Strat dilema (MIM Classic Player ili AmStd?)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sl0e

Re: Strat dilema (MIM Classic Player ili AmStd?)

Post by sl0e » 06 Jan 2009, 21:50

J. Vaughan strat je oko 900 evra u Mitrosu. Kao sto rece Rocket, trenutno sam u "potrosackom zaru" i planiram da castim sebe jednim Olympic White ili Fiesta Red Strat-om :)
Btw, '50 CP je super gitara, nema greske sa njom. J.Vaughan strata nisam imao prilike da probam, ali mi se mnogo svidja :homer:
Last edited by sl0e on 06 Jan 2009, 21:55, edited 1 time in total.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jan 2009, 21:54

sl0e wrote:J. Vaughan strat je oko 900 evra u Mitrosu.
:shock: onda ce pre biti CP i kasnije zamena magneta,ako bude potrebe....gosn Dzimi Von je malo preskup za moj dzep :)

sl0e

Post by sl0e » 06 Jan 2009, 21:57

Guitar_thrill wrote:gosn Dzimi Von je malo preskup za moj dzep :)
Nemoj da me drzis za rec sto se cene tice, bilo je davno kada sam gledao. Pozovi i proveri :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jan 2009, 22:06

sl0e wrote:
Guitar_thrill wrote:gosn Dzimi Von je malo preskup za moj dzep :)
Nemoj da me drzis za rec sto se cene tice, bilo je davno kada sam gledao. Pozovi i proveri :)
sad gledam na netu, skuplji je CP od Jimmie Vaughan Strata.... :hmm: bice da cu ja zvati i za njega.... :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Jan 2009, 22:20

Guitar_thrill wrote:...skuplji je CP od Jimmie Vaughan Strata...
Pa u tome je upravo i stvar. Jimmie Vaughan sig je skoro pa deal of Z century.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jan 2009, 22:28

Rocket Roll wrote:
Guitar_thrill wrote:...skuplji je CP od Jimmie Vaughan Strata...
Pa u tome je upravo i stvar. Jimmie Vaughan sig je skoro pa deal of Z century.
:D
e Rocket mozes li mi objasniti zasto je na slikama na ovom Dzimi Von stratu maple vrat dosta tamniji, nego na CP maple stratu? (ili ce biti da je to do svetlosti,da je boja ista?)

dweezil

Post by dweezil » 06 Jan 2009, 22:51

pa Jimmie Vaughn-ov je i tinted a to mu valjda znaci da je farban malo, tj. nijansiran, na Classic Player stratu je gloss uretanski finish, a na J. Vaughn-ovom je satenski finish.

sl0e

Post by sl0e » 06 Jan 2009, 22:56

Guitar_thrill wrote:sad gledam na netu, skuplji je CP od Jimmie Vaughan Strata.... :hmm: bice da cu ja zvati i za njega.... :)
Ne znam gde gledas, ali na Thomann-u recimo, CP je 570 evra, dok je J.Vaughan strat 700...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jan 2009, 23:02

sl0e wrote:
Guitar_thrill wrote:sad gledam na netu, skuplji je CP od Jimmie Vaughan Strata.... :hmm: bice da cu ja zvati i za njega.... :)
Ne znam gde gledas, ali na Thomann-u recimo, CP je 570 evra, dok je J.Vaughan strat 700...
na thommanu je i classic 70s skuplji od CP, tako da sam tamo prestao da gledam :D nego u google kucam,pa trazim najslicnije rezultet i za Dzimija je 95% rezultata 700 dolara,a za CP 800 :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 06 Jan 2009, 23:03

Sto se tice Jimmie Vaughan signature strata, ja sam bas mislio da je precenjen i to uglavnom zbog potpisa doticnog na headstock-u, izgleda da nisam bio u pravu. :)

Doduse kada sam kupovao svoju gitaru tu je bio jedan Jimmie Vaughan Stratocaster i (iako nisam znao tacnu cenu, mislio sam da je negde oko 750e), blefirao sam, jer sam pitao prodavca koliko je on bolja kupovina od Classic '70 na kog sam se nameracio, praveci se da bih mogao da "protegnem" svoj budzet i kupim ga.
Lik me je pogledao, onako iskosa i rekao nesto tipa: "nije vredno tih para".

E sad kad vidim koliko ga nahvaliste, moram da priznam da bivam pomalo zbunjen :)

Guitar_thrill wrote:e Rocket mozes li mi objasniti zasto je na slikama na ovom Dzimi Von stratu maple vrat dosta tamniji, nego na CP maple stratu? (ili ce biti da je to do svetlosti,da je boja ista?)

Ja bih rekao da to zavisi od komada do komada, posto Fender nema posebnu kontrolu koja obraca paznju na nijanse drveta, ni na grifplatnama, ni na vratovima, no ipak, bolje sacekajmo Rocket-a. :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 Jan 2009, 23:13

Chord-Master wrote:
Guitar_thrill wrote:e Rocket mozes li mi objasniti zasto je na slikama na ovom Dzimi Von stratu maple vrat dosta tamniji, nego na CP maple stratu? (ili ce biti da je to do svetlosti,da je boja ista?)

Ja bih rekao da to zavisi od komada do komada, posto Fender nema posebnu kontrolu koja obraca paznju na nijanse drveta, ni na grifplatnama, ni na vratovima, no ipak, bolje sacekajmo Rocket-a. :D
odgovorio je Dweezil :)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 06 Jan 2009, 23:24

Vidi stvarno, kako li sam dodjavola, uspeo da previdim tri posta!? :)

Nije ni bitno, 5 poena ide dweezil-u na tacnom odgovoru, za svaku neregularnost koju primetite, obratite se Milki Canic :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Jan 2009, 23:31

Chord-Master wrote: Lik me je pogledao, onako iskosa i rekao nesto tipa: "nije vredno tih para".

Zato ja tim "likovima" ne verujem ni kad ih pitam koji je danas dan, a ni mrtav ne bih slušao njihovo mišljenje o opremi. Oni su tu da usisavaju tepihe, pakuju robu i štimuju gitare... za mišljenje o gitarama treba pitati kupce, nikad prodavce.

Pravac FDP i otvorite si očice po pitanju (sad već legendarnog) Džimi Von siga. Krenite odavde pa idite unazad: http://www.fenderforum.com/search.html? ... e=50000000

Image

Post Reply