Reci prvo kako hoces da koristis procesor?
Hoces da ga nosis na probe i svirke i bodes u pojacalo?
-U ovom slucaju, posao ce ti raditi i boss me50
Hoces da ga nosis na probe i svirke i bodes se direktno u razglas?
Hoces da ga kuci sviras kroz komp/stub tj bez pojacala?
Hoces da ga koristis za snimanje gitara i zezanje po kuci?
-U ovim slucajevima mislim da boss ne moze da te zadovolji.
Kad je cena u pitanju, mozda je i korektna, zavisi od tebe i ortaka. Ako tebi nije problem da mu das prakticno punu cenu koju je platio u prodavnici go for it. Ne kazem da je to lose. Dogovorite se kako vam obojici odgovara. Kontam da je dobar procesor, i daleko bolje je dati za njega 180e nego za boss 150.
Sto se digitech-a tice, ja imam rp350 vec dve godine cini mi se (isti je kao rp355 minus looper), ali ga koristim u sobi, za vezbanje i kad hocu da usnimim neku ideju. Koristim ga bez pojacala, ide kroz komp, a komp mi je prikljucen na neku mikro liniju, i to mi je sasvim zadovoljavajuce. Nosio sam ga i na probe i svirke, i to je sasvim korektno radio. Posle sam krenuo da vucaram pojacalo, i od pedalu i wah, i procesor mi stoji kuci, ali da je dobro radio jeste, ali tek posto mi je jedan lik skrenuo paznju da u situaciji kad procesor ide u pojacalo, iskljucim simulacije pojacala i kabinete, i da koristim simulacije pedala. Tad je bas dobro zvucao. Wah mu nije nesto. Kvalitetno je uradjen, kuciste je metalno, i odlicno se drzi. Za 100e za koliko mozes da nadjes rp350, mislim da ne mozes bolje da prodjes.
Moji izbori bi bili bas to, ili neki digitech (rp500 npr), ili neki line6, najnovija serija hd bi trebalo da prilicno dobro radi. Ne dopadaju mi se previse boss i zoom, a korg je vec prilicno mator. Ne znam ni dal' ima jos neka firma koja ih pravi.
Sad, simulacije pojacala i kabineta:
U principu, procesori simuliraju, pokusavaju da imitiraju prava pojacala, kabinete, pedale, efekte... To je zamisljeno tako da dok recimo sviras sa slusalicama na usima imas osecaj da sviras u sobi u kojoj se nalazi to pojacalo. To je u teoriji, u praksi su ti rezultati malo teze dosezni, ali recimo da kad nemas para, najblize sto mozes da pridjes zvuku odvrnutog dual rectifiera kroz 4x12 kabinet je uz neki procesor ili neki program tipa guitarrig, amplitube. Znaci simulacije pojacala su bas to sto im ime kaze, pretvaraju se da su, lice na, pojacalo. Na vecini procesora ces naci fender, marshall, mesa, vox... Simulacije kabineta, isto tako, kad izaberes pojacalo, biras da li ces da ga propustis kroz 1x12, 4x12, 4x10... i svi oni zvuce malo drugacije...