up

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dusan
MF veteran

up

Post by Dusan » 28 Dec 2007, 21:50

Sta bi mi preporucili - cime da podignem zvuk kada sviram solo deonice

Rocket Roll

Re: up

Post by Rocket Roll » 28 Dec 2007, 22:09

'Ajde malo detalja, pleeze - sviraš country, indijsku Bolivud muziku, ili možda kineski punk ala "Brain Failure"? Ili nešto četvrto?

Sviraš u jazz cocktail baru, u Knez Mihajlovoj, ili u ansamblu Srpskog Narodnog Pozorišta? Ili na nekom četvrtom mestu?

Sviraš National Dobro, Jensen lap-steel, ili možda bendžo? A možda i nešto četvrto?

Itd. Mislim, shvataš šta hoću da te pitam!

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 28 Dec 2007, 22:46

Sviram vrlo komercijalnu rok-pop muziku, ono sto prolazi po kaficima,klubovima. Kada sviram rif pa hocu da udjem u solo,hocu da se malo zvuk nabudzi. Koristio sam boost sa bluesbreakera u kombinaiji sa ds-1 - ako se koristi ispred dist. (u nizu efekata), dobija se toplija dist. i zvuk je jaci; ako se koristi iza, samo pojaca signal i imam istu dist. samo glasniju; sve u svemu nije to to. E sada, ds-1 sam prodao, i sad koristi bluesbreakera na blues modu, jako lep drajv (nemoj da vas ime zavara). Voleo bih da ,kad sviram solo,podignem zvuk i da mu se doda malo gaina ili ne znam sta vec, u sustini da se solo izdigne iznad rifa, basa, cinele...Sviram kopiju strata,zove se Vester,sviram je vec 10god (a kupio sam je polpvnu), i nebi je menjao

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 28 Dec 2007, 22:54

Probaj Volume pedalom. ili volume potenciometrom...

Dok ide ritam ili pratnja.. ti malo stisas... a kad dodje solo ti pojacas i voila...!!!

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 28 Dec 2007, 23:11

Dusane, jel ti imas Vester ili Cester gitaru ?? ako je Cester bogme onda imas pravu motornu pilu.......

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Dec 2007, 00:19

Volume pedala (Ernie Ball je sjajna, ali ni Bossovima ništa ne fali), kompresor (ja MRZIM kada ga ljudi koriste kao "boost za solo", ali moram da priznam da može odlično da se upotrebi baš u tu svrhu) ili clean boost.

Najjeftinije ćeš proći sa ->Electro Harmonixovim LPB-1 Linear Power Boosterom<-. Radi tačno ono što kažu da radi, a i zvuk je divan... Košta oko 3 800 dinara ili manje, u ArtistSystemsu. Ponavljam, strrrašna stvarčica, upravo pravljena za boost.

Pokojni Randy California (da mu je večna slava!) uglavnom je koristio samo različita izdanja LPBa.

Image

XtrmntR

Post by XtrmntR » 30 Dec 2007, 17:45

Ili chak sa behringerovim preamp boosterom... ako ti je toliko frka za kintu...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Dec 2007, 18:30

mozes i ekvilajzerom, ili overdrajvom.

Post Reply