Zvezdana Kisa - Ana Maglica feat Drasko Popovic

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

MUzzY

Zvezdana Kisa - Ana Maglica feat Drasko Popovic

Post by MUzzY » 01 Jan 2013, 15:58

https://soundcloud.com/drasko-popovic/zvezdana-kisa

:)

Evo nesto sto sam uradio prosle godine sa mojom dragom drugaricom, Anom Maglicom. Cist pop rock, takoreci teen :mrgreen: Moja muzika, tekst napisli njeni prijatelji i ona. Snimao, svirao gitare, producirao, miksao i masterovao ja uz pomoc kolega u ATTIC Studiju https://www.facebook.com/atticstudiosorg?fref=ts

Srecni praznici :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Re: Zvezdana Kisa - Ana Maglica feat Drasko Popovic

Post by Kristijan » 01 Jan 2013, 16:20

Хмммммм...

Па види, ја се опасно качим на текст песме, то ми је јако битно. Капирам да ако човек нема шта корисно да изговори, онда може да се бави и инструменталном музиком. А ако је већ проговорио, онда то треба да има тежину. Не могу да се саставим са овим текстом, баш је лимунада. Уби ме начисто у појам. Није да очекујем откривења у текстовима поп музике, нити озбиљне егзистенцијалне полемике. МеДЖутим...

Што се тиче саме музике, то је један лепо спаковани поп комад, и немам никакве замерке. Лепо се котрља, има тај РРРШШШШШШШШ... рефрен, лако се памти. Добар посао.

Али кад се проспе текст... Јбг...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Jan 2013, 16:30

Meni je ovo super, bash dobro snimljeno i zvuk ovih ritam gitara mi je bas fin. Verovatno neke Mese, ili 5150?
Tekst nisam ni slushao :mrgreen: ali svidja mi se pesma, odlichno odsvirano muzzy

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Jan 2013, 16:53

Kristijan wrote:Хмммммм...

Па види, ја се опасно качим на текст песме, то ми је јако битно. Капирам да ако човек нема шта корисно да изговори, онда може да се бави и инструменталном музиком. А ако је већ проговорио, онда то треба да има тежину. Не могу да се саставим са овим текстом, баш је лимунада. Уби ме начисто у појам. Није да очекујем откривења у текстовима поп музике, нити озбиљне егзистенцијалне полемике. МеДЖутим...

Што се тиче саме музике, то је један лепо спаковани поп комад, и немам никакве замерке. Лепо се котрља, има тај РРРШШШШШШШШ... рефрен, лако се памти. Добар посао.

Али кад се проспе текст... Јбг...
Slazem se da je tekst bitna stvar. Pisanje teksta mi nije jaca strana pa se u ovakvim projektima vise zanimam koliko tekst tece kroz pesmu i da li utice na "groove". Ipak je ovo pop. Moja odgovornost u ovom projektu se svela na to kako ce to na kraju zvucati sve zajedno. Nisam imao mnogo udela u pisanju teksta osim sto sam u refrenu insistirao na par stvari zbog ritmike pevanja ali mislim da je generalno poruka iznesena taman onako da ne bude banalno kao kod vecine muzike koja dolazi odavde a da opet nije previse zamotano u metaforu jer pesma ovog stila to ne zahteva.

U svakom slucaju, drago mi je da ste odvojili koji minut i poslusali ono sta radim! :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Jan 2013, 17:00

Cortex wrote:Meni je ovo super, bash dobro snimljeno i zvuk ovih ritam gitara mi je bas fin. Verovatno neke Mese, ili 5150?
Tekst nisam ni slushao :mrgreen: ali svidja mi se pesma, odlichno odsvirano muzzy
Gitare su moj PeaveyEXP u Radial DI pa u Neve preamp i onda u besplatni LePou HiBrit (nesto kao modovan plexi/JCM(?)) amp u Recabinet plugin sa Messa 4x12 v30 i Marshall 4x12 Greenbacks kabinetima. To je sto se ritma tice a ove ambijentalne/delay (+plus onaj kratki "solo") su opet besplatni LePou LeXact (Bogner Extacy) u Recabinet plugin sa Bogner 4x12 v30 kabinetom. ;)

Izuzetno je nizak stim pa onda sve tutnji. Crunch je ono sto se trazi ;)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Jan 2013, 17:19

Ево да додам још неке ствари пошто сам пустио 2 пута ову нумеру мојој дечурлији.

Генерално су позитивно реаговали на музику, видим да је дечкоња био задовољан што је динамично, и што чује мало ррр-џ-џ-џ гитаре, то је њему у овом узрасту доста. Девојкама се допала музика, и оне и јесу сада у узрасту да представљају праву публику за овакве нумере. Међутим, текст их не ради. Оне иначе певају у хору, и имају навику да кад се тамо нађу с другим шмизлама свашта запевају тако хорски. Њих слабо интересује аранжман, мастеринг, и разне друге ствари које су битне да песма личи на нешто. Односно, када је тај део приче добро урађен, умеју да кажу да нешто звучи као да није код нас рађено, и то је то. Дакле није да то не уочавају, али им није пресудно, нити умеју да ти кажу баш прецизно шта оне ту уочавају као боље или лошије урађено. Оно на шта се сада пецају јесте текст, и ако то шљака, онда се то пева са осталим шмизлама. То добро знам, провео сам мноооого времена у аутобусу с тим хором :) Један од коментара је био да не виде везу између строфе и рефрена, више им се допада текст у рефрену, али им делује као да је рефрен из друге песме. Наравно, нису оне експерти, али капирам да није лоше да знаш шта кажу на то они који би баш требало да "троше" ову музику.

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Jan 2013, 17:57

:D E bas mi je drago sto si pustio ovo i nekim drugim uzrastima!

Nema sta, uglavnom se slazemo. Neizmerno mi je milo sto im se refren vise dopada bas zato sto su jedine moje intervencije u tekstu bile urpravo tu ;)

dweezil

Post by dweezil » 01 Jan 2013, 18:15

meni cool zvuce djitre i muzika, prilicno americki :bambi: ono na taj fazon college pop punk mjetal bandova koji je sad popularan, sto se tice pevanja, zaebano je pevati na srpskom a da to bude onako sasvim podnosljivo ushima, svidja mi se kako je otpevala refren, mislim da ima veoma specificnu boju glasa, dosta je grlen i rekao bih nekako na prvu, ili ti se svidja ili ne, mislim da bi joj cak strava lezao i neki drugi zanr muzike, bez ikakve shale, mozda cak neki etno sound mislim da bi super otpevala. U svakom slucaju zanimljivo :bambi:

SomiKnight

Post by SomiKnight » 01 Jan 2013, 21:28

Pesmica kao pesmica je ok, ali muzika, a narocito gitare su prekompresovane.

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Jan 2013, 01:45

To je stvar ideje, zamisli, ukusa...
U svakom slucaju nije slucajno tako ;)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Jan 2013, 09:55

mazi računamo na tebe da vratiš faz u popularnu muziku :mrgreen:

ovo zvuči profi, not my cup of tea, ali je sjajno odradjeno

oboss

Post by oboss » 02 Jan 2013, 10:02

meni je ovo skroz ok.
u ovakvoj vrsti pesama mi je text realno manje bitan pa sve do ne bitan i kao i u ovoj se svodi na reci sama, jedina, ljubav, ponovo i tako to i ako je glas lepo prati frazu i nema intonacijskih fula ja sam srecan i na tralala .
produkcijski sasvim korektno i slozeno " kao da nije kod nas snimano".
gitare , po meni, upravo kakve treba da budu u ovakvoj pesmi. drasko nas je vec naucio kakav je njegov zvuk gitare i to sto je sve kompresovano i napucano se po meni uklopilo u fazon ove pesme.
znaci ja sve posmatrah i komentarisah u svetlu zanra u kome se ova pesma nalazi.
drugi zanr drugi setap , novi dan nova nafaka

SomiKnight

Post by SomiKnight » 02 Jan 2013, 11:17

MUzzY wrote:To je stvar ideje, zamisli, ukusa...
U svakom slucaju nije slucajno tako ;)
Ako nije iz neznanja tako uradjeno onda je situacija jos gora. :)

