Aria XL-STD

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Milky

Post by Milky » 18 Feb 2007, 12:52

Sry za offtopic, ali thx RR, sad sam provalio sve kako treba.

RaZoR

Pa sad..

Post by RaZoR » 17 Sep 2007, 22:36

Ja ustvari iako sviram gitaru oko dve godine ,nisam bas upucen u sve to.. Pa ako neko moze da mi kaze sta je to floyd , ustvari ja verovatno znam sta je to , ali verovatno neznam kako se to zove , ili ja taj deo gitare zovem drugacije, pa ako neko ko je iskusniji od mene moze da mi pomogne , jer hocu da kupim gitaru ARIA STG-05 , i to ubrzo , ali kada sam procitao vase komentare , gde je jedan rekao da je floyd los i da treba da se odmah zameni , poceo sam da se razmisljam , a inace mi se gitara veoma dopala , i po izgledu i ovako... pa ako neko moze da mi pomogne , neka to uradi sto pre , i ja cu mu biti vecno zahvalan HVALA :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Sep 2007, 00:39

Aria XL SDT je oko 130e
Aria XL DLX je oko 180e
SDT je bez floyda, H-S-S konfiguracije magneta
DLX ima Floyd rose, H-S-H konfiguracija magneta.
Sve ostalo je isto!!!
Evo i nekih linkova

http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... page2.html

http://www.mcmusic.ro/product_view.php? ... ductID=978

http://www.mcmusic.ro/product_view.php? ... ductID=977

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Sep 2007, 01:19

... ta druga razlika , sa magnetima , to H-S-S i H-S-H , ili kako vec , za tu razliku takodje neznam u cemu je stvar , a i uopste , razlika izmedju Arie XL-STD i XL-DLX je nekih 50 evra ,pa ako neko moze da mi kaze , da li meni , kao nekom ko prvi put prelazi sa akusticne na elektricnu gitaru , se isplati da zbog te dve razlike dam 50 evra vise , jer ne planiram dugo da koristim gitaru koju budem kupio , pa , pomognite
Ajde da ne spajujem onu temu, (Inace ce admini i modovi da me banuju) pa da nastavim ovde :lol:

H-S-S
H-S-H
S-S-S
S-S
H-H

Sve su ovo skracenice za konfiguraciju magneta.
S=single (singl)
H=Humbucker (dupli) magnet.

Single je malo ostriji u zvuku, dok he humbucker malo topliji u zvuku.
Ajde, da to pojasnim...ako zelis da ti gitara "vristi i reze" onda ti trebaju single magneti, ako hoces da imas topao i mek ton, sa dobrim sustainom, humbuckeri su tvoj izbor. Kombinacijom ova dva tipa na nacin koji sam ti opisao dolazi se do raznih zvukova koji ti odgovaraju ili ne odgovaraju.

Znaci ako je na gitari (gledano od kobilice ka vratu... Humbucker-Singl-Singl to je H-S-S konfiguracija. Dalje sam uradi mogucnosti po siframa... ;)

Jos jedna stvar, a tice se magneta, humbuckerima mogu da se razdvoje namotaji. Inace humbuckeri se i sastoje od dva spojena single magneta samo su povezani da rade zajedno... e onda se prekidacem koje obe Aria-e imaju razdvoje ti namotaji i imas zvuk "kao" na singlu. Tako da koliko god da gitara ima kombinacija (tri do pet) dodaj tu i dve mogucnosti po humbucker magnetu. U ovom slucaju (H-S-H) 9. a u slucaju H-S-H imas 7. Ko nema taj prekidac u oba slucaja ima 5.
E sad , da li ti se isplati ili ne... ja ne mogu da ti kazem, jer jednostavno neznam koliko zns da sviras... da li ces da koristis tremolo (bilo koji) u prvo vreme, dok ne naviknes na gitaru a kasnije da se igras sa tremolom. To privikavanje sa akusticne na elektricnu, moze da potraje dva-tri-pet meseci. Ti kazes da ces da kupujes iduce godine drugu gitaru.... znaci da li STD ili DLX tvoj izbor.

Najbolje je da odes kod nekog ko ima gitaru sa FR-om i sa vintageom da vidis razliku...i taman da procenis da li ces ti imati vremena da se odmah igras tremolom ili ne.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 19 Sep 2007, 12:25

Prvo kazem dejanu da premesti poruku, a zatim ja napisem o konfiguraciji magneta u postu o floydu!!! :x

Mislio sam da preselim poruku, ali posto je dejan vec sasvim lepo objasnio, nema potrebe.

Al' napravismo svinjac na ovom forumu :oops:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 08 Oct 2007, 16:36

Samo da dodam da postoji i H-H-H konfiguracija magneta.

Istina jako retko se srece gitara sa takvom konfiguracijom, buduci da su dva Humbuckera i vise nego dovoljna, tako da nema realnog razloga da se na neku gitaru stave tri komada.
Ali ima slucajeva, kao naprimer Les Paul Black Beauty.

Post Reply