Pitanja u vezi KillSwitch-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nenadnenad

Pitanja u vezi KillSwitch-a

Post by nenadnenad » 26 Jan 2009, 19:16

Zanima me vase misljenje i\ili iskustva vezana za ovu prepravku gitare?

http://alexplorer.net/guitar/mods/killswitch.html

Mene ovaj deo brine
Pop goes the input

Cutting the signal almost always results in a popping sound on a clean sound. The reason is that the wave is cut from whatever amplitude it has (see the white arrow in the picture). However, if you are distorting the signal, it will clip it anyway, so this won't be nearly as noticeable. There's nothing wrong with the wiring; it's just the physics of the situation. This mod sounds best with a heavy, overdriven signal anyway, so it works just fine for most players.
Ne zelim da mi pucketa, posto ne verujem da cu na high gainu svirati u skorije vreme nego relativno klin ili sa nesto overdrive-a...ne znam kolko je primetno to pucketanje o kome covek prica.

Takodje me zanima dal predlazete neki bolji\drugaciji nacin i da li bi mogao mozda da napravim nekakvu pedalu za ovu svrhu
da ne moram da busim pickguard tj da vadim tone pot?

tyler durden
MF veteran

Re: Pitanja u vezi KillSwitch-a

Post by tyler durden » 26 Jan 2009, 20:04

Radio sam ja killswitch na jednoj svojoj gitari, uglavnom zbog onoga "ludaka" Tom Morela, posto sam imao RATM tribute. :D :mrgreen: Prvo, ne znam zasto bi koristio killswitch na cleanu? Drugo, nije da se samo na high gain zvuku ne cuje klipovanje, vec na bilo kom distrorziranom zvuku (znaci sve osim cleana). Reci mi koji gitaru imas, okaci neku sliku, pa cu da ti dam predlog, i kazem najbolje resenje po nekom mom iskustvu, jer sam dosta eksperimantisao oko toga, i igrao se sa tim....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Jan 2009, 21:45

Ako mene pitas, nemoj da busis pickguard. Napravi pedalu sa momentari switch-em koja ti jednostavno prekida signal. Neces morati da busis gitaru a imaces i slobodne obe ruke za sviranje.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 26 Jan 2009, 21:58

Volim clean zvuk ili blagi overdrive :D

aria stg 003 kopija strata

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 27 Jan 2009, 10:42

Ti na njoj imas jedan volume i 2 tone pota? Ako je tako, a ako kojim slucajem ne koristis jedan od tih ton potova, onda samo napravi foru kao na les paulu, da imas 2 posebna volume pota, za dva magneta. Jedan utisas skroz, drugi pojacas do kraja, menjas poziciju izmedju ta 2 magneta, i eto ti killswitch. On je tako originalno i nastao..

A za clean me nisi shvatio, mislio sam, sta mozes da radis sa killswitchem na clean zvukovima?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 27 Jan 2009, 12:51

:) ne znam al saznacu

imam tri magneta i fiveway switch, jedan volume i dva za tone
tone potove ne koristim odnosno nikad ne zamutim zvuk.

Koja je razlika izmedju ove sheme, toga sto ti preporucujes i toga sto funkomat preporucuje osim toga sto njegova varijanta ne zahteva cackanje same gitare?

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 27 Jan 2009, 19:38

Ako uspes da odsviras ovo http://www.youtube.com/watch?v=S-woe3SCAaA sa takvom pedalom, casticu te pivom.

Kazes ne koristis jedan tone pot, skini ga i tu stavi killswitch. Jednostavnije od toga ne moze. :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 27 Jan 2009, 20:02

da, malo je neprakticno sa pedalom brze stiskati :D

nisam se inace zbog bucketheada i tom morella poceo interesovati za killswitch :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 27 Jan 2009, 23:25

Ma u tom slucaju odmah menjaj taj jedan ton pot za killswitch. Zovi npr gorana iz zemuna, ok je majstor, trebalo bi da moze da ti uradi. Meni cu cak i ljudi iz maricevog muzickog servisa to radili jednom (i ako ih mnogi ne vole, ja imam samo najbolje iskustvo sa njima). Ako treba neki br tel, javi.....

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Jan 2009, 00:26

U Subotici sam,...tako da, videcu dal drug ima volje da sredi :D

Post Reply