http://www.youtube.com/watch?v=ryzie8mham8Inace, ovo sto cu sad postovati je ubedljivo najjaci video sto se tice poredjenja magneta za high gain svirku, iako sadrzi samo Dankan modele.
Odlican izbor sto se rifova tice - ima dz, ima otvorene akorde, ima prigusivanja, niske note, visoke note... i naravno odlicno odsvirano. Svi magneti su instalirani u istoj gitari, svirano je na jednom istom pojacalu, sa istim podesavanjima. Pri kraju videa imate samo gitare, bez bubnjeva i basa, gde se jos jasnije cuju razlike:
a moja zakljucanija su sledeca:
dodao bih da mi je samo zao sto nije bio mastejnov set,koji ja imam,mada je to fakticki aktiviziran JB sa malo vise out-a.od SD magneta sam posjedovao jos i JB,Metal,Custom, i distortion a ekstenzivnije probao i svirao i invader i dajmbaker i blekaute standardne od magneta vezanih za ovu pricu,pa valjda ne pricam bas napamet.sto se tice videa stvarno je sabijacki ima zenski ima sve,i odsvirao ga je jeHao mu je mater,i rifcine su stvarno dobre i totalno reprezentativne.
sto se tice magneta SD stvarno ima najbolju paletu,skoro svaki ima primjenu,iako za moj ukus nije puno ovaj test mjerodavan zbog ampa (uber moderan 6l6 zvuk,mene zanima retro glibez) ali u miks kontekstu je relevantan.ono sto sam svirao tacno se poklapa sa onim u testu kao sto sam pretpostavljao:
za cist ritam,distortion sulz suprim.za cist shred jelte full shred.
overall (i za solo/visoke note i za dz i nizi registar) magneti pobjednici ocekivano JB i custom,s' tim da meni za nijansu vise godi custom-ov growl u niskim srednjima i prva sledeca kofiguracija magneta koje cu da stavljam u neku gitaru bice custom bridz i obicni p rails u necku.
blekauti kao sto sam znao,lise ovih signacjur modela:metal je pretjeran,standard je sjajan,najbolji blekaut cak i od ovih signacjur,ako bi stavljao na gitaru to bi bili oni.onog kurajbera iz slipknota njanjavi ovog drugog bolji ali isto standard najbolji.
dajmbaker - skoro pa instant dajm smek,mozda previse prstavi za moj ukus,ali ako bi bio jedina dzitra lajv i ganjao taj neki zvuk to bi bilo to van kokurencije.
trembaker i alternative8 gubitnici,to je bilo nesto preskupovano samo se sjecam da sam jedva cekao da se zavrsi
invader muljav,u ovoj konfiguraciji za lead za nijansu slabiji od shred-a ali isto odlican zbog tog kremastog muljavog karaktera,ali ionako to je magnet za ono sto ga karl sanders koristi - za alder ultra prstave gitare bez skoro ikakvog fingerboard-a na ultra prstavom dsl-u.kad bi imao neku alder/maple fingerboard gitaru znam da bi automatski invader isao na nju.
onaj custom/59 hibrid prvi put cujem,za nijansu vise za lead od standardnog custom-a,sjajan magnet
ako sam sta zaboravio nije mi ostalo u sjecanju dakle nije vrijedno pomena,mada sumnjam,jer sam se razdusevio kvalitetom SD-a,koje sam uvijek i sam najvise preferirao.
a kontam da su namjerno uzeli flojd gitaru sa direkt srafljenim magnetima,ko bi se patio da je setuje posle svake zamjene.po karakteru mislim da je alder ali se ne mogu zaklet.ako je tako,svaka cast na izboru bolt on alder/maple/rosewood gitare,najuobicajenija gitara za ove rabote.
sjajan video u svakom slucaju.
uglavnom,uzivajte,ja jesam i to poprilicno,samo takva pikanterija.i da cujemo misljenja,zamro forum pa da malo metalci prodrmaju stvari