Dilema oko magneta - SD Cool Rails ili DiMarzio HS3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Highway One
Dilema oko magneta - SD Cool Rails ili DiMarzio HS3?
za mog Stradzu meksickog.
Seymour duncan cool rails ili dimarzio HS3 i gde na neck ili middle posto HS2 najverovatnije ide u bridge
Seymour duncan cool rails ili dimarzio HS3 i gde na neck ili middle posto HS2 najverovatnije ide u bridge
Re: Dilema oko magneta
Zavisi šta želiš da postigneš, ali ja bih ti preporučio da HS2 , pored ova dva magneta, nikako ne stavljaš u bridge (sem ako ne želiš da ti bridge bude dooosta slabiji id neck-a
)!
HS3 - šuplje, toplo, low output, extra lepo izbacuje onaj drvo-metal zvuk koji, nadam se, svi mi volimo.
CoolRails - I dalje singl zvuk (ma koliko oni insistirali na tome da zvuči kao topli humbucker), ali sasvim lepo napucan i pretežno midlovit (njonjav, ali nikako u lošem smislu).
Eto!

HS3 - šuplje, toplo, low output, extra lepo izbacuje onaj drvo-metal zvuk koji, nadam se, svi mi volimo.
CoolRails - I dalje singl zvuk (ma koliko oni insistirali na tome da zvuči kao topli humbucker), ali sasvim lepo napucan i pretežno midlovit (njonjav, ali nikako u lošem smislu).
Eto!

- Highway One
Re: Dilema oko magneta
Hvala
BTW:tek sam sad video ovu temu , brat je postavio
ja bio ulogovan , ja otiso u skolu , brat doso i postavio temu
Kad bolje razmislim ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore
razmishljam o tome da mozda posle skolske godine pocnem da pravim svoju gitaru
Jes da nemam alat za teski rad sa drvom , ali mogu drvo kod majstora da odnesem , on isece , a ono fino kao postavljanje bridgea , kod ujaka(covek zna sa tim preciznim stvarima) , samo ne znam kolko bi morao onda kinte da odvajam , ali ima vremena do tad da se shtedi

BTW:tek sam sad video ovu temu , brat je postavio
ja bio ulogovan , ja otiso u skolu , brat doso i postavio temu

Kad bolje razmislim ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore

Jes da nemam alat za teski rad sa drvom , ali mogu drvo kod majstora da odnesem , on isece , a ono fino kao postavljanje bridgea , kod ujaka(covek zna sa tim preciznim stvarima) , samo ne znam kolko bi morao onda kinte da odvajam , ali ima vremena do tad da se shtedi

Re: Dilema oko magneta - SD Cool Rails ili DiMarzio HS3?
HS2-neckHighway One wrote:ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore
HS3-bridge
Nema šanse da omane u Blackmoore zvuku... Jedino bolje što možeš da uradiš (da bi se približio Blockoomre-u) je da kupiš nekog strata iz ranih sedamdesetih

Blackoomre zvuk nije ništa "preterano komplikovano", 1 dobar strat, 1 "proključali" Marshall i ludak za volanom!

- Highway One
Njega niko nece da nadmashi , ko ludji ima takav smisao za improvizacijuguv'nor wrote:HS2-neckHighway One wrote:ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore
HS3-bridge
Nema šanse da omane u Blackmoore zvuku... Jedino bolje što možeš da uradiš (da bi se približio Blockoomre-u) je da kupiš nekog strata iz ranih sedamdesetihili da u svog stavis 2 komada Seymour Duncan Quarter Pound-a!
Blackoomre zvuk nije ništa "preterano komplikovano", 1 dobar strat, 1 "proključali" Marshall i ludak za volanom!

Kad malmsteen vidi blackmorea na netu izgleda ovako

"Fuck it What the fuckin' fuck iz fuckin this fuckin' damn fuckin' it "
- Chord-Master
- MF veteran

Verujem da je Blackmore takodje koristio hot rails u bridge i neck pozicijama na nekim od svojih stratova, a inace, kako je sam jednom izjavio, middle pickup nikada nije koristio.
- Highway One
Just one problemChord-Master wrote:![]()
na nekim od svojih stratova,

Mi ovde u srbiji jednu gitaru ne mozemo da priustimo , a kamoli da kazemo setajuci sobom , na ovom stratu hs-3 na ovom hs-s na ovom cool rails na ovom blue vlavet , ....

Zato razmishljam puno o pravljenju gitare , do tad da ushtedim neku kuntu s kojom bi makar poceo
A profesor gitare mi rekao da ce verovatno neki covek da mu donese neki javor , pa da obezbedim drvo
Tako da ostaje samo da planiram do raspusta a onda na posao

Bolje 5 godina da shtedim i da napravim neku gitaru na kojoj cu da stavim sve kako ocu nego ovako

- Highway One
Citao sam da je hs-3 prilicno slab magnet , da li to znaci da bi on dao goru distorziju od stock magneta
?
http://reviews.harmony-central.com/revi ... o/HS3/10/5
Mislio sam da ga stavim na bridge , pa ako se lepo pokaze mozda i na neck (mada za neck ne verujem)

http://reviews.harmony-central.com/revi ... o/HS3/10/5
Mislio sam da ga stavim na bridge , pa ako se lepo pokaze mozda i na neck (mada za neck ne verujem)