One Big Hell, Zaipods

Moderator: Trooper

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: One Big Hell, Zaipods

Post by nemanjavelimirovic » 09 Oct 2009, 12:24

nemanjavelimirovic wrote:Evo gotov je i drugi album ZAIPODS!!!!!!!!!!!!

Izvolite link za free download. Snimak je dosta kvalitetniji no prvi album ali za slucaj da nemate prvi album evo i taj link:

Image

ZAIPODS - 10 TRAUMA IZ DETINJSTVA
http://www.box.net/shared/zjhx5s0sxh

Image

ZAIPODS - 10 TRAUMA IZ DETINJSTVA vol 2 - TRIBJUT TO HITOVI
http://uploading.com/files/fad51314/ZAIPODS%2B2.rar/

UZIVAJTE i nemoj da vas mrzi da skinete albume prvi je oko 20 Mb a drugi oko 30mb to nije mnogo, brzo se skida! :mrgreen: :ziveli:
:mrgreen: Hocu da se odzi pri dnu ovaj post! da Vas ne bi mrzelo da skidate albume, delimo h dzabe pa ono.... :ziveli:

I da, KOMENTARISHITE, tome sluzi forum! :metal:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 09 Oct 2009, 12:26

Jbt, pustio sam da skida i ide 14 Kbps. :O.o:

Ali dobro, za 20-tak minuta će, nadam se, biti gotovo i bacam se na preslušavanje. Odmah da znaš očekujem barem dva hita koja mogu da naslijede "Kaliforniju" i "Ti čovek i kasetofon" (ova mi je, btw, najbolja)! :metal:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Oct 2009, 12:28

frkadela wrote:Jbt, pustio sam da skida i ide 14 Kbps. :O.o:

Ali dobro, za 20-tak minuta će, nadam se, biti gotovo i bacam se na preslušavanje. Odmah da znaš očekujem barem dva hita koja mogu da naslijede "Kaliforniju" i "Ti čovek i kasetofon" (ova mi je, btw, najbolja)! :metal:
Hehehe, u pitanju su tribute pesme poznatih hitova! Tako da sam siguran da ce biti hitova, jer su sve sami hitovi!!! Treci album sa autorskim stvarima pocetkom godine!!! Radimo na njemu vec :mrgreen: :ziveli:

Protok je takav mozda samo trenutno, mora brze da ide jbg...mada ko zna... :smashie:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 09 Oct 2009, 12:29

nemanjavelimirovic wrote:Hehehe, u pitanju su tribute pesme poznatih hitova! Protok je takav mozda samo trenutno, mora brze da ide jbg...mada ko zna... Tako da sam siguran da ce biti hitova, jer su sve sami hitovi!!! Treci album sa autorskim stvarima pocetkom godine!!! Radimo na njemu vec :mrgreen: :ziveli:
Aha! Nisam pročitao naslov, samo sam pogledao sliku i kliknu na link. :mrgreen: Javljam se sa utiscima vrlo brzo. :ziveli:

ness

Post by ness » 09 Oct 2009, 12:40

Ove obrade su do jaja !!! :metal: 10 trauma iz detinjstva... hahahahaahaa... najbolji ste :bravo: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Oct 2009, 12:44

ness wrote:Ove obrade su do jaja !!! :metal: 10 trauma iz detinjstva... hahahahaahaa... najbolji ste :bravo: :ziveli:
Hvala ti! Slobodno kopiraj svima koje poznajesh! Pa se i vidimo u Zrenjaninu uskoro (imam jedan bend - ABC i tu btw tj. dvojica iz tog benda zive u Zr) :ziveli:

ness

Post by ness » 09 Oct 2009, 12:47

OK!!! Dolazim 100% !!! A sada upravo rezem prvi cd :mrgreen: ! Da slusam dok vozim i reklamiram medj' ljudima ! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Oct 2009, 12:48

ness wrote:OK!!! Dolazim 100% !!! A sada upravo rezem prvi cd :mrgreen: ! Da slusam dok vozim i reklamiram medj' ljudima ! :ziveli:
SUPER!!!!

ness

Post by ness » 10 Oct 2009, 15:09

Preslusao albume zaipodsa danas ponovo,pa posto je produkcija veoma kvalitetno uradjena, interesuje me gde ste snimali ove albume? Napisi koju rec...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Oct 2009, 15:21

ness wrote:Preslusao albume zaipodsa danas ponovo,pa posto je produkcija veoma kvalitetno uradjena, interesuje me gde ste snimali ove albume? Napisi koju rec...
Oba albuma su snimana kod mene u sobi :hide: :mrgreen: a eto ja sam radio i snimanje i mix produkciju i mastering (zato i traje duze izrada albuma, dok ne odmorim ushi....)
Prvi album je radjen dok jos nisam otkrio EZ drummer, u Batteryju shto se tice bubnja i kucan je jako priblizno onome kako sviramo i uzivo, a drugi je negde malo nabudzen ali sad uvezbavamo da bude isto ko i na albumu shto se bubnja tiche.
KOmplet za prvi album je bio Yamaha Stage Custom, a za Drugi je Neshville iz EZDrummera, sa TAMA doboshem i povremenim modifikacijama cinela...
Bass gitara (Squier Precision i Aria Pro II Japan Jazz Bass) je svirana preko Guitar Riga prako preseta koje smo sami napravili, a gitara (vise razlicitih telekastera :D ) je takodje guitar rig, preset je neki twin reverb i naravno PRO CO RAT za drajv...a negde i TS808
Vokali su snimani preko mikrofona AT2020 Audio Technica sa dodatkom softverskih kompresora (par komada) i reverba i nekih raznim pitch shiftera...
Mikseta preko koje je snimano je neki jeftini behringher sa dva mikrofonska ulaza i 8 linijskih, a interfejs je M Audio Delta 2496.
Komp je C2Duo 2.4Ghx2 sa 2 Gb rama, MOnitoring je MICROLAB :mrgreen: ...Slusalica smo koristili oko 12 razlicitih za mastering, kao i bar 8-9 razlicitih uredjaja, mini linija mp3 plejera i sl...
Glavni software za oba albuma je naravno REAPER.
Koristili smo jos mnoshtvo dodatnih pluginova, ali ako te neshto posebno zanima ti reci pa cu ja da pogledam u projektima jer se ne secam bash svega...ima dosta toga

E da mastering je na prvom OZONE 3 a na drugom OZONE 4....
Eto - kod nas nema tajni... :ziveli:

ness

Post by ness » 10 Oct 2009, 16:44

Svaka ti cast !Ja mislio da ste snimali u nekom studiju ! :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Oct 2009, 01:01

Hehehehe, studio SHOCK SOBA, tako se zove moj mini studio :-)

PS
Vidimo se u ponedeljak na povetarcu, sviracemo, uvezbali smo uspeshno hitove :lol: ZAIPODS

PS, a gde je taj povetarac tacno??? :mrgreen:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 16 Oct 2009, 01:20

kad sam video ovaj naslov (ponoci se najvise tripujem) mislio sam, to je to, smak sveta(posto svaki dan ocekujem da to neko kaze), dolaze bube iPod-i pod nazivom zaipod...znaci.... :o :o :o

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 16 Oct 2009, 20:15

nemanjavelimirovic wrote:I da, KOMENTARISHITE, tome sluzi forum! :metal:
Vidi, bratori... Preslušao sam album i ne znam šta da ti kažem. Ono je new wave... :bow: (Zanemarićemo hard core momente... :D)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Oct 2009, 10:44

Hehehe, Hvala ti!
:ziveli:
Nadam se da se i ostalima svidja...

Post Reply