Šta mi je potrebno za studio (snimanje vokala, obrada zvuka)

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler

Post Reply
maxo93

Šta mi je potrebno za studio (snimanje vokala, obrada zvuka)

Post by maxo93 » 03 Dec 2008, 22:04

Znam da su slicne teme otvarane 100x ali jbg izvinite.Imam par pitanja vezana snimanje i opremu za studio

1. Shta mi je sve potrebno od opreme (ako mozete da stavite i preporuke i cene PLZ)
2. Oprema za editovanje i renderovanje zvuka
3. Zvucna izolacija (ona je najmanje bitna )

I da povezivanje svih tih instrumenata

HELP ME PLZ

Critical
PedoBear

Re: Šta mi je potrebno za studio (snimanje vokala, obrada zvuka)

Post by Critical » 03 Dec 2008, 23:31

Pa ljudi citate li postojece teme na forumu,sve pise i to po vise puta ..........

Marko_chupavi
MF veteran

Post by Marko_chupavi » 04 Dec 2008, 09:50

jedan od najvaznijih delova opreme je akustika prostora...monitore, miksetu, zvucnu karticu izvadis i promenis, ali malo teze ces da promenis akustiku prostora :) na to prvo treba da obratis paznju... a kao sto je i navedeno u xyz tema, koliko para, toliko muzike.... nisi napisao ni koliko para imas, koji instrumenti, sta bi radio u tome, da li treba da snimas bubnjeve i gitare, ili samo vokale... ili... nema nikoga ko ce da ti kaze kupi mixetu XXYYZZ123 ili moitore SSKKDD222 i to je to... postoje cele diskusije (koje mozes naci na ovom forumu ako prekopas malo) da li je ova ili onaj miksre bolji, koja zvucna kartica je kvalitetnija....
pa kada imas nesto konkretno, a ti pitaj!
AJD SAD NA CITANJE! :)

maxo93

Post by maxo93 » 05 Dec 2008, 16:50

Recimo da za pocetak imam 1000e.Samo oprema za snimanje vokala bez gluve sobe znaci samo oprema potrebna za snimanje i obradu.Naravno da kasnije zelim da proshirim ali kada skupim malo vishe para tjst da stare delove zamenjujem novim.

P.S Ovo je za kucni studio (samo ono naj osnovnije ) snimanje vokala Vecinu instrumenata imam na racunaru kroz razne programe

Marko_chupavi
MF veteran

Post by Marko_chupavi » 06 Dec 2008, 11:11

u grubo ti trebaju dobra zvucna, monitori (ako nisu aktivni i pojacalo), 2 monitora za komp (ekrana) bi bila pozeljna (a sa danasnjim niskim cenama, nije neki izdatak)... to je to :) mozda neki digitalni mikser :) mozda Korg D888, koliko sam ukapirao, to je jedna vrlo lepa sprava... a kosta 550e u sky-u... i tako... mada za dobre monitore bih ja izdvojio najvecu sumu za pocetak... i neke pare za azmafon i drvo da malo "ogluvis" prostoriju... i naravno ti treba di box ako hoces da snimas gitare i sl... ali zaista ovo sve ima na forumu po drugm temama, procitaj malo...

maxo93

Post by maxo93 » 07 Dec 2008, 16:28

Hvala ti :)

Samo...Shta mi je od ovog zaista neophodno :)

Marko_chupavi
MF veteran

Post by Marko_chupavi » 08 Dec 2008, 21:32

pa vidi sta ti treba najvise... sigurno zvucnici (monitori) i zvucna... mislim mozes ti i na slusalicama i na C-MEDIA karticama da miksash... ali... :) i sto pre uzmi 2 ekrana, treba ce ti za nuendo / cubase ili sta god da koristis... dok stavis mikser na jednu stranu, i na drugu glavni ekran... eto... tako bi ja pazario... zvucnici i zvucna, pa ekrani i kontroler (digitalna mikseta) itd.... ali naravno jedna od prvih stavki akustika prostorije!! dakle azmafon i sl...

maxo93

Post by maxo93 » 09 Dec 2008, 18:19

Hvala

Post Reply