Parkwood Hybrid Gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
KirilStipsa

Parkwood Hybrid Gitara

Post by KirilStipsa » 30 Dec 2008, 12:56

Image

http://hybrid.parkwoodguitars.com/main.htm
http://hybrid.parkwoodguitars.com/products_pwh2.htm

Da li je neko svirao ovu gitaru? Neka misljenja?
Instrument izgleda toliko univerzalno, da ce izgledati super u svakom bendu, a pritom je i prilicno retro-look.

Univerzalna je i po pitanju zvuka, jer se prostire od heavygain distorzije koja mu super lezi, preko clean i crunch tona, do akustare (kada se ukljuci piezo)...

Jedan moj drugar ima nameru da je kupi, a kako je prilicno nov proizvod, nema mnogo recenzija na netu... ako neko zna nesto, ne bi bilo lose da podeli sa nama.

Inace, nasli smo je u LYRASTYLE-u!

Kristijan
Uvaženi član

Re: PARKWOOD HYBRID gitara

Post by Kristijan » 30 Dec 2008, 13:24

KirilStipsa wrote:Inace, nasli smo je u LYRASTYLE-u!
Be the first to rate this product!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 30 Dec 2008, 13:46

Deluje super.
Koliko kosta?

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 30 Dec 2008, 14:02

Kosta oko 750 evra - sa odlicnim koferom!

Gitara je "as versatile as can be"! Iako nisam fan "sve-u-jednom" instrumenata, ova gitara zaista lepo radi posao, super radi u svim opcijama, piezo joj daje jako lepe i definisane akusticne tonove, humbuckeri su prilicno "sirokopojasni", obzirom da je blenda (tone pot) prilicno siroka, malo pomeranje potenciometra se odrazava na boju. Rekao bih da se zvuk krece od Gretscha, preko 335-ice do LesPaula (ako ne smatrate da je to izjava dostojna gluvog ludaka :P ). Mozda je malo previse koncentrisana na visoke frekvencije, ali to EQ moze lako da resi.

Od potova ima klasicnu gibson cuclu sa gornje strane za bridge-neck kombinacije, a sa donje strane - master volume i tone za magnete, i jos jedan dupli pot za piezo (volume i tone). Na dnu control panela se nalazi 3 way switch: piezo/piezo-pickups/pickups. Sve u svemu, jako jednostavna za "upravljanje" i brzo menjanje zvuka na bini.

Svirali smo jos neke gitare, ali ova nas je prilicno "opalila"... trebalo bi da je cujemo jos jednom, zbog objektivnijeg utiska, prvi utisak je super, obzirom da nismo mnogo ocekivali od firme za koju prvi put cujemo!!!

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 30 Dec 2008, 14:21

Obavezno pogledajte video-demo sa sajta... sve ce vam biti jasno!

xspaceman

Post by xspaceman » 30 Dec 2008, 23:13

cool! :bounce:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 31 Dec 2008, 00:19

Bio sam danas u Lyri i Parkwood stize uskoro i u Nis. I ovaj prodavac ovde se nalozio da je uzima :mrgreen: Kaze, to je posebna serija Cort-a!

Inace, imaju gomilu (stvarno gooooomiluuu) J&D gitara i deluju i zvuce stvarno extra!!!

KirilStipsa

Re: Parkwood Hybrid Gitara

Post by KirilStipsa » 31 Dec 2008, 14:44

Te J&D imamo i mi ovdi u Lyri... probao sam jedan 5er fretless, dobar komad - al' 400 evra, b'ate, za te pare ja kupujem samo american vintage :mrgreen:

BTW, ne bi bilo zgorek da PARKWOOD napravi nesto i za lowF!

sirac-šunka
vragolan

Re: Parkwood Hybrid Gitara

Post by sirac-šunka » 31 Dec 2008, 16:13

Od American Vintage za 400evra neces se ti leba najesti, tako nesto ne postoji ni u jednom paralelnom svetu, vec vise od 35 godina. Skoro je jedan lik za JB iz '73 trazio 1800 pa spustio na 1500. Najjeftiniji JB koji se u poslednjih par godina prodao bio je iz '77 za 1150evra. Lik ga je prodao za manje od 24h.... Tako da... Ako naidjes na komad iz 70-ih i 60-ih za 1000evra ili manje, zovi me odmah, ja cu da ga kupim.

A ovaj fretless J&D je extra bass, ima ga i u Nisu i njega sam juce svirao i vredi svaki dinar. Da sam pri parama kupio bih ga odmah iako mi ne treba niti znam da sviram fretless.

Nego da ne zagadjujemo temu vise, mislim da J&D zasluzuju svoju temu ovde, pa nek kaze ko sta ima.

Post Reply