenstveno.. mada su sve tri koliko razlicite-toliko i slicne, da ono.. izgubim rec... ne znam sta da ti kazem...
Texas je "proverena" gitara, koja ti daje mnogo mogucnosti...
Wahburn je super gitara, koja ce trajati... i dati dooobar zvuk... pre svega uvek upotrebljiv.
Carvin.. firma koja vrrrlo drzi do kvaliteta izrade.. (imam njihov DVD disk gde pokazuju izradu gitara i gde se "kunu" da im je svaka gitara prosla QC) probao sam Carvin modele, Bolt i onu sedmozicanu.. i mogu da kazem da je to vrrrrlo, vrrrrlo kvalitetno... tako da sve u svemu.. Verujem Carvin-u..
E sad, vidim da je Texas S-S-S dok su Washburn i Carvin H-H a RH2 je H-S-S tako da i tu ima razlikice.. taman da jednostavno ne znam sta da ti kazem.
Na kraju, probaj sve sto mozes, a onda odluci, jer TI ces da sviras tu gitaru... uglavnom
A MOJE misljenje je: Neces da se zafrknes ni sa jednom koju budes kupio od ove tri-cetri... veruj!
Na stranu cinjenica "koju ces vrstu muzike da sviras", ali mislim da bi trebalo da rzmisljas "sta dobijam za novac". prvenstveno.. mada su sve tri koliko razlicite-toliko i slicne, da ono.. izgubim rec... ne znam sta da ti kazem...
Texas je "proverena" gitara, koja ti daje mnogo mogucnosti...
Wahburn je super gitara, koja ce trajati... i dati dooobar zvuk... pre svega uvek upotrebljiv.
Carvin.. firma koja vrrrlo drzi do kvaliteta izrade.. (imam njihov DVD disk gde pokazuju izradu gitara i gde se "kunu" da im je svaka gitara prosla QC) probao sam Carvin modele, Bolt i onu sedmozicanu.. i mogu da kazem da je to vrrrrlo, vrrrrlo kvalitetno... tako da sve u svemu.. Verujem Carvin-u..
E sad, vidim da je Texas S-S-S dok su Washburn i Carvin H-H a RH2 je H-S-S tako da i tu ima razlikice.. taman da jednostavno ne znam sta da ti kazem.
Na kraju, probaj sve sto mozes, a onda odluci, jer TI ces da sviras tu gitaru... uglavnom
A MOJE misljenje je: Neces da se zafrknes ni sa jednom koju budes kupio od ove tri-cetri... veruj!
Kapiram. Texas o kome pricam (Deluxe) je isto HSS... sto moze da bude samo bolje sto se tice raznovrsnosti. Mene uglavnom zanima razlika izmedju njegovog "Alder" tela i RH-2 "Ash" tela (drveta). Ok, RH-2 ima i locking tunere i neke skupe sitnice ali i jedna i druga su HSS i imaju VSC-3, to mi je bitno. Takodje, RH-2 ima i split coils za ovaj humbucker. E sad, dal se isplati da dam 300e vise za RH-2, tj. da li je zvuk "bolji" (subjektivno, naravno) zbog drveta i da li to opravdava razliku u ceni?