Evo nesto sto sam uradio prosle godine sa mojom dragom drugaricom, Anom Maglicom. Cist pop rock, takoreci teen

Srecni praznici

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Slazem se da je tekst bitna stvar. Pisanje teksta mi nije jaca strana pa se u ovakvim projektima vise zanimam koliko tekst tece kroz pesmu i da li utice na "groove". Ipak je ovo pop. Moja odgovornost u ovom projektu se svela na to kako ce to na kraju zvucati sve zajedno. Nisam imao mnogo udela u pisanju teksta osim sto sam u refrenu insistirao na par stvari zbog ritmike pevanja ali mislim da je generalno poruka iznesena taman onako da ne bude banalno kao kod vecine muzike koja dolazi odavde a da opet nije previse zamotano u metaforu jer pesma ovog stila to ne zahteva.Kristijan wrote:Хмммммм...
Па види, ја се опасно качим на текст песме, то ми је јако битно. Капирам да ако човек нема шта корисно да изговори, онда може да се бави и инструменталном музиком. А ако је већ проговорио, онда то треба да има тежину. Не могу да се саставим са овим текстом, баш је лимунада. Уби ме начисто у појам. Није да очекујем откривења у текстовима поп музике, нити озбиљне егзистенцијалне полемике. МеДЖутим...
Што се тиче саме музике, то је један лепо спаковани поп комад, и немам никакве замерке. Лепо се котрља, има тај РРРШШШШШШШШ... рефрен, лако се памти. Добар посао.
Али кад се проспе текст... Јбг...
Gitare su moj PeaveyEXP u Radial DI pa u Neve preamp i onda u besplatni LePou HiBrit (nesto kao modovan plexi/JCM(?)) amp u Recabinet plugin sa Messa 4x12 v30 i Marshall 4x12 Greenbacks kabinetima. To je sto se ritma tice a ove ambijentalne/delay (+plus onaj kratki "solo") su opet besplatni LePou LeXact (Bogner Extacy) u Recabinet plugin sa Bogner 4x12 v30 kabinetom.Cortex wrote:Meni je ovo super, bash dobro snimljeno i zvuk ovih ritam gitara mi je bas fin. Verovatno neke Mese, ili 5150?
Tekst nisam ni slushaoali svidja mi se pesma, odlichno odsvirano muzzy
Ako nije iz neznanja tako uradjeno onda je situacija jos gora.MUzzY wrote:To je stvar ideje, zamisli, ukusa...
U svakom slucaju nije slucajno tako
Ovo je uvreda za ljude koji zive ovde i bave se postenom produkcijom." kao da nije kod nas snimano"
Gitare ne treba da zvuce ovako ni u jednoj vrsti pesama. Ne zvuci dobro ni u pesmi od Bonamasse, ne zvuci dobro ni u ovoj pesmi. Ni u tehno muzici ne bi trebalo ovako da zvuci gitara, pa poslusajte od Prodigy-ja Their law kako zvuci gitara, jako, mocno, kompresovano naravno ali ne PREkompresovano, i obratite paznju koju dinamiku ima ta pesma, a u pitanju je tehno-mambo-dzambo.gitare , po meni, upravo kakve treba da budu u ovakvoj pesmi
Verovao ili ne, radim na tomeDuane wrote:mazi računamo na tebe da vratiš faz u popularnu muziku![]()
ovo zvuči profi, not my cup of tea, ali je sjajno odradjeno
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest