Karamelizovan Stratocaster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Karamelizovan Stratocaster

Post by Dersu Uzala » 03 Sep 2012, 12:45

Cortex wrote:nisam na to ni mislio, vec da se svi zgrazhavaju kad ti postujesh kich a sad im je ovaj stradzha do jaja. svakom svoje, naravno, vidi se da je odradjeno uber, ali ni one koje si ti postovao nisu bile daleko od ovoga vizavi kicherice i flashiness-a pa su opet dochekane na nozh, myself included

odlichan rad gagi!
Ih svi. Guv'nor i cenim Dr. Greenthum' have a field day there, sonnyboy, field day. Da nema nikog drugog da dise u eteru, samo zbog njih dvojice papaka bi se kacio ovde. I Pece. Mada nas je Peca odje Bo. Zasad. K'el domazh.

I tako. :cao:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Sep 2012, 12:48

Funkomat wrote:Eventualno da se skrate pragovi pa rupe od testere popune piljevinom ali na ovakvom drvetu bi i to izgledalo lose.
Nije toliko tesko, ravijes alat i tehniku.

Za efekat, klkni dole pa idi na endless fret job link (4. oz'go).

http://scalaguitarsusa.com/chronicles.aspx

Pardoniram se Gagiju pre svega, a i moderatorima.

No advertisement implied. A ionako se ne prodaje tu, tako da no harm done.

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2012, 13:38

opasan stradzex i veoma drazesni probrani delovi :bambi: strava je lego i onaj skunk stripe na taj ptichorak :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Sep 2012, 13:56

Sve je leglo gde treba, sudeci po svemu.

Par nekih tacapsa, i pogotovo magija relikovanja (mostly arbeit, ali ovi sto oce to da kupe, kunu se u modzo, a musterija je uvek u pravu, prematomecutisiplivas).

Uostalom, zar nije Gagi implicirao da je znan vizavi Scala radova?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Sep 2012, 14:23

Cortex wrote:nisam na to ni mislio, vec da se svi zgrazhavaju kad ti postujesh kich a sad im je ovaj stradzha do jaja. svakom svoje, naravno, vidi se da je odradjeno uber, ali ni one koje si ti postovao nisu bile daleko od ovoga vizavi kicherice i flashiness-a pa su opet dochekane na nozh, myself included

odlichan rad gagi!
Ovo te nikad nisam pitao...

Zasto je tebi ovo kic?

Ono, ukratko. Ne moras vise od 5 bullet points. Tri dosta ako mislis da si mu stavio tacku na i, zakuco materiju.

michabass

Post by michabass » 03 Sep 2012, 19:12

Prelepa okca za vrat! :shock:
meni je ova džitra baš umerena, ne bi je prozvao za kič...mada o ukusima....blah blah--- :bambi:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Sep 2012, 19:39

Ценим да је електрична гитара справа која трпи нешто кича у дизајну. Коначно, од самог старта то јесте била творевина која има нешто кичастих елемената. Истини за вољу, хромирани метал никад није био одлика високог стила, а хромираног метала има на више места на свакој електричној гитари. Рефлектујући сјај хрома никад није имао исти изглед и ефекат као префињен и далеко умеренији сјај сребра. Да не причамо о шатро златној обради метала, то је тек тежак скоројевићки фазон, али некако електрична гитара све то трпи, ваљда зато што је од првих дана прављена тако, и навикнути смо на те џиберизме. Велика пластична маска која је дизајнирана тако да ти се намеће да је гледаш, толико је специфичан облик, какав се нигде другде не виђа, да једноставно мора да се уочи... Је ли то генијално дизајнерско решење и врхунско естетско достигнуће? Наравно да није. Па онда начини прекривања дрвета фарбом, па још сто детаља... Једноставно електрична гитара не може да побегне од кича, може само да буде стандардно кичаста, или наглашеније кичаста. Коначно, то је справа за сцену испред које се ложи маса, бесмислено је ту фурати строго подигнуту обрвицу кад видиш нешто што нема сведени, аскетски дизајн какав можеш да видиш међу предметима који се користе у зен-будистичким манастирима. Коме поред онолико хрома, пластике и непрозирне фарбе којом је задековано дрво смета мало птичијег јавора... Факшит, шта рећи?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 03 Sep 2012, 19:46

Fenomenalno :) Ne zna se da li je lepše drvce ili bolji izbor hardveraja. Perverzno, nema šta... Apropo kiča - blabla, ovo je instrument a ne modni detalj, who gives a fuck...
Podseća me na onaj Mary Kay relic stratocaster što je pravio (relicovao) Cunnetto za onog djitristu iz Black Crowes-a.
Nisam fan relica ali maaajor drool :homer:
Image

Image

Image

Gagi909

Post by Gagi909 » 04 Sep 2012, 06:51

Hvala svima na divnim komentarima.

Nisam ga ja przio.
Kamo srece da imam sredstva za tu termicku obradu.
Ima na jutjubu, mjuzikmen factory tour gde ovaj pokazuje i objasnava tu neku komoru koja pravi vakum i pod nekom vecom temperaturom izvlaci vlagu iz drveta.

Drvo sam pazario u Americi i to na neke sitne kolicine.

Dersu Uzala wrote:
Gagi909 wrote:Pozdrav drustvu...

