Squier precision bass vintage modified

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Routasydan

Re: Squier precision bass vintage modified

Post by Routasydan » 22 Nov 2008, 16:15

U pravu je Malisha.

A inace ne razumem poentu onog posta o prastarim giatarama, da li to znaci da ja za moje pare ne treba da trazim maksimum zato sto su nekad ljudi svirali na ruskim veslima? Svaka cast, ali bas me briga sto su se nekad svirale takve gitare, ja hocu da kupim najbolje za svoj novac i da uzivam svirajuci. Imao sam i ja jolana bass, bio je krsh, platio sam ga '96 godine 150 maraka, bio je farban cetkom, ocajni pragovi, ruke sam odrao i sta sad kao treba da budem srecan ako kupim bass gde mi prsti nece krvariti zbog pragova? Ne, ja hocu najbolje sto moze da se dobije za neki cenovni rang, jbg ;)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Nov 2008, 16:24

Evo ovako, ja sam svoju Ariu STB JB lomio (puklo mi je telo uzduzno), i odneo sam kod majstora da pitam sta da radim, na sta je on rekao da vredi da se lepi jer je dobro drvo (znaci nije sperka, iverica ili stagod), nego je Jova.
Kako god, tvoje pare, tvoja stvar, ja samo pisem SVOJE utiske, a ne nesto sto sam procitao na netu.

Za forumase koji su se osetili uvredjenim kada sam rekao da su budale na yu metal forumu

Dobro ajde, izvinjavam se ako ste se nasli uvredjenim, ali ono sto sam procitao na yu mental forumu je bila gomila gluposti, ali necu crniti neki forum, zbog 5-6 likova koje pisu gluposti.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Nov 2008, 16:32

I opet si to uradio
vbraca wrote:ali ono sto sam procitao na yu mental forumu je bila gomila gluposti
A zaboravio si kakvi su tvoji postovi bili na ovom forumu ranije. Sad smo odjednom pametni a svi ostali budale.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Nov 2008, 16:34

Ja iznosim svoj stav, koji idalje imam prema Yu metal forumu, i pojedinim clanovima.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Nov 2008, 16:39

Da ne bude da branim yu metal, nemam nikakve povezanosti sa njima, samo mi je vrlo dobro poznat tvoj stav po pitanju svih koji nisu ti ili ne misle kao ti.
Sjebasmo decku temu :grummel_2:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Nov 2008, 16:42

Da dodam da nisam hteo da napisem mental, nego metal, u mom gornjem duzem postu.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Nov 2008, 16:43

Ali podsvest je jaca :lol:
Stvarno ode tema... eh.... jbg

Routasydan

Post by Routasydan » 22 Nov 2008, 18:13

Nadam se da se nece neko uvrediti, ali na YUM forumu ima dosta jako dobrih muzicara, dosta njih poznajem licno, ima jako dobrih basista, ali ima i ovde cool likova, ali isto tako i nekolicina smaraca koji nemaju veze sa zivotom, isto kao i na YUM. Vrlo rado dolazim i na ovai i onaj drugi pomenuti forum.

Niste mi sjebali temu, i dalje pricamo o Squier i Legend bass gitarama, na primer ovo sto je Vbraca napisao da mu je pukla gitara i da nije video nikakvu ivericu ili sperku dosta znaci

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Nov 2008, 18:39

Routasydan wrote:A inace ne razumem poentu onog posta o prastarim giatarama,
Mislim da ti mene ne kapiras.. evo pokusacu... koliko mogu ovako u pisanoj formi...

Pazi, ne kazem da stvarno treba svirati vesla, ili broomstick baseve, ne treba kupovati najgore gitare, ovo predhodno receno je "daj bre ljudi svirajte, a ne filozofirajte"

E, ali stvarno mislim da su mnooogi opsednuti pitanjem "koja gitara je naj_ _ _ _ _", i koju gitaru je bolje kupiti a pritom imaju ili malo para ili jednostavno nemaju potrebe da kupuju namunjene gitare e, da bi bili "sviraci" k'o njihov idol... jednostavno nema potrebe. To zelim da kazem.. a zaborvljajuci pritom koliko i sta SVE ima njihov idol...

