Kupovina procesora - pomoc

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Mickey93

Kupovina procesora - pomoc

Post by Mickey93 » 06 Nov 2012, 12:45

Pozdrav drugari, zeleo bih da kupim procesor imam izmedju 150-170 eur pa bih vas zamolio da mi pomognete u izboru. Pravo da vam kazem ne znam ni sta bih uzimao. Znam samo da treba da ima exp. pedalu i dobru distorziju. Sviram pretezno metal, ali se nadje i neki rok. Trenutno imam 2 benda u jednom sviramo metal (tipa Megadeth, Metallica, Slayer, Annihilator) a u drugom rok ( Riblja Corba, Partibrejkersi, Stone Sour (mada je to vise neki drugi zanr)...). E sad imam od drugara ponudu da kupim Line 6 floor pod plus za 20k u garanciji 2 godine (star procesor manje od mesec dana) ali ne bih bas da ga kupim. Do sad sam koristio Zoom 2100 (koji je s***e). Sada trenutno imam samo Mxr Fullbore Metal distorziju. Gitara koju sviram je Schecter Omen 6 Extreme. U obzir mogu da dodju i nove i polovne pedale ( koje mogu da kupim u Beogradu ili tu oko Beograda). Digitechovi RP procesori me ne zanimaju bas (nekako sam skeptican prema njima) ali ako se pokazu kao dobri uzecu. Hvala vam unapred i imate pivo od mene :D :D :D

mislim_stvarno

Re: Kupovina procesora - pomoc

Post by mislim_stvarno » 06 Nov 2012, 16:57

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/432 ... D-Plus-**/
mnogo ti trazi s obzirom da je ovo cena na akciji. Ja bih dao max 150e.

Aca Katic 47

Post by Aca Katic 47 » 06 Nov 2012, 20:46

Ja ti predlazem druze za te pare da kupis Boss ME - 50 veoma verno sve odradjeno lako brzo bez puno digitalije i dugmica
I fantasticno radi u paru sa bilo kojim pojacalom! i + ostane ti kesha da izvedes curu na jagnjetinu :D

Mickey93

Post by Mickey93 » 06 Nov 2012, 22:12

Ipak sam razmislio line 6 onaj je odlican ali stvarno je previse, a jel Aco gde mogu da ga nadjem za kupovinu, ako mi ga nadjes za te pare vodim tebe na jagnjetinu :D :D :D :D :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Nov 2012, 22:28

taj boss i line6 nisu u istoj ligi.

Boss je u sustini, digitalni pedalbord, i vrlo bitna stvar, nema simulacije pojacala i kabineta (simulacije pojacala ima neke, ali ne previse i ne mozes da im dodas kabinet). Te simulacije su jaaaaako dobra stvar za snimanje u kucnim uslovima, za direktno stekanje u razglas ili ako kuci nema pojacalo i hoce da se kaci na stub. Boss ce u tim situacijama zvucati lose, kao zujalica.

Line6 je dugo vazio za najbolju opciju kad ljudi traze simulacije pojacala na procesoru. Onda je dosao axeFX. :mrgreen:

Meni se generalno dosta svidja interfejs tog bossa, jer je to kao da imas 3-4 pedale ispred sebe, ali da moram da menjam svoj digitech, uzeo bih line6 jer su mi potrebne simulacije pojacala i kabineta.

Sad koja je realna cena ovog proca, to nisam pametan da kazem. Mozda to i nije tako losa cena kad se pogleda osnovna, pre akcije. Ali opet, dodas na tih 20k jos 3 i uzmes u prodavnici :ziveli:

Mickey93

Post by Mickey93 » 06 Nov 2012, 22:57

Nije mi jos jasna stvar sa simulacijom amp-ova i svega toga, taj line 6 je generalno nov izasao iz prodavnice pocetkom oktorba i ovaj drugar ga je ukljucio 3-4 puta na probi i posle ga je mrzelo da nosi. I sad ga daje za 20k jer kupuje line 6 pojacalo. A pre par dana smo se on i ja zamenili dao mi je MXR Fullbore pedalu a ja njemu Digitech Metal Master. I imao sam Zoom 2100 koga sam uvalio za 20 eur nekome...E sad imate li jos neki procesor da mi ponudite posto mi stvarno treba sto pre ;)

EDIT: Rp 255 i Rp 355 od Digitech-a nisu losi barem mi tako ortak kaze ali mi izgledaju nekako ''jeftino''

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Nov 2012, 23:27

Reci prvo kako hoces da koristis procesor?

