Vaša iskustva sa Schecter gitarama?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Superhik

Vaša iskustva sa Schecter gitarama?

Post by Superhik » 14 Jun 2009, 17:44

Namjeravao sam kupiti novu gitaru i nakon dugog isčitavanja foruma, onlajn prikaza i sl. odlučio sam se za neki od Schecterovih modela. Ono što meni treba je gitara sa tijelom od mahagonija, kombinacijom magneta H+H i flojdom. Meni odgovarajući model je Diamond Demon FR i on je u Srbiji po cijeni od oko 400 evra (sudeći po internetu). Nažalost, pošto nisam iz Srbije a kod nas (Republika Srpska) datog modela nema, nisam bio u mogućnosti da ga probam. Isprobao sam tri-četri druga Schecterova modela ali, ili je drugačije drvo,ili oblik, ili magneti nisu isti... Uglavnom, ostavile su na mene pozitivan utisak. Interesuje me kako su se gitare pokazale u praksi, pri dužem korištenju i sviranju, da li flojd drži štim, da li su ovi aktivni "duncan designed" magneti čemu (navodno su pravljeni po specifikaciji Duncan Blackout-sa) i sl.

Probao sam i brdo "AJ"baneza i moram priznati da su im vratovi dobri ali je zato završna obrada dno (slabo oturpijani pragovi, nejednako lakirane, fabrički setup prilično loš), sve su slijepljene su od više komada drveta ( i to ove kojima se kroz lak vidi, mogu misliti šta je ispod tone laka kod drugih), selektor magneta od tankog lima pa imam osjećaj da bi se pri jačem cimanju iskrivio, zvuk sterilan sa fabričkim magnetima. Mada, e sad ono mada, pozitivno mi izgleda model S320 WK koji takođe nisam imao prilike probati. Pa bih molio neko objektivno mišljenje i o toj gitari, pogotovo o "zero" flojdu (jer mi sva ta priča o kugličnim ležajevima smrdi na marketinški trik).

Unaprijed se zahvljujem svakom dobronamjernom komentaru.

Post Reply