Znam da su slicne teme otvarane 100x ali jbg izvinite.Imam par pitanja vezana snimanje i opremu za studio
1. Shta mi je sve potrebno od opreme (ako mozete da stavite i preporuke i cene PLZ)
2. Oprema za editovanje i renderovanje zvuka
3. Zvucna izolacija (ona je najmanje bitna )
I da povezivanje svih tih instrumenata
HELP ME PLZ
Šta mi je potrebno za studio (snimanje vokala, obrada zvuka)
Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler
Re: Šta mi je potrebno za studio (snimanje vokala, obrada zvuka)
Pa ljudi citate li postojece teme na forumu,sve pise i to po vise puta ..........
- Marko_chupavi
- MF veteran
jedan od najvaznijih delova opreme je akustika prostora...monitore, miksetu, zvucnu karticu izvadis i promenis, ali malo teze ces da promenis akustiku prostora
na to prvo treba da obratis paznju... a kao sto je i navedeno u xyz tema, koliko para, toliko muzike.... nisi napisao ni koliko para imas, koji instrumenti, sta bi radio u tome, da li treba da snimas bubnjeve i gitare, ili samo vokale... ili... nema nikoga ko ce da ti kaze kupi mixetu XXYYZZ123 ili moitore SSKKDD222 i to je to... postoje cele diskusije (koje mozes naci na ovom forumu ako prekopas malo) da li je ova ili onaj miksre bolji, koja zvucna kartica je kvalitetnija....
pa kada imas nesto konkretno, a ti pitaj!
AJD SAD NA CITANJE!

pa kada imas nesto konkretno, a ti pitaj!
AJD SAD NA CITANJE!

Recimo da za pocetak imam 1000e.Samo oprema za snimanje vokala bez gluve sobe znaci samo oprema potrebna za snimanje i obradu.Naravno da kasnije zelim da proshirim ali kada skupim malo vishe para tjst da stare delove zamenjujem novim.
P.S Ovo je za kucni studio (samo ono naj osnovnije ) snimanje vokala Vecinu instrumenata imam na racunaru kroz razne programe
P.S Ovo je za kucni studio (samo ono naj osnovnije ) snimanje vokala Vecinu instrumenata imam na racunaru kroz razne programe
- Marko_chupavi
- MF veteran
u grubo ti trebaju dobra zvucna, monitori (ako nisu aktivni i pojacalo), 2 monitora za komp (ekrana) bi bila pozeljna (a sa danasnjim niskim cenama, nije neki izdatak)... to je to
mozda neki digitalni mikser
mozda Korg D888, koliko sam ukapirao, to je jedna vrlo lepa sprava... a kosta 550e u sky-u... i tako... mada za dobre monitore bih ja izdvojio najvecu sumu za pocetak... i neke pare za azmafon i drvo da malo "ogluvis" prostoriju... i naravno ti treba di box ako hoces da snimas gitare i sl... ali zaista ovo sve ima na forumu po drugm temama, procitaj malo...

Hvala ti
Samo...Shta mi je od ovog zaista neophodno

Samo...Shta mi je od ovog zaista neophodno

- Marko_chupavi
- MF veteran
pa vidi sta ti treba najvise... sigurno zvucnici (monitori) i zvucna... mislim mozes ti i na slusalicama i na C-MEDIA karticama da miksash... ali...
i sto pre uzmi 2 ekrana, treba ce ti za nuendo / cubase ili sta god da koristis... dok stavis mikser na jednu stranu, i na drugu glavni ekran... eto... tako bi ja pazario... zvucnici i zvucna, pa ekrani i kontroler (digitalna mikseta) itd.... ali naravno jedna od prvih stavki akustika prostorije!! dakle azmafon i sl...