Hoces da ga nosis na probe i svirke i bodes u pojacalo?
-U ovom slucaju, posao ce ti raditi i boss me50

Hoces da ga nosis na probe i svirke i bodes se direktno u razglas?
Hoces da ga kuci sviras kroz komp/stub tj bez pojacala?
Hoces da ga koristis za snimanje gitara i zezanje po kuci?
-U ovim slucajevima mislim da boss ne moze da te zadovolji.

Kad je cena u pitanju, mozda je i korektna, zavisi od tebe i ortaka. Ako tebi nije problem da mu das prakticno punu cenu koju je platio u prodavnici go for it. Ne kazem da je to lose. Dogovorite se kako vam obojici odgovara. Kontam da je dobar procesor, i daleko bolje je dati za njega 180e nego za boss 150.

Sto se digitech-a tice, ja imam rp350 vec dve godine cini mi se (isti je kao rp355 minus looper), ali ga koristim u sobi, za vezbanje i kad hocu da usnimim neku ideju. Koristim ga bez pojacala, ide kroz komp, a komp mi je prikljucen na neku mikro liniju, i to mi je sasvim zadovoljavajuce. Nosio sam ga i na probe i svirke, i to je sasvim korektno radio. Posle sam krenuo da vucaram pojacalo, i od pedalu i wah, i procesor mi stoji kuci, ali da je dobro radio jeste, ali tek posto mi je jedan lik skrenuo paznju da u situaciji kad procesor ide u pojacalo, iskljucim simulacije pojacala i kabinete, i da koristim simulacije pedala. Tad je bas dobro zvucao. Wah mu nije nesto. Kvalitetno je uradjen, kuciste je metalno, i odlicno se drzi. Za 100e za koliko mozes da nadjes rp350, mislim da ne mozes bolje da prodjes.

Moji izbori bi bili bas to, ili neki digitech (rp500 npr), ili neki line6, najnovija serija hd bi trebalo da prilicno dobro radi. Ne dopadaju mi se previse boss i zoom, a korg je vec prilicno mator. Ne znam ni dal' ima jos neka firma koja ih pravi.

Sad, simulacije pojacala i kabineta:
U principu, procesori simuliraju, pokusavaju da imitiraju prava pojacala, kabinete, pedale, efekte... To je zamisljeno tako da dok recimo sviras sa slusalicama na usima imas osecaj da sviras u sobi u kojoj se nalazi to pojacalo. To je u teoriji, u praksi su ti rezultati malo teze dosezni, ali recimo da kad nemas para, najblize sto mozes da pridjes zvuku odvrnutog dual rectifiera kroz 4x12 kabinet je uz neki procesor ili neki program tipa guitarrig, amplitube. Znaci simulacije pojacala su bas to sto im ime kaze, pretvaraju se da su, lice na, pojacalo. Na vecini procesora ces naci fender, marshall, mesa, vox... Simulacije kabineta, isto tako, kad izaberes pojacalo, biras da li ces da ga propustis kroz 1x12, 4x12, 4x10... i svi oni zvuce malo drugacije...

bancika

Post by bancika » 07 Nov 2012, 00:14

ne znam kako se krecu kod nas, ima onaj vox tonelab ST koji je u tom nekom rangu a ima simulacije pedala, pojacala, caba, expression pedalu, cak su i lampicu nagurali unutra i kuciste je metalno za razliku od digitech plastikanera. To i line6 bi uzeo pre nego boss i korg i digitech.