Da se obratim i gazdi teme, super ovo izgleda. Siguran sam i da radi kao keva, te bih stoga voleo da probam. volim ja ovakve sale i zajebancije koje nisu strogo ono religiozno brendirane gitare, pa jos vintidj. To u stvari cesto, barem iz mog iskustva, znaju da budu i bolje gitare.

Nice job, sad relikuj sve to, 5 komada mesecno, ista meta i isto octojanje, i ti brale u Italiji mos prodas 60 instrumenata godisnje. Puta dva i po soma dolara ili eura (dobro ima razlike). Pa ti vidi.
Imam ja brend, samo, kao sto sam u jednoj drugoj temi spomenuo Fender me je u vishe navrata napomenuo.
Ovde nesme da se prave plagijati i jos stavis svoj logo. I ovo sto radim je na tankom ledu.
Pre 2-3 godine Fender je svima redom u nemackoj poslao pismo, plati 12 000€ ili idemo na sud.
Ovi sto su bili hrabri i isli na sud pukli su ko zvecke, morali su da daju uvid i knjige par godina unazad- platili kaznu i proviziju za svaku prodatu (kopiju) gitaru.
Tacno 2 majstora ovi ostali su odma keshirali 12 000 i cutali.
E sad to je samo germanija i to jos diraju samo majstore sto prave valjane gitare, to sto Thomann prodaje kopije (koje licno narucuje i uvozi) za 89 eura to Fendera ne zanima, chini mi se....

Samo za mog druga Fendera, dva relica, to vec pravim mahinalno kao da imam tikove :-)

Image
Image
Image
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Sep 2012, 11:27

Nisam stigao da komentarišem do sada, i zato ću sada reći - svaka *ebena čast... :bravo: :bow: :ziveli:

Keep up the good work. Nema dalje.™

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Sep 2012, 11:54

Kristijan wrote:Ценим да је електрична гитара справа која трпи нешто кича у дизајну. Коначно, од самог старта то јесте била творевина која има нешто кичастих елемената. Истини за вољу, хромирани метал никад није био одлика високог стила, а хромираног метала има на више места на свакој електричној гитари. Рефлектујући сјај хрома никад није имао исти изглед и ефекат као префињен и далеко умеренији сјај сребра. Да не причамо о шатро златној обради метала, то је тек тежак скоројевићки фазон, али некако електрична гитара све то трпи, ваљда зато што је од првих дана прављена тако, и навикнути смо на те џиберизме. Велика пластична маска која је дизајнирана тако да ти се намеће да је гледаш, толико је специфичан облик, какав се нигде другде не виђа, да једноставно мора да се уочи... Је ли то генијално дизајнерско решење и врхунско естетско достигнуће? Наравно да није. Па онда начини прекривања дрвета фарбом, па још сто детаља... Једноставно електрична гитара не може да побегне од кича, може само да буде стандардно кичаста, или наглашеније кичаста. Коначно, то је справа за сцену испред које се ложи маса, бесмислено је ту фурати строго подигнуту обрвицу кад видиш нешто што нема сведени, аскетски дизајн какав можеш да видиш међу предметима који се користе у зен-будистичким манастирима. Коме поред онолико хрома, пластике и непрозирне фарбе којом је задековано дрво смета мало птичијег јавора... Факшит, шта рећи?
Pricas kao Aryuna. Ovo mogu da ti predocim kao Lord Krishna. I onda prepoznas sebe u mojim njedrima jer.
Last edited by Dersu Uzala on 04 Sep 2012, 11:57, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Sep 2012, 11:56

DrGreenthumb wrote: Nisam fan relica ali maaajor drool :homer:
pa nisi, ali pitacu te kad budes imo dva tri kako valja. Pored tih tvojih...Fendera. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Sep 2012, 12:06

Verumem da je super odradjeno samo nije realisticno. Relic mora da bude realistican, ne moze da bude one off (iako je uvek one off). Micim, cija je ovo gitara, uzeta kao sempl? Ja sam vido par gitara, ali nisam obratio bas paznju na svaki backside, mozda je to neki legendarni fazon. Ali ako ja nisam to nabubao, chances are, tek ovi sto imaju pare pojma neznaju. You gotta meka it look real. E tek onda kad postanes Pol Rid Cmit, onda kao tupis celom cvetu kako je to ono verna replika Orijanti kstm signacra, i ona se bas tako znoji. I to je oDanas seksi. Matter-of-fact, it's the law.

Pored sve price, kapa dole. :ziveli: :bow:

Usred Zala

Post by Usred Zala » 04 Sep 2012, 12:23

Gagi909 wrote:Hvala svima na divnim komentarima.
Ja nažalost imam primedbe i nadam se da mi nećeš zameriti i shvatiti loše.

Već prve slike mi se nisu dopale, mislim na onu vrstu javora uz onakav finiš tela. Ja neću reći da je to kič, ali meni to nikako ne ide. Narvno, to je stvar ukusa, nekima se kao što smo videli to izuzetno dopada do ovacija.

Sa druge strane radio si vintage gitaru, a stavio moderne kapice na Telca. Taj detalj mnogo govori o ozbiljnosti majstora.

Najzad, ovaj relic je potpuno neprirodan, vidi se da je rađen "nasilno". Sigurno je bolje da ništa nije dirano.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Sep 2012, 12:30

Sigurno je bolje da ništa nije dirano.
:1:

Post Reply