problem pocetnika
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
problem pocetnika
pozdrav svima
Sviram bass gitaru vec nekih mesec , mesec i po sto znaci da nemam nikakvo iskustvo .Kad god sviram odnosno vezbam primetio sam
kako mi nekako zuji zica,ja msilim da mi mozda nisu dovoljno prsti ocvrsnuli ili tako nesto.
Izvinjavam se ako sam nepotrebno otvorio temu i nadam se da ce te mi pomoci i dati neki savet u resavanju ovog problema
Sviram bass gitaru vec nekih mesec , mesec i po sto znaci da nemam nikakvo iskustvo .Kad god sviram odnosno vezbam primetio sam
kako mi nekako zuji zica,ja msilim da mi mozda nisu dovoljno prsti ocvrsnuli ili tako nesto.
Izvinjavam se ako sam nepotrebno otvorio temu i nadam se da ce te mi pomoci i dati neki savet u resavanju ovog problema
Re: problem pocetnika
provjeri koliko su ti spustene zice...MR. Johnny wrote:pozdrav svima
-
nisu uposte puno podignute, sasvim normalno
-
tj nisu ni previse spusteneMR. Johnny wrote:nisu uposte puno podignute, sasvim normalno
- The Mask AE
Odnesi gitaru na setup. Ukoliko bas hoces sam da uradis, a vidim da pricas u jednini, tu zicu podigni na bridzu i dovedi je u najnizu tacku bez zujanja.
Pozdrav, polako and have fun.
Pozdrav, polako and have fun.

-
NIje samo jedna zica problem vec je tako sa svim zicama , ali verovatno si upravu mozda bih trebalo da odnesem gitaru na setup da spuste zice kako si lepo rekao na najnizu tacku bez zujanja u svakom slucaju hvala na ideji i savetu 

vrat ti se iskrivio...odnesi na setup...i ne pokusavaj slucajno sam da ispravljas vrat...MR. Johnny wrote:NIje samo jedna zica problem vec je tako sa svim zicama , ali verovatno si upravu mozda bih trebalo da odnesem gitaru na setup da spuste zice kako si lepo rekao na najnizu tacku bez zujanja u svakom slucaju hvala na ideji i savetu

Ili ce biti da je suvise prav...?!delakroA wrote:vrat ti se iskrivio...odnesi na setup...i ne pokusavaj slucajno sam da ispravljas vrat...MR. Johnny wrote:NIje samo jedna zica problem vec je tako sa svim zicama , ali verovatno si upravu mozda bih trebalo da odnesem gitaru na setup da spuste zice kako si lepo rekao na najnizu tacku bez zujanja u svakom slucaju hvala na ideji i savetu
Ako je do setupa to mozes i sam da sredis. Malo hrabrosti, strpljenja, imbus kljuc i proverene informacije*.
* http://www.sadowsky.com/media/support/l ... _setup.pdf
Jedno pitanje, da li ti se ovo desava kada sviras "brzo" ili i kada sviras samo jedan ton, odnosno pustis ga da zvoni? Takodje, gde pritiskas zicu kada sviras odredjeni ton?
Jesu pocetnicka pitanja, nije mi namera da vredjam, al daj da razresimo dal je gitara u krivu ili ti pa da nastavis dalje sa svirkom kako lici
Jesu pocetnicka pitanja, nije mi namera da vredjam, al daj da razresimo dal je gitara u krivu ili ti pa da nastavis dalje sa svirkom kako lici

- The Mask AE
Ma opusti se. Reci mi: kada okidas ton desnom rukom u kom delu praga drzis levi prst? Da li zice bruje i kada okidas praznu zicu (bez pritiskanja pragova levom rukom)?
-
Dok sviram brzo desava se cesce ali desi se i dok sviram ton po ton da zazvonipax404 wrote:Jedno pitanje, da li ti se ovo desava kada sviras "brzo" ili i kada sviras samo jedan ton, odnosno pustis ga da zvoni? Takodje, gde pritiskas zicu kada sviras odredjeni ton?
Prst drzim na stredini praga i ne bruje zice kad okidam praznu zicuThe Mask AE wrote:Ma opusti se. Reci mi: kada okidas ton desnom rukom u kom delu praga drzis levi prst? Da li zice bruje i kada okidas praznu zicu (bez pritiskanja pragova levom rukom)?
- The Mask AE
Probaj da okidash pri dnu praga.MR. Johnny wrote:Prst drzim na stredini praga i ne bruje zice kad okidam praznu zicu

-
Cini mi se da kao manje bruji kad drazim na dnu praga (tacnije sto vise ka meni), sad neznam mozda ja umisljamThe Mask AE wrote:Probaj da okidash pri dnu praga.MR. Johnny wrote:Prst drzim na stredini praga i ne bruje zice kad okidam praznu zicu

u svakom slucaju hvala mozda i bude nesto
- The Mask AE
E sad, probaj da pritisnes malkice jache prag skroz pri dnu. 

-
Pokusao sam da pritisnem skroz pri dnu i mnogo vise brujiThe Mask AE wrote:E sad, probaj da pritisnes malkice jache prag skroz pri dnu.