Epi Explorer

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Epi Explorer

Post by MUzzY » 05 Feb 2009, 17:16

Jel video neko ovu gitaru po BG radnjama? Sta mislite o njoj? Nesto mi se explorer izgled dopao odjedanput :)

mislim_stvarno

Re: Epi Explorer

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2009, 18:59

Samo goth u mitrosu... Nisam probao

jcm 800

Post by jcm 800 » 06 Feb 2009, 09:08

MUzzY wrote:Jel video neko ovu gitaru po BG radnjama? Sta mislite o njoj? Nesto mi se explorer izgled dopao odjedanput :)
Imam Epi Gothic Explorera...Gitara za heavy bucacinu...ton mracan, dubok, rezonira u donjim srednjim...magneti osrednji..ubrzo sam ih zamijenio sa EMG 81 i 85.
Stavio Earnie Ball 10/52 zbog moooda....Zvuk? Think...METALLICA, MOTORHEAD, i sve ono cim plasis malu djecu ako nisu dobra...
Prednost: Zvuk.Dobra rezonanca u donjim srednjim.
Prednost: Izgled. Za dz,dz,dz stvari nema bolje. Ultra Mega Gothic...sva je matirano crna. Izgleda ko F-117, samo sto ne izbacuje bombe...Ne mogu da je fotografisem kako treba jer, kao da upija svjetlost. Postavicu sliku...

Image

Prednost. Gotohov crni hardver.

Mana: Ima mnogo debeo vrat. Nije sredderska mashina ni pod razno. Treba vremena da se covjek navikne...Ali se zato ubila za stvari sa teskim rifovima...Narocito sa ovako debelim zicama...

Mana; Oznake na pragovima. Jos jedan dokaz da estetika i funkcionalnost obicno ne idu zajedno. Gitara iz estetskih razloga nema oznake na pragovima. Ima jedno skromno XII na 12 pragu i to je to. Nijedan drugi prag nije oznacen. Imaju one male tackice sa gornje strane vrata...ali s obzirom da su jako male a da je gitara matirano crna beskorisne su. Narocito na polutamnoj bini. Ja sam joj pred svirke lijepio bijeli selotejp po gornjoj strani vrata da bih ista vidio na bini.

Mana: cijena. Kod nas je precijenjena. U Mitrosu su joj bas zadrli cijenu. Mene je izasla nesto oko 560 eura. Pljacka...ali sta cu kad mi se toliko svidjela da prosto nisam mogao da joj odolim. Uzeo bih je pa da je bila i 800. Gotovo godinu dana sam je meracio svaki put kad bih dosao u Mitros...na kraju sam je poveo kuci da je tamo na miru (i u buci) meracim.
:mrgreen:

Pozdrav

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Feb 2009, 14:36

Ne volem crno :)
Magneti me u principu ne interesuju, idem uvek na dimarzio kombinacije.
Kako ti se pokazao onaj hammer? Koja je njegova cena?

Post Reply