Na rumski forumu kada sam kritikovao pojedine slicne projekte su reagovali tako sto je argument da se to tako trazi od njih ( sto mi i nije bas neki argument) , ali ovo je prvi put da neko kaze da je to stvar licnog ukusa i ideje.
" kao da nije kod nas snimano"
Ovo je uvreda za ljude koji zive ovde i bave se postenom produkcijom.
Hocu da kazem da je ovo produkcijski jako lose, a ako prati tamo neki trend sa stranog trzista to je jedna stvar, mada je i kod nas taj trend prisutan, ako gledamo kvalitet to je druga stvar.
Ja ne bih rekao " kao da nije kod nas snimano", jer se na zalost muzika ovako lose producira kako u inostranstvu tako i kod nas, dok naravno dobre produkcije takodje ima svuda, nismo mi specijalni ni po dobrim ni po losim.
gitare , po meni, upravo kakve treba da budu u ovakvoj pesmi
Gitare ne treba da zvuce ovako ni u jednoj vrsti pesama. Ne zvuci dobro ni u pesmi od Bonamasse, ne zvuci dobro ni u ovoj pesmi. Ni u tehno muzici ne bi trebalo ovako da zvuci gitara, pa poslusajte od Prodigy-ja Their law kako zvuci gitara, jako, mocno, kompresovano naravno ali ne PREkompresovano, i obratite paznju koju dinamiku ima ta pesma, a u pitanju je tehno-mambo-dzambo.

Ja ostajem pri tome da je pesmica skroz ok kako kazete za tu vrstu zanra, ali realno produkcijski je lose uradjena.
Da, prati trend, ali prati LOS trend, ako je u trendu ne znaci da nije lose.
Ne pisem ovo da bih se pravio pametan i cisto radi kontriranja, naprotiv, MUzzY-ja sam upoznao i licno i cuo uzivo kako svira i znam njegove materijale snimljene, pa mi je kritika iskljucivo dobronamerna. I jako bi mi bilo drago da sledeci projekat bude kvalitetnije snimljen, na radost svih nas.

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Jan 2013, 11:45

Duane wrote:mazi računamo na tebe da vratiš faz u popularnu muziku :mrgreen:

ovo zvuči profi, not my cup of tea, ali je sjajno odradjeno
Verovao ili ne, radim na tome :mrgreen:

@SomiKnight: Deki, jesi to ti? :mrgreen:

oboss

Post by oboss » 02 Jan 2013, 11:47

ipak mislim da ova pesma upravo ovak treba da zvuci.
nije ovo za hi fi, ciljna grupa je takva da joj treba nesto sa reglerima podignutim do vrha i tako je i napravljena.
ono "kao da nije snimano kod nas" sam citrao kristijana i to ne da bi omalovazio niti njega niti nase strucnjake. a sa druge strane ajde mi upri prstom ili posalji link na nesto kod nas producirano od ceka si pao na dupe. znam da si duboko u svetu hi fi i da u sitna crevca poznajes problematiku i koliki god da si patriota priznaces tesko da se mozes ponositi necijom produkcijom sa ovih prostora . aj sad vlado i joksa znaju izbaciti komercijalu , s mene na ustap , upakovanu sve kako treba pa i bajagin album je na mestu ali jel to sve i jesmo li na to spali . nema muzike pa nema sta ni da se producira .
da ne bude da ti samo oponiram slazem se za bonamasu i koliko god ga ja postovao i pred tobom ga ispljuvah u vise navrata zbog nadrukanog zvuka . slazem se da je i po meni negativan trend primene ovakve produkcije na sve zanrove svuda u svetu.
ipak ovo je lagana nadrukana pesmica koja treba da protutnji kroz uho tinejdzera i da ga ubedi da mu je lepse tako nego da slusa miru skoric. cena nesavrsene produkcije je edukacija puka kojeg ne zanima dubina probematike produkcije. ovde su uglavnom prokleti da cuju sta obicne usi i ne primete.

Post Reply