Nejasnoće (Stratokaster sa Floyd Rose)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sinisake
The original one

Re: Nejasnoce (Stratokaster sa Floyd Rose)?

Post by sinisake » 16 Dec 2008, 22:19

Hm, izgleda da to otpanjivanje pojacala daje fine rezultate. Tja, ja ni na jednom koje sam svirao nisam prelazio 5, a najcesce je na 2-3. :D
A opet su ushi u qrcu... :lol:

Santana

Post by Santana » 16 Dec 2008, 22:58

Duane wrote:pa bas to... imam osecaj da ga ingvi nakrlja sa 10 distorzija overdrajvova i cega sve ne ;)
On sa svojom opremom od squier bullet-a ima da napravi Iron maiden zvuk

Highway One

Post by Highway One » 16 Dec 2008, 23:00

DrGreenthumb wrote:DC resistance (Rdc) tells you as much about a pickup's tone and output as the shoe size tells you about a person's intelligence!..."
Znaci HS-3 nije dz dz dz magnet ?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Dec 2008, 23:44

pa uglavnom fenderi nisu dzh dzh dzh gitare... ;)

ima jedan klip malmstinov kad svira bluz... tu je zabo dobar zvuk... opak bluzshredd ;)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 17 Dec 2008, 01:18

e ovako.sad dosta serete kao jackson i ibanez bolji od strata.ja licno misim da je strat najsvirljivija gitara za shred.kako god bole me uvo.kad bih pravio gitaru bio bi to zvuk les paula a oblik srata

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Dec 2008, 01:22

johnny_b_good wrote:e ovako.sad dosta serete kao jackson i ibanez bolji od strata.ja licno misim da je strat najsvirljivija gitara za shred.kako god bole me uvo.kad bih pravio gitaru bio bi to zvuk les paula a oblik srata
ti mora da si mnogo stratova svirao? :wink:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Dec 2008, 08:24

zvuk les paula u obliku strata? to ti je kao kad bi napravio teretni kamion kabriolet ;)

sto se tice superstratova sa floydom i svim tim shredd masta dzidzabidzama tu je definitivno veca ponuda od ibaneza jacksona itd td... a fender koji moze da se takmici sa njima je mnogo skuplji... jer su to neke hss ili slicne varijante koje nisu tipicne za fendera te bi da izmilkuju sto vise repa ;)
ma fender is all about three singles... ;) the sound that shaped the history ;)

sto se mene tice ja od fendera nikad nisam ni ocekivao floyd na stratu... jednostavno to nije potrebno... dosta mi je onaj shkrndavi vintage tremolo ;)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Dec 2008, 15:03

Bravo za johnny_b_good-a.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Dec 2008, 15:12

johnny_b_good wrote:ja licno misim da je strat najsvirljivija gitara za shred.
Ne mislis dobro.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Dec 2008, 15:16

Ne, meni najozbiljnije nije jasno. Juce je saznao prvi put za strat sa floydom, a danas je svima rekao da seru (!) i ekspert je za shred. Tuzno jednostavno...

Highway One

Post by Highway One » 17 Dec 2008, 15:27

Funkomat wrote:
Ne mislis dobro.
Mozda njemu najvishe odgovara , eto meni strat najvishe odgovara , vrat od ibaneza za koji svi kazu da je za brzo sviranje meni ne odgovara , e sad mozda zato shto nemam dovoljno dugacke prste za sirok vrat ili neshto peto. :D
Jedino shto mi se ne svidja kod strata je shto vrat ima veliko stomace , pa ubija podizanje zica iznad 1 - 1.5 cm :evil:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Dec 2008, 15:33

johnny_b_good wrote:e ovako.sad dosta serete kao jackson i ibanez bolji od strata.ja licno misim da je strat najsvirljivija gitara za shred.

Pa kao sto kazu, misljenje je kao dupe - svako ima jedno, ali mnogo, mnogo ljudi (medju kojima i ja) se ne bi slozilo sa tvojim dupetom, ovaj, misljenjem :D

Zasto 90% shred-era, shred-uje na Ibanezu i uopste gitarama sa uskim vratovima, zato sto nije bilo tebe da im kazes da je Stratocaster najshrederskija gitara? I Fender pravi Stratocaster-e, sa razlicitim vratovima, tako da, uopste, ta generalizacija vec rusi tvoju teoriju.
johnny_b_good wrote:kako god bole me uvo.kad bih pravio gitaru bio bi to zvuk les paula a oblik srata

Revolucionarno, niko se toga nije setio. :)
Ima vise razloga zasto ne mozes da napravis gitaru sa originalnim strat oblikom, a da zvuci kao Les Paul, pa cak i kad bi je pravio od mahagonije.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 17 Dec 2008, 16:31

ok sto ste se obrusili na mene jbg... :(
Gotivim ja Ibanez,volim izgled njihovim gitara iako imam samo 1 iskustvo sa ibanezom.A znam da ne mogu dobiti strat+les paul zvuk

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Dec 2008, 18:34

Highway One wrote:
Funkomat wrote:
Ne mislis dobro.
Mozda njemu najvishe odgovara , eto meni strat najvishe odgovara , vrat od ibaneza za koji svi kazu da je za brzo sviranje meni ne odgovara
I meni najvise odgovara debeo vrat strat-a sa malim radiusom ali ibanez je "brzi" jer k'o sto si rek'o ne mozes da spustis zice.
Ne znam sta ti tacno znaci 1-1.5 mm ali ja ispod 2.5 (2mm MAX!) ne mogu a da ne zuji bending.
Koliko god da ti odgovara strat, manje je snage potrebno da se svira ravan, tanak i sirok vrat, sa zicama blize pragovima tako da ces uvek biti brzi na ibanezu ili sta ja znam kojoj "shrederskoj" gitari.
Bar je sa mnom tako... :)
johnny_b_good wrote:iako imam samo 1 iskustvo sa ibanezom
Pa onda bas i ne mozes da uporedjujes jebiga...

Nemoj da govoris ljudima da seru, pogotovo kad su u pravu, pa te niko nece napadati. :wink:

johnny_b_good

Re: Nejasnoće (Stratokaster sa Floyd Rose)?

Post by johnny_b_good » 17 Dec 2008, 23:58

sorry to all.A sta sa Jacksonom?Mislim dosta mi je slican Ibanezu mada nekako imam osecaj da Ibanez ima bolje gitare?

Post Reply