Bdi21 sam kupio jer mi je bio potreban di box i nesto sto ce zameniti silan software pomocu koga dobijam ONAJ zvuk bass-a na kompu.
Ova stvarcica radi kao di box i amp simulator. Prosto je neverovatno koliko ozivi ton i da mu definiciju, u odnosu na cenu narocito.I ako sam planirao da ga koristim samo kada se ukljucujem u kompjuter/mixer mislim da ce se ova sprava od sada nalaziti izmedju mog bassa i pojacala.

Kao sto verovatno znate ovo je kopija SansAmp Bass Driver-a , koji na zalost nisam imao prilike ni da vidim a ne da probam.Ako je verovati ljudima koji su probali oba razlika postoji ali nije toliko velika.Dok je razlika u ceni drasticna - za cenu jednog sansampa mozete kupiti 5 bdi-a

Od kontrola , na bdi21 se nalaze Drive, treble, bass, level, presence i blend. Drive nije bog-zna-kakav kada se skroz "odvali" ali moze da posluzi.Na manjim vrednostima (negde do polovine) je vrlo upotrebljiv i daje tonu tu definiciju koju sam pomenuo.
Treble, bass, level je svima jasno cemu sluzi

Dodajuci presence dobijate jaci "attack" i zvuk postaje cistiji i "treblastiji" (kakve su ovo reci boze mili...kad ne mogu da se izrazim na srpskom kako treba

Pedalica radi , kao u ostalim i vecina, na 9v. Moze baterija, moze ispravljac.
Sa zadnje strane se nalaze dva izlaza, jedan balancirani xlr i jedan ne-balansirani 1/4" konektor (iliti ovaj obican gitarski). Mislim da su oba izlaza mono.
Kutija je (za ocekivati) plasticna ali me je iznenadilo kako to izgleda u prirodi.Ipak je jaca nego sto deluje na slikama. U taster bas namam mnogo poverenja, bar je on mogao da bude od metala.
Vidim na netu da se neki ljudi zale da im xlr ne radi, da je izlaz iz njega mnogo slab... Kod mene je sve u savrsenom redu, cini se da zavisi
od komada do komada. Ako kupujete proverite da li sve radi kako treba (i da li radi

Evo za kraj jedan klip koji sam ja snimio. Cisto poredjenja radi, da vidite razliku sa i bez bdi-a.Prvo ide bass kroz bypassovan bdi , drugi i treci su neki moji eksperimenti a zadnji je sa driveom pojacanim do kraja.
http://www.box.net/shared/1t0goj849l
Pozdrav