Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Delimo mišljenje što se AmDlx Telekastera tiče. (Ipak, ima i onih koji se ne slažu.)dweezil wrote:meni se ne svidja sto na njih stavljaju samarium cobalt magnete i onaj moderni bridge koji je mozda dobar za neki rock and roll zvuk...
Nisam probao American Deluxe jer u prodavnici nema levoruki modelRocket Roll wrote:AmDlx serija znači: savršenstvo mašinske obrade i primena tehničkih inovacija.
Izrada ("fit & finish") na AmDlx seriji je na najvišem nivou što se Fenderove masovne proizvodnje tiče i ustupa samo Custom Shopu. Po tom pitanju nema spora.
Zvuk AmDlx serije je moderniji, kao posledica primenjenih "poboljšanja" - moderne čivije / leptiri / kobilice / magneti / ožičenja / trussrodovi / finiši / itd. Po tom pitanju ima spora. Jedni kažu da sve to upropašćuje ton i čini te gitare sterilnim i generičkim. Drugi kažu kako kvalitet izrade ima prednost nad tonom, a smatraju i da nisu baš sva poboljšanja mlaćenje prazne slame. Treći idu na kompromis i kupuju AmDlx seriju zbog kvaliteta izrade, a zatim menjaju magnete (i ožičenje).
Ako tek ulaziš u svet Fendera ili nisi ekstenzivno slušao AmDlx gitare uživo, najbolje je da uzmeš jednog AmDlx i jednog "tradicionalnog" Fendera iste cenovne klase (vintage gitaru ili barem AVRI model) na uporedni test. Isto pojačalo, ista podešavanja, samo menjaš gitare.
Sve će ti se samo kas'ti posle par tonova.
A ko ne bi?NikolaNis wrote:Koliko ja vidim dweezil i Rocket bi radije nešto ovako
![]()
Hmmmm....Onda....Honky tonk woman?dweezil wrote:pa sta znam oni bez blama stavlaju i na MIM standarde ceramic magnete i ono, to je nesto u principu sto je nametnulo trziste i sadasnjica, ti pickupi sasvim ok sljakaju u svim kombinacijama, dosta su masni, bassoviti, odlicno podnose tj. prihvataju drive, znaci u pitanju je moderna telecaster gitara za danasnje doba i za nekog prosecnog ljubitelja, znaci sasvim dobra rockerska gitara, e sad ko voli bash pravoverni suvi i kreshtavi twang zvuk, on ce ili odabrati nesto drugo ili ce promeniti neke delove na njoj i dobice sasvim ok working horse gitaru.cheers
@jcm800 heheda pre bih tako nesto, dodushe nije mi uopste Spreengsteen asocijacija za to
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest