Novo iz Warwicka

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

sixstring

Re: Novo iz Warwicka

Post by sixstring » 13 Oct 2008, 23:47

e ja sam svirao u F#(sa 145 i relativno je ok,kasnije sam prebacio u A),nije problem,kao dve žice deblje da imaš ispod E,meni se MNOGO više sviđa nego kasičan E štim,ima svoju draž ali ti treba IZUZETNO jako pojačalo i naravno da je instrument aktivan,instrument (Vamp) je strava jak zato što su ga raskopali,da može da se uglavi 175,koju kupuješ kao warwickov komplet,meni uvek više znači ta niža žica,sad,pitanje koliko se to čuje,pa zapravo čuje se ok,mnogo trese xD
sad,zavisi i od muzike,meni u metalu jeste korisno,onda baš osetiš lepotu štima,ekstremno jeste,ipak F# radi na 23Hz a B 31Hz (tj H al aj sad...;) a sad,problem može biti pojačalo jer ti tamo centriran bass ili na 40 ili 60Hz,tako da,valjala bi neka pedala ili predpojačalo sa dobrim eq
moj neki future plan,bi bio da pored ove sadašnje bas gitare kojom sam prezadovoljan uzmem još jednu,koju ću da modifikujem za F#-G,ne treba tu mnogo,samo da ins. bude jak,jak vrat,prokopana gornja i donja kob.da bi čudo moglo da prođe,i naravno čivija kroz koju 175 prolazi.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 14 Oct 2008, 10:13

Šta ti je to centriran bas na 40 ili 60 Hz ?!?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 14 Oct 2008, 10:36

Kako sam ja skontao mislio je na EQ da cut/boost na 40/60 Hz ...

sixstring

Post by sixstring » 14 Oct 2008, 11:43

da kao što solomon reče!

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 14 Oct 2008, 23:51

OK

A ne misliš valjda da bi podizanjem frekvencija u sub području učinio da se to zaista i čuje?!?
Vjerovatno bi samo spalio ili pojačalo ili zvučnik.

Ljudi, realno niti jedno bas pojačalo ne svira efikasno ispod 40Hz, a većina velikih razglasa je cut-ovana tu negdje na 30 ili 35Hz, tako da je sva ta priča poprilično besmislena!

btw. Nedavno sam radio jedan heavy bend gdje je basista imao dropnutu petu u A... jedino što je pomoglo da izađe je bio Low Cut na 80Hz!

sixstring

Post by sixstring » 15 Oct 2008, 00:30

pa...
upravu si! i meni pade na pamet više puta,to za razglas,a o spaljivanju zvučnika,e joj... :lol: šta ćeš pogreši čovek... :oops:
al,ako budeš bio dokon nekad,vidi nađi d'adariovu 145(dovoljno za A eventualno G#,mada možeš i F# da probaš) ili taj black label warwick (sa 175) komplet,i videćeš,ima svoju draž :)

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 15 Oct 2008, 10:45

Ja opet mislim da nije sve ni u debljini žice. Moje iskustvo kaže da koliko god debelu H žicu staviš na 34" skalu imaćeš tzv. banana zvuk (u nekim krajevima poznat i kao prdež mamuta). Tek na 35" ta H žica počinje da svira...
Nekako tom logikom za taj F# bi ti trebala bar 37" ili 38" skala.... A šta ćemo onda sa tanjim žicama... ?

sixstring

Post by sixstring » 15 Oct 2008, 17:00

prdež mamuta,bwahahahaha :lol: :lol:
tačno je to za 35''...
al ako su ovi iz warwicka to pustili u prodaju,i prodaje se,i ljudi sviraju...well,ja se ne bih brinuo...
mada rešenje za tanje žice bio bi fanned fret sys.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 16 Oct 2008, 13:35

Znaš kako kažu: "Ko ima i po guzici se maže!"
Ne sikiram se ja da će oni po Njemačkoj naći mušterije...

Volio bih samo da vidim distributera koji bi stisnuo jajca da to uveze ovde... :lol:

sixstring

Post by sixstring » 16 Oct 2008, 17:57

ja bi se tek onda smejao kada,garantujem,neki baja sa grand parade ili z.a.m. ili kako god,bude kupio to i onako,pičio unplugged svirku :lol: joj,e jes slušao možda chapman stick?
pošto verujem jesi,
e tamo ima ona najdeblja,na dvanaestožičanom modelu,F#,i mada nije moguće odsvirati otvorenu zicu,ono kada svira G ili više na istoj zvuči dosta dobro,meni,
da?

Post Reply