Routasydan wrote:A inace ne razumem poentu onog posta o prastarim giatarama,
Mislim da ti mene ne kapiras.. evo pokusacu... koliko mogu ovako u pisanoj formi...
Pazi, ne kazem da stvarno treba svirati vesla, ili broomstick baseve, ne treba kupovati najgore gitare, ovo predhodno receno je "daj bre ljudi svirajte, a ne filozofirajte"
E, ali stvarno mislim da su mnooogi opsednuti pitanjem "koja gitara je naj_ _ _ _ _", i koju gitaru je bolje kupiti a pritom imaju ili malo para ili jednostavno nemaju potrebe da kupuju namunjene gitare e, da bi bili "sviraci" k'o njihov idol... jednostavno nema potrebe. To zelim da kazem.. a zaborvljajuci pritom koliko i sta SVE ima njihov idol...
S tim da moras da priznas, da 99,99% danasnjih gitara & basseva pa cak i onih iz kine izgledaju i leze u rukama kudikamo bolje nego Jolane iz 80-tih godina.. a tad za 150 DM sad za 150 Eur
Naravno, ljuudii, shvatite da sam ja pobornik one filozofije, kupi gitaru koja ti dgovara, za pare koje imas i gitaru koja ce ti pruziti onoliko koliko kosta.. i prvenstveno u stadijumu u kom si, a da zadovolji tvoje potrebe. Kad budes imao potrebe predji na skupo, preskupo i astronomski skupo, a moras priznati da u ovom slucaju cena ne prati uvek i kvalitet.. Znaci u nekim slucajevima vise platis etiketu nego sam kvalitet...
E, sad, sta fali nekoj pristojnoj gitari koja je recimo 150 evra i nekom pojacalu malom za 100-150 evra... i covek, mladic, pocetnik da se sit izsvira na njoj, dok ne osnuje bend, dok ne uvezba i navezba tonu pesama i ode na svirku... i onda posle nekoliko svirki shvati sta mu treba, i ton i zvuk i oblik i pozicija... i sve... razmeni iskustva sa starijima, proba 100 drugih gitara ili baseva i skonta, aha, pocinjem da stekam za ovaj "komad opreme" a ne da steka za prvu gitaru 105 godina i opet jos 105 godina za prvo pojacalo... a dotle da pozajmljuje opremu... i za sve to vreme on NE svira i ne upoznaje svoj instrumenat nego je kampanjac...
Opet kazem, druga stvar je kada ti (opet TI pod navodnicima) imas sviracki staz u rukama, prstima... pa ti, posle 100 svirki i nekoliko meseci/godina jednostavno skontas "aha sviranje je moj zivot" i pocnes da uvecavs svoj arsenal sa opremom.. i na kraju imas punu sobu sa opremom.. ali poenta je VEC sviras i imas neki "mileage" i znas tacno sta hoces...
tu je razlika... po meni...
Eto pokusah, nadam se da si me sad bolje razumeo...
@ moderator or admin, moze li ova tema dase podeli... i obrisu off topici... ja ovde nemam moc