problem pocetnika

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

MR. Johnny

problem pocetnika

Post by MR. Johnny » 07 Jul 2009, 16:57

pozdrav svima
Sviram bass gitaru vec nekih mesec , mesec i po sto znaci da nemam nikakvo iskustvo .Kad god sviram odnosno vezbam primetio sam
kako mi nekako zuji zica,ja msilim da mi mozda nisu dovoljno prsti ocvrsnuli ili tako nesto.
Izvinjavam se ako sam nepotrebno otvorio temu i nadam se da ce te mi pomoci i dati neki savet u resavanju ovog problema

MetalFunk

Re: problem pocetnika

Post by MetalFunk » 07 Jul 2009, 17:00

MR. Johnny wrote:pozdrav svima
Sviram bass gitaru vec nekih mesec , mesec i po sto znaci da nemam nikakvo iskustvo .Kad god sviram odnosno vezbam primetio sam
kako mi nekako zuji zica,ja msilim da mi mozda nisu dovoljno prsti ocvrsnuli ili tako nesto.
Izvinjavam se ako sam nepotrebno otvorio temu i nadam se da ce te mi pomoci i dati neki savet u resavanju ovog problema
provjeri koliko su ti spustene zice...

MR. Johnny

Post by MR. Johnny » 07 Jul 2009, 17:06

nisu uposte puno podignute, sasvim normalno

MR. Johnny

Post by MR. Johnny » 07 Jul 2009, 17:26

MR. Johnny wrote:nisu uposte puno podignute, sasvim normalno
tj nisu ni previse spustene

The Mask AE

Post by The Mask AE » 07 Jul 2009, 22:24

Odnesi gitaru na setup. Ukoliko bas hoces sam da uradis, a vidim da pricas u jednini, tu zicu podigni na bridzu i dovedi je u najnizu tacku bez zujanja.

Pozdrav, polako and have fun. ^^

MR. Johnny

Post by MR. Johnny » 07 Jul 2009, 22:44

NIje samo jedna zica problem vec je tako sa svim zicama , ali verovatno si upravu mozda bih trebalo da odnesem gitaru na setup da spuste zice kako si lepo rekao na najnizu tacku bez zujanja u svakom slucaju hvala na ideji i savetu :)

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 08 Jul 2009, 00:34

MR. Johnny wrote:NIje samo jedna zica problem vec je tako sa svim zicama , ali verovatno si upravu mozda bih trebalo da odnesem gitaru na setup da spuste zice kako si lepo rekao na najnizu tacku bez zujanja u svakom slucaju hvala na ideji i savetu :)
vrat ti se iskrivio...odnesi na setup...i ne pokusavaj slucajno sam da ispravljas vrat... ;)

Bozha

Post by Bozha » 08 Jul 2009, 01:53

delakroA wrote:
MR. Johnny wrote:NIje samo jedna zica problem vec je tako sa svim zicama , ali verovatno si upravu mozda bih trebalo da odnesem gitaru na setup da spuste zice kako si lepo rekao na najnizu tacku bez zujanja u svakom slucaju hvala na ideji i savetu :)
vrat ti se iskrivio...odnesi na setup...i ne pokusavaj slucajno sam da ispravljas vrat... ;)
Ili ce biti da je suvise prav...?!
Ako je do setupa to mozes i sam da sredis. Malo hrabrosti, strpljenja, imbus kljuc i proverene informacije*.

* http://www.sadowsky.com/media/support/l ... _setup.pdf

pax404

Post by pax404 » 08 Jul 2009, 03:27

Jedno pitanje, da li ti se ovo desava kada sviras "brzo" ili i kada sviras samo jedan ton, odnosno pustis ga da zvoni? Takodje, gde pritiskas zicu kada sviras odredjeni ton?

Jesu pocetnicka pitanja, nije mi namera da vredjam, al daj da razresimo dal je gitara u krivu ili ti pa da nastavis dalje sa svirkom kako lici :)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Jul 2009, 08:01

Ma opusti se. Reci mi: kada okidas ton desnom rukom u kom delu praga drzis levi prst? Da li zice bruje i kada okidas praznu zicu (bez pritiskanja pragova levom rukom)?

MR. Johnny

Post by MR. Johnny » 08 Jul 2009, 10:08

pax404 wrote:Jedno pitanje, da li ti se ovo desava kada sviras "brzo" ili i kada sviras samo jedan ton, odnosno pustis ga da zvoni? Takodje, gde pritiskas zicu kada sviras odredjeni ton?

Jesu pocetnicka pitanja, nije mi namera da vredjam, al daj da razresimo dal je gitara u krivu ili ti pa da nastavis dalje sa svirkom kako lici :)
Dok sviram brzo desava se cesce ali desi se i dok sviram ton po ton da zazvoni
The Mask AE wrote:Ma opusti se. Reci mi: kada okidas ton desnom rukom u kom delu praga drzis levi prst? Da li zice bruje i kada okidas praznu zicu (bez pritiskanja pragova levom rukom)?
Prst drzim na stredini praga i ne bruje zice kad okidam praznu zicu

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Jul 2009, 10:15

MR. Johnny wrote:Prst drzim na stredini praga i ne bruje zice kad okidam praznu zicu
Probaj da okidash pri dnu praga. :bambi:

MR. Johnny

Post by MR. Johnny » 08 Jul 2009, 10:26

The Mask AE wrote:
MR. Johnny wrote:Prst drzim na stredini praga i ne bruje zice kad okidam praznu zicu
Probaj da okidash pri dnu praga. :bambi:
Cini mi se da kao manje bruji kad drazim na dnu praga (tacnije sto vise ka meni), sad neznam mozda ja umisljam :XD: Probacu ovako da sviram mada i dalje pomalo bruji ali redje
u svakom slucaju hvala mozda i bude nesto

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Jul 2009, 10:35

E sad, probaj da pritisnes malkice jache prag skroz pri dnu. ^^

MR. Johnny

Post by MR. Johnny » 08 Jul 2009, 10:39

The Mask AE wrote:E sad, probaj da pritisnes malkice jache prag skroz pri dnu. ^^
Pokusao sam da pritisnem skroz pri dnu i mnogo vise bruji

Post Reply