up
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: up
'Ajde malo detalja, pleeze - sviraš country, indijsku Bolivud muziku, ili možda kineski punk ala "Brain Failure"? Ili nešto četvrto?
Sviraš u jazz cocktail baru, u Knez Mihajlovoj, ili u ansamblu Srpskog Narodnog Pozorišta? Ili na nekom četvrtom mestu?
Sviraš National Dobro, Jensen lap-steel, ili možda bendžo? A možda i nešto četvrto?
Itd. Mislim, shvataš šta hoću da te pitam!
Sviraš u jazz cocktail baru, u Knez Mihajlovoj, ili u ansamblu Srpskog Narodnog Pozorišta? Ili na nekom četvrtom mestu?
Sviraš National Dobro, Jensen lap-steel, ili možda bendžo? A možda i nešto četvrto?
Itd. Mislim, shvataš šta hoću da te pitam!
Sviram vrlo komercijalnu rok-pop muziku, ono sto prolazi po kaficima,klubovima. Kada sviram rif pa hocu da udjem u solo,hocu da se malo zvuk nabudzi. Koristio sam boost sa bluesbreakera u kombinaiji sa ds-1 - ako se koristi ispred dist. (u nizu efekata), dobija se toplija dist. i zvuk je jaci; ako se koristi iza, samo pojaca signal i imam istu dist. samo glasniju; sve u svemu nije to to. E sada, ds-1 sam prodao, i sad koristi bluesbreakera na blues modu, jako lep drajv (nemoj da vas ime zavara). Voleo bih da ,kad sviram solo,podignem zvuk i da mu se doda malo gaina ili ne znam sta vec, u sustini da se solo izdigne iznad rifa, basa, cinele...Sviram kopiju strata,zove se Vester,sviram je vec 10god (a kupio sam je polpvnu), i nebi je menjao
Probaj Volume pedalom. ili volume potenciometrom...
Dok ide ritam ili pratnja.. ti malo stisas... a kad dodje solo ti pojacas i voila...!!!
Dok ide ritam ili pratnja.. ti malo stisas... a kad dodje solo ti pojacas i voila...!!!
- Jimmy Henderson
Dusane, jel ti imas Vester ili Cester gitaru ?? ako je Cester bogme onda imas pravu motornu pilu.......
- Rocket Roll
Volume pedala (Ernie Ball je sjajna, ali ni Bossovima ništa ne fali), kompresor (ja MRZIM kada ga ljudi koriste kao "boost za solo", ali moram da priznam da može odlično da se upotrebi baš u tu svrhu) ili clean boost.
Najjeftinije ćeš proći sa ->Electro Harmonixovim LPB-1 Linear Power Boosterom<-. Radi tačno ono što kažu da radi, a i zvuk je divan... Košta oko 3 800 dinara ili manje, u ArtistSystemsu. Ponavljam, strrrašna stvarčica, upravo pravljena za boost.
Pokojni Randy California (da mu je večna slava!) uglavnom je koristio samo različita izdanja LPBa.

Najjeftinije ćeš proći sa ->Electro Harmonixovim LPB-1 Linear Power Boosterom<-. Radi tačno ono što kažu da radi, a i zvuk je divan... Košta oko 3 800 dinara ili manje, u ArtistSystemsu. Ponavljam, strrrašna stvarčica, upravo pravljena za boost.
Pokojni Randy California (da mu je večna slava!) uglavnom je koristio samo različita izdanja LPBa.

- Nyarlathotep
- MF veteran
mozes i ekvilajzerom, ili overdrajvom.