S tim da moras da priznas, da 99,99% danasnjih gitara & basseva pa cak i onih iz kine izgledaju i leze u rukama kudikamo bolje nego Jolane iz 80-tih godina.. a tad za 150 DM sad za 150 Eur

Naravno, ljuudii, shvatite da sam ja pobornik one filozofije, kupi gitaru koja ti dgovara, za pare koje imas i gitaru koja ce ti pruziti onoliko koliko kosta.. i prvenstveno u stadijumu u kom si, a da zadovolji tvoje potrebe. Kad budes imao potrebe predji na skupo, preskupo i astronomski skupo, a moras priznati da u ovom slucaju cena ne prati uvek i kvalitet.. Znaci u nekim slucajevima vise platis etiketu nego sam kvalitet...

E, sad, sta fali nekoj pristojnoj gitari koja je recimo 150 evra i nekom pojacalu malom za 100-150 evra... i covek, mladic, pocetnik da se sit izsvira na njoj, dok ne osnuje bend, dok ne uvezba i navezba tonu pesama i ode na svirku... i onda posle nekoliko svirki shvati sta mu treba, i ton i zvuk i oblik i pozicija... i sve... razmeni iskustva sa starijima, proba 100 drugih gitara ili baseva i skonta, aha, pocinjem da stekam za ovaj "komad opreme" a ne da steka za prvu gitaru 105 godina i opet jos 105 godina za prvo pojacalo... a dotle da pozajmljuje opremu... i za sve to vreme on NE svira i ne upoznaje svoj instrumenat nego je kampanjac...

Opet kazem, druga stvar je kada ti (opet TI pod navodnicima) imas sviracki staz u rukama, prstima... pa ti, posle 100 svirki i nekoliko meseci/godina jednostavno skontas "aha sviranje je moj zivot" i pocnes da uvecavs svoj arsenal sa opremom.. i na kraju imas punu sobu sa opremom.. ali poenta je VEC sviras i imas neki "mileage" i znas tacno sta hoces...

tu je razlika... po meni...

Eto pokusah, nadam se da si me sad bolje razumeo...

@ moderator or admin, moze li ova tema dase podeli... i obrisu off topici... ja ovde nemam moc

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Nov 2008, 21:01

Deki ja te potpuno razumem!

I sam se cesto setim, dok citam ove danasnje probleme, eh kad sam ja kupovao prvi bass, nije ovde postojala nijedna radnja, smucao sam se danima po raznim budzacima da bi na kraju preplatio Melodiju sa krivim vratom za 350DM. I to sam jedva nasao.

Routasydan

Post by Routasydan » 22 Nov 2008, 21:11

Svi mi stariji se secamo tih vremena, ali hvala Bogu da su prosla i mladje generacije mogu da uzivaju i da priuste sebi mnogo bolje instrumente nego sto smo mi mogli kad smo pocinjali :?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 23 Nov 2008, 11:56

ја сам млађа генерација али колко се патим са овим басом занм како је било вама старијима. мада боли ме ћоше ја га теслачим до изнемоглости :D

sixstring

Post by sixstring » 26 Nov 2008, 13:10

sirac-šunka wrote:Deki ja te potpuno razumem!
smucao sam se danima po raznim budzacima da bi na kraju preplatio Melodiju sa krivim vratom za 350DM. I to sam jedva nasao.
wohoa!
to je loše
a ja mislio da su mene zajebali kada su mi istu uvalili za 60e!!!
ej 60e!!!
eeeh
nisam imao neku preteranu želju za sviranjem,svirao svaki treći dan...
a onda došla yamaha rbx 300 (stara verzija 170)i meni je bila pesma prema jolani/melodiji šta god,od tada bukvalno svaki dan moram bar da uzmem bas u ruke i tako,da se mazimo :P,
i sad tenk :twisted:
mnogo znači za vežbu kada voliš svoj instrument (ovo zvuči malo perverzno ??,voliš svoj instrument hwahahaha :lol1: )

Post Reply