ness wrote:Preslusao albume zaipodsa danas ponovo,pa posto je produkcija veoma kvalitetno uradjena, interesuje me gde ste snimali ove albume? Napisi koju rec...
Oba albuma su snimana kod mene u sobi

a eto ja sam radio i snimanje i mix produkciju i mastering (zato i traje duze izrada albuma, dok ne odmorim ushi....)
Prvi album je radjen dok jos nisam otkrio EZ drummer, u Batteryju shto se tice bubnja i kucan je jako priblizno onome kako sviramo i uzivo, a drugi je negde malo nabudzen ali sad uvezbavamo da bude isto ko i na albumu shto se bubnja tiche.
KOmplet za prvi album je bio Yamaha Stage Custom, a za Drugi je Neshville iz EZDrummera, sa TAMA doboshem i povremenim modifikacijama cinela...
Bass gitara (Squier Precision i Aria Pro II Japan Jazz Bass) je svirana preko Guitar Riga prako preseta koje smo sami napravili, a gitara (vise razlicitih telekastera

) je takodje guitar rig, preset je neki twin reverb i naravno PRO CO RAT za drajv...a negde i TS808
Vokali su snimani preko mikrofona AT2020 Audio Technica sa dodatkom softverskih kompresora (par komada) i reverba i nekih raznim pitch shiftera...
Mikseta preko koje je snimano je neki jeftini behringher sa dva mikrofonska ulaza i 8 linijskih, a interfejs je M Audio Delta 2496.
Komp je C2Duo 2.4Ghx2 sa 2 Gb rama, MOnitoring je MICROLAB

...Slusalica smo koristili oko 12 razlicitih za mastering, kao i bar 8-9 razlicitih uredjaja, mini linija mp3 plejera i sl...
Glavni software za oba albuma je naravno REAPER.
Koristili smo jos mnoshtvo dodatnih pluginova, ali ako te neshto posebno zanima ti reci pa cu ja da pogledam u projektima jer se ne secam bash svega...ima dosta toga
E da mastering je na prvom OZONE 3 a na drugom OZONE 4....
Eto - kod nas nema tajni...