Image

Mickey93

Post by Mickey93 » 07 Nov 2012, 00:23

Zeleo bih da ga koristim na probama, kuci, i na svirkama. Sto se tice snimanja jos nemam iskustva sa tim...Uglavnom ce mi trebati za sviranje sa pojacalom, ali bih zeleo nesto da uzmem sto ce mi trajati par godina i da lepo izgleda... :) Hvala ti za ovo objasnjavanje...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 07 Nov 2012, 08:07

Aca Katic 47 wrote:Ja ti predlazem druze za te pare da kupis Boss ME - 50 veoma verno sve odradjeno lako brzo bez puno digitalije i dugmica
I fantasticno radi u paru sa bilo kojim pojacalom! i + ostane ti kesha da izvedes curu na jagnjetinu :D
:1:
S tim,sto bih dodao da ovo nije procesor,vec multiefekat ali nema veze.vrsi isti posao... :ziveli:

Mickey93

Post by Mickey93 » 07 Nov 2012, 08:44

Gledam sad neki lik nudi Digitech RPX 400 za 95 eur sa adapterom. Sta mislite da li se isplati? I da li se isplati da uz to kupim i Electro Harmonix Metal Muff?

Trzalica

Post by Trzalica » 07 Nov 2012, 12:55

Mickey93 wrote:Zeleo bih da ga koristim na probama, kuci, i na svirkama. Sto se tice snimanja jos nemam iskustva sa tim...Uglavnom ce mi trebati za sviranje sa pojacalom, ali bih zeleo nesto da uzmem sto ce mi trajati par godina i da lepo izgleda... :) Hvala ti za ovo objasnjavanje...
Da lepo izgleda, da traje par (desetina) godina, onda je prava stvar jedan polovan pedalboard tipa Boss BCB 60, jedan standardni wah tipa Cry Baby Dunlop, par klasičnih Boss/Ibanez pedala za drive i ima da bude "lepo" ne samo tvojim drugarima već i mnogo ozbiljnijim muzičarima. :ziveli:

Doduše, sve bi te to koštalo nešto više od 170€. No, uzimajući u obzir da se pedalboard polovan može naći za nekih 60€, + 60€ za wah, + 100€ za dve pedale (za početak), to je 220€. Za 220€ imaš kutiju (pedalboard) i u njoj standardnu opremu svakog gitariste, šta više poželeti. To ti je već PRO liga koja traje ne par godina, već par desetina godina. Kasnije kada skupiš još 100€, nabaviš Chorus, Delay i sviraš! :metal:
Nećeš naravno imati fancy emulatore raznih kabineta i pojačala, i sl. zahebancije, ali to je i ovako rezervisano za PC softver.
Nekako mi ti procesori dodju kao da sam poneo laptop na svirku sa instaliranim Guitar Rig-om i milion dodatnih VST plaginova ...
Last edited by Trzalica on 07 Nov 2012, 12:59, edited 1 time in total.

umart

Post by umart » 07 Nov 2012, 12:56

sve si pomijesao,sad stani,zaboravi sve akcije i svoje rezonovanje i da krenemo ispocetka,'k?

koje pojacalo imas,tj koje bi najvise koristio i u kom scenariju?

Trzalica

Post by Trzalica » 07 Nov 2012, 13:07

Dajte ljudi, nemojte ga ubedjivati da kupi ta sranja od procesora, multiefekata i td., jer će za par godina da vrede 50€, iako ih je danas platio 170€ ... To sam ogovori koliko su vredni.
Ja sam kao klinac padao na ta sranja, kada sam malo bolje zasvirao Korg A5 je bio u igri (no nije bilo para za isti), pogledajte danas, isti taj procesor džabe - 40€ u oglasima ... dok je primera radi Overdrive Boss pedala koju sam platio 50 maraka (25€) pre 20+- godina danas i dalje na ceni, tj. košta 50€, što znači da je cena čak šta više porasla, da ne spominjem neke malo bolje serije ili izvikane Ibanez pedale ...
Treba kupiti nešto što VREDI, traje i ne gubi svoju cenu ako se već bacaju tolike pare. Ako ne, onda kupiti neki efekat za max 70-90€ i zezajte se dok imate volje ...

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Nov 2012, 13:35

Jos samo da je vreme stalo i da se nista nije promenilo od tog A5 Korga ...
Zamalo da ispadnes upravu.

Uglavnom ili Line6 ili Vox koji su ti preporuceni. To su "all-around" procesori koji su vec godinama dokazali da rade ok. Ne ocekuj neko ludilo ali ima lepih tonova menju njima. Licno, uzeo bih Vox-a. Line6 mi je oduvek zvucao previse plasticno.

Post Reply