Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
majtimika wrote:Ovaj deo posla stvarno nije bitno da li ces uraditi rucno glodalicom, preko sablona, ili cnc-om, ono sto sledi odvaja rucni rad od serijski pravljenog instrumenta, tako da samo teraj dalje, a vi seronje, uzmite sekirice i pravite, a ne da prozivate kolegu koji se za razliku od vas usudio da pocne nesto ovako.![]()
E drago mi je sto to misli neko ko zaista PRAVI gitare, a ne da su samo to videli na Youtube...Funkomat wrote:![]()
Da imam cnc ne bih se zajebavao sa glodalicom pa da me peku! Najzanimljiviji deo je turpija i smirgla. Glodanje nek radi racunar, sto se mene tice.
\SomiKnight wrote:A sta to sledi?
Mozda neko jako uzbudljivo farbanje u nekoj profi komori kod nekog ortaka ili rodjaka u nekoj firmi?
Veruj mi uopste nije bilo dosadno tiim pre sto imam samo to drvo, i ako masina nesto sje*e nema popravnog. A to se sa rucnim radom ne moze desiti tako lako. I dalje precenjujes CNC, to je zaista samo osnova, koja ce da pomogne preciznijoj izradi, bukvalno samo da vrat ne bude kriv, ili da ne bude krivo usadjen na telo, a sve finese ce da radi ruka. TJ. pre ruke ona vibraciona smirgalica, valjda nisi i protov toga?SomiKnight wrote:Moj post je bio dobronameran da ukazem da u ovakvom takmicenju treba ostaviti mesta masti, kreativnosti, snalazljivosti, vestini i slicnome, sto bi moglo biti zanimljivo citaocima, upotreba cnc-a je u najmanju ruku dosadna.
Zao mi je sto si tako iskljuciv...SomiKnight wrote:Zahvaljujuci postu majtimike, koji je po meni uvredljiv, ja cu da resim problem tako sto necu pratiti vise temu Alekseja i majtimike, sto je steta, jer to nece doprineti akciji, a uz to dva rada manje koja bi mogla biti zanimljiva za pracenje, ali sta je tu je. Poz.
SomiKnight wrote:A sta to sledi?
Mozda neko jako uzbudljivo farbanje u nekoj profi komori kod nekog ortaka ili rodjaka u nekoj firmi?
Moj post je bio dobronameran da ukazem da u ovakvom takmicenju treba ostaviti mesta masti, kreativnosti, snalazljivosti, vestini i slicnome, sto bi moglo biti zanimljivo citaocima, upotreba cnc-a je u najmanju ruku dosadna.
Zahvaljujuci postu majtimike, koji je po meni uvredljiv, ja cu da resim problem tako sto necu pratiti vise temu Alekseja i majtimike, sto je steta, jer to nece doprineti akciji, a uz to dva rada manje koja bi mogla biti zanimljiva za pracenje, ali sta je tu je. Poz.
BrateSomiKnight wrote: ....upotreba cnc-a je u najmanju ruku dosadna.....
U pravu si kolega, al' dirn'o me u živacSiskoMarcetic wrote:Opet se svađate oko glupostii kvarite čoveku temu a to nije u redu
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest