Zna li neko koliko vredi ova bas gitara?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Darko101

Zna li neko koliko vredi ova bas gitara?

Post by Darko101 » 31 Oct 2009, 13:57

Ovo bi trebalo da bude Bugarski Kremona, iz 70ih, nije u losem stanju, fale mu nove zice i za elektroniku nisam 100% siguran da je ispravna mada je verovatno ok ili su potrebne manje popravke... Uglavnom sve se vidi na slikama, pa ako ima nekog poznavaoca, neka kaze koliko ovo moze da vredi :)

http://img692.imageshack.us/g/picture001n.jpg/

delakroA
Jazz Café Barman

Re: Zna li neko koliko vredi ova bas gitara?

Post by delakroA » 31 Oct 2009, 14:20

e sad ja ne znam kakvog bi kvaliteta bio taj hofner kad bi se dotjerao malo...
jbg znam da su cijene standardnog hofner bassa krecu od 400 $ pa nadalje....polovniji su malo jeftiniji...
tako da...nisam pametan :)

BaticaBG

Post by BaticaBG » 31 Oct 2009, 14:34

50 eura... :ziveli:

Kole man

Post by Kole man » 31 Oct 2009, 14:40

ne vredi mnogo realno negde oko 100 evra,ali posto ima ljudi koji bi je kupili zbog izgleda mozda i prodas za 200 :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 31 Oct 2009, 16:06

delakroA wrote:e sad ja ne znam kakvog bi kvaliteta bio taj hofner kad bi se dotjerao malo...)
nije ovo hofner, pise lijepo
Kremona
BaticaBG wrote:50 eura... :ziveli:
:1: mozda cak i manje ...

:ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 31 Oct 2009, 16:40

mogu se kladiti da je short scale, tako da se slazem s baticom. mozda dobijes i za manje. mada ne preporucujem

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 31 Oct 2009, 18:11

Solomon wrote:
delakroA wrote:e sad ja ne znam kakvog bi kvaliteta bio taj hofner kad bi se dotjerao malo...)
nije ovo hofner, pise lijepo
Kremona
:1: mozda cak i manje ...

ja sigurno cu ga zvati Bugarski Kremona kad liči na hofnera ahahhahahaha

et kazu ti ljudi...slazem se i ja sa baticom...ja msm da je to neka realna cijena...ali mozda pak naletis na nekog kolekcinonara pa ti da više :lol:

BaticaBG

Post by BaticaBG » 31 Oct 2009, 20:27

MAlo sam je bolje pogledao,veruj mi ja to ne bi uzeo ni da mi neko pokloni,izgleda mi u dosta troshnom stanju,propali metalni delovi i ispucao lak.Apropo price o vrednosti gitare,mogli bi da otvorimo novu temu o precenjenosti instrumenata u oglasima,gledam par oglasa na www.kupujemprodajem.com i nemogu da verujem dal ti ljudi sto to prodaju zive na Marsu....neki tip prodaje Fender jazz MIM za 750 eura,ljudi moji ta gitara nova moze da se nadje za te pare.Ili josh bolji primer neka praistorijska arija kopija preca za 800 eura....znachi kakvih ovde ludaka ima to je strashno...

Bozha

Post by Bozha » 01 Nov 2009, 10:40

^To se na pijac' zove cigAnska posla... Dodje meni da nazovem lika, da vidim zasto je njegova polovna stvar 50% skuplja nego nova u radnji. Jel ima neku istorijsku vrednost? Mozda je na njoj odsvirao Cecin 3. album, koncert na Marakani, proslogodisnje finale Grandovih zvezda. Hoce se bar potpisati na instrument, da imam dokaz o autenticnosti? I onda odustanem kad potegne argument o 'vintidzh' instrumentu iz '98. koji nije ko ovi danasnji pravljen u Kini, nego je original iz Koreje, bato! Mislim... ok. Zivi i pusti druge da budale...

Cope

Post by Cope » 01 Nov 2009, 14:38

Vredi verovatno para i živaca koji se potroše na popravku i reparaciju, a zatim svira kao mokro veslo...

Haralampije

Post by Haralampije » 01 Nov 2009, 16:01

Bozha wrote:^To se na pijac' zove cigAnska posla... Dodje meni da nazovem lika, da vidim zasto je njegova polovna stvar 50% skuplja nego nova u radnji. Jel ima neku istorijsku vrednost? Mozda je na njoj odsvirao Cecin 3. album, koncert na Marakani, proslogodisnje finale Grandovih zvezda. Hoce se bar potpisati na instrument, da imam dokaz o autenticnosti? I onda odustanem kad potegne argument o 'vintidzh' instrumentu iz '98. koji nije ko ovi danasnji pravljen u Kini, nego je original iz Koreje, bato! Mislim... ok. Zivi i pusti druge da budale...

Stvarno.Bio oglas prodaje neki lik fender classic player 60s za 700 evara.Super.Dva dana posle toga skoknem do mitrosa a tamo ista ta gitara 55000.Pitam lika sta je menjano na njoj,jel budzio magnete i sl.posto je nova jeftinija za preko 100 evra u prodavnici(gde lepo dobijem i garanciju,prvi vlasnik itd).a on ce kao pa brate kupljena je u engleskoj,dakle nije krs iz Mitrosa(pod parolom u Engleskoj je bolji).Reko pa ne pravi se i ne salje se direktno iz fabrike gitara u radnje po engleskoj,nemackoj,francuskoj itd,pa kao da biramo e sad cemo njima bolje da saljemo,oni nam se vise svidjaju,a vamo Srbiji cemo da uvaljujemo krs.nego se salje u glavni magacin u Evropi(tj ako je za evropsko trziste),koji se nalazi u nekoj od bescarinskih zona iz koje se dalje salje po Evropi,gde je potrebno,tj ovlascenom distributeru.I nista baja ne odgovara,sutradan vidim opet ista cena od 700 evrica,plus dodatak da je gitara kupljena u engleskoj,a ne u Mitrosu...mozda se neko i upeca,ko zna.

mfilip

Post by mfilip » 16 Nov 2009, 20:29

Cisto da iskoristim ovu temu da vidim u cemu je fora sa ovom bas gitarom...

http://www.kupujemprodajem.com/Music-ma ... -oglas.htm

Da li je neko imao prilike da proba ovu gitaru ili cuje kako zvuci...

Post Reply