Dilema oko magneta - SD Cool Rails ili DiMarzio HS3?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Highway One

Dilema oko magneta - SD Cool Rails ili DiMarzio HS3?

Post by Highway One » 05 Dec 2008, 20:35

za mog Stradzu meksickog.
Seymour duncan cool rails ili dimarzio HS3 i gde na neck ili middle posto HS2 najverovatnije ide u bridge

guv'nor

Re: Dilema oko magneta

Post by guv'nor » 05 Dec 2008, 22:10

Zavisi šta želiš da postigneš, ali ja bih ti preporučio da HS2 , pored ova dva magneta, nikako ne stavljaš u bridge (sem ako ne želiš da ti bridge bude dooosta slabiji id neck-a :? )!
HS3 - šuplje, toplo, low output, extra lepo izbacuje onaj drvo-metal zvuk koji, nadam se, svi mi volimo.
CoolRails - I dalje singl zvuk (ma koliko oni insistirali na tome da zvuči kao topli humbucker), ali sasvim lepo napucan i pretežno midlovit (njonjav, ali nikako u lošem smislu).

Eto! :mrgreen:

Highway One

Re: Dilema oko magneta

Post by Highway One » 06 Dec 2008, 23:36

Hvala
:)
BTW:tek sam sad video ovu temu , brat je postavio
ja bio ulogovan , ja otiso u skolu , brat doso i postavio temu :lol:
Kad bolje razmislim ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore :D razmishljam o tome da mozda posle skolske godine pocnem da pravim svoju gitaru
Jes da nemam alat za teski rad sa drvom , ali mogu drvo kod majstora da odnesem , on isece , a ono fino kao postavljanje bridgea , kod ujaka(covek zna sa tim preciznim stvarima) , samo ne znam kolko bi morao onda kinte da odvajam , ali ima vremena do tad da se shtedi :)

guv'nor

Re: Dilema oko magneta - SD Cool Rails ili DiMarzio HS3?

Post by guv'nor » 07 Dec 2008, 04:41

Highway One wrote:ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore
HS2-neck
HS3-bridge
Nema šanse da omane u Blackmoore zvuku... Jedino bolje što možeš da uradiš (da bi se približio Blockoomre-u) je da kupiš nekog strata iz ranih sedamdesetih :mrgreen: ili da u svog stavis 2 komada Seymour Duncan Quarter Pound-a!
Blackoomre zvuk nije ništa "preterano komplikovano", 1 dobar strat, 1 "proključali" Marshall i ludak za volanom! :lol:

Highway One

Post by Highway One » 07 Dec 2008, 15:20

guv'nor wrote:
Highway One wrote:ako bilo koji od ta tri stavim negde gubim neki zvuk ala blackmore
HS2-neck
HS3-bridge
Nema šanse da omane u Blackmoore zvuku... Jedino bolje što možeš da uradiš (da bi se približio Blockoomre-u) je da kupiš nekog strata iz ranih sedamdesetih :mrgreen: ili da u svog stavis 2 komada Seymour Duncan Quarter Pound-a!
Blackoomre zvuk nije ništa "preterano komplikovano", 1 dobar strat, 1 "proključali" Marshall i ludak za volanom! :lol:
Njega niko nece da nadmashi , ko ludji ima takav smisao za improvizaciju Image?
Image
Kad malmsteen vidi blackmorea na netu izgleda ovako
Image
"Fuck it What the fuckin' fuck iz fuckin this fuckin' damn fuckin' it "

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 07 Dec 2008, 18:03

:lol:

Verujem da je Blackmore takodje koristio hot rails u bridge i neck pozicijama na nekim od svojih stratova, a inace, kako je sam jednom izjavio, middle pickup nikada nije koristio.

Highway One

Post by Highway One » 07 Dec 2008, 20:23

Chord-Master wrote::lol:

na nekim od svojih stratova,
Just one problem :idea:
Mi ovde u srbiji jednu gitaru ne mozemo da priustimo , a kamoli da kazemo setajuci sobom , na ovom stratu hs-3 na ovom hs-s na ovom cool rails na ovom blue vlavet , .... :(

Zato razmishljam puno o pravljenju gitare , do tad da ushtedim neku kuntu s kojom bi makar poceo
A profesor gitare mi rekao da ce verovatno neki covek da mu donese neki javor , pa da obezbedim drvo
Tako da ostaje samo da planiram do raspusta a onda na posao :lol:
Bolje 5 godina da shtedim i da napravim neku gitaru na kojoj cu da stavim sve kako ocu nego ovako :)

Highway One

Post by Highway One » 12 Dec 2008, 15:07

Citao sam da je hs-3 prilicno slab magnet , da li to znaci da bi on dao goru distorziju od stock magneta :| ?
http://reviews.harmony-central.com/revi ... o/HS3/10/5
Mislio sam da ga stavim na bridge , pa ako se lepo pokaze mozda i na neck (mada za neck ne verujem)

Post Reply