Hughes & Kettner Tube Meister serije pojacala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ToneChaser

Hughes & Kettner Tube Meister serije pojacala

Post by ToneChaser » 08 Jul 2013, 18:31

Sta mislite o ovim pojacalima?

Kombo ili klasicna glava + box varijanta.....5w, 18w...

Uglavnom iz Artista kazu da imaju najbolju cenu u evropi :D

http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... d=22419062

Sta mislite o ovom, nesto sam se zagrejao za ovo, sto bi rekli neki sa foruma , dobio sam GAS (iako jos uvek ne znam sta to zapravo znaci, ali kontam neka opsesija I must have that).

Randy

Re: Hughes & Kettner Tube Meister serije pojacala

Post by Randy » 08 Jul 2013, 21:25

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Jul 2013, 13:26

Ortak ima 36icu. Drajv je odlican, klin mi nekako sterilan.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2013, 13:41

18w 630e... uh...

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jul 2013, 13:45

Eh, matori, k'o da si krenuo po krompir na pijacu:"Pošto kilo?" :lol: :kiss: :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2013, 15:54

pa, dobro je poznato da ne treba placati preko 30e/W :lol: :lol:

dobro de, jes' to tacno, al' opet, meni mlogo (cak i da imam te pare, koje nemam)... :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jul 2013, 16:29

Fino su ih opalili, oni se i dalje tripuju da su boutique, ali mislim da su cene glava sasvim ok.
Opcije su isto totalni winwin™, samo nemam blage kako rade.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 09 Jul 2013, 17:13

Znaci mislite da su ova pojacala precenjena i da i nisu nesto?

neko rece klin sterilan, a drajv super. Bas mi to i treba... Ja volim i sterilan klin, a svakako cu imati i neko fender pojacalo tako da ono, drajv mi je tu cilj na HK.

Ne znam, jeste mzoda skup kombo 18, ali ljudi pogledajte kako lepo svetli neon plavo, meni se to mnogo svidja! A jos je i lampas.... :hide:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2013, 17:27

guv'nor wrote:Fino su ih opalili, oni se i dalje tripuju da su boutique, ali mislim da su cene glava sasvim ok.
Opcije su isto totalni winwin™, samo nemam blage kako rade.
nesto nisam ni pratio kako se krecu cene, ni h&k, ni drugih, pa sam malo sokiran. :D Sad, kad sam malo pogledao, vidim da je to sasvim ok cena kad se uporedi sa ostalima. :)

Npr sad sam otvorio thomann, i tubemeister 36 glava je skoro 800e :shock: , cini mi se bas preterano, dok je 5 i 18 prihvatljiv(ij)a cena za glave (350 i nesto ispod 500e). Te su cak jeftinije od blackstara slicne snage. (36ica je skuplja od bs od 50w)

inace, marshall je pobedio sa cenama za svoje glave od 1w :lol: :lol:

Trzalica

Post by Trzalica » 10 Jul 2013, 13:32

ToneChaser wrote:Sta mislite o ovim pojacalima? ...Kombo ili klasicna glava + box varijanta.....5w, 18w... .
Mislimo isto kao i o svakom drugom poznatom brendu gitarskih pojačala koji je shvatio da i u ovom segmentu tržišta lampaških pojačala niske snage, može zaraditi DEBELU lovu na kupcima, koji u 99% NE ŽIVE od, i ne bave se m u z i k o m, već jedino istom kao hobijem, i koji će verovati slepo u priču da će sa lampaškim (naglašeno VELIKIM slovima: L A M P A Š K I M ^^ ) pojačalom od <20W snage može svirati na bini bez problema, isto kao i ušuškan bezbeno u sobi svojih roditelja.
Istina je sledeća: u PRAKSI, retko ili nikada neće izvlačiti takvo pojačalo iz svoje sobe.

Dajte raji "smartphone" od 600€, i ponašaće se kao JAMES BOND (tj. verovaće da ima iste mogućnosti)! :P

Da ne grešim dušu, dobra su ovo pojačala za vežbanje u skučenim prostorima, ali u vlasništvu već proverenih muzičara, koji hleb zaradjuju baš tom rabotom. Kod svih ostalih je ukras u sobi, eksponat na forumima, i džabe bačenih 30€/W! :mrgreen:

Trzalica

Post by Trzalica » 10 Jul 2013, 13:36

mislim_stvarno wrote:pa, dobro je poznato da ne treba placati preko 30e/W :lol: :lol:
Nadam se zaista da je ovo samo sarkazam sa tvoje strane, inače ...
mislim_stvarno wrote:...inace, marshall je pobedio sa cenama za svoje glave od 1w[/url] :lol: :lol:
Marshall je stvorio "zvuk" svega što nekadašnja, današnja i buduća pokolenja muzičara slepo slede kao aksiom Rock N' Roll-a, samim tim, može mu se. Ja bih dodao: "i treba", da se zna ko kosi a ko vodu nosi. 8)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Jul 2013, 14:11

Probao sam u Artistu u NS u vise navrata Tubemeister 18 combo, i mogu reci da sam odusevljen, i klinom, i drajvom. Znam da Funk rece da je klin sterilan, ali meni je strava - kristalan, nekako, spreman za snimak odmah, isproduciran. :)

Kraljevi su spakovali u tu glavu sve sto ti moze zatrebati - dva kanala (uz gain boost na drive kanalu prakticno dobijes kao treci kanal), FX loop, atenuator, sasvim dobar digitalni reverb, Red Box... Gde ces vise?

Taj kombo sa 10'' zvucnikom ima iznenadjujucu dubinu na klinu, iako je spakovan na najmanji moguci prostor. Svaki zvuk mu je upotrebljiv, i super je sto imas odvojene gain i master volume kontrole i za clean i za drive kanal.

U jednom periodu sam ozbiljno razmisljao da prodam Blues Juniora i da kupim TM18 glavu, a za box da se snadjem dok ga ne napravim/kupim. To nisam uradio jedino zato sto u tom momentu nisam imao para, ali nisam potpuno odustao od te ideje. Bukvalno mogu da vidim kako odradjujem citavu svirku samo sa glavom, i footswitchem kojim menjam kanal i gain boost, bez ikakvih dodatnih pedala. Poneses lepo samo glavu na grupnu svirku gde te saceka bilo kakav box, nakacis se na to, iz RedBox izlaza u razglas, i vozi.

Sto se cene tice, meni je sasvim u redu, kad pogledas kakva se pojacala prodaju za te pare, sa kakvim opcijama, ili nedostatkom istih.

Svaka cast ljudima iz H&K, totalni kraljevi. :bow:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 10 Jul 2013, 15:02

Baba Slim wrote:Probao sam u Artistu u NS u vise navrata Tubemeister 18 combo, i mogu reci da sam odusevljen, i klinom, i drajvom. Znam da Funk rece da je klin sterilan, ali meni je strava - kristalan, nekako, spreman za snimak odmah, isproduciran. :)

Kraljevi su spakovali u tu glavu sve sto ti moze zatrebati - dva kanala (uz gain boost na drive kanalu prakticno dobijes kao treci kanal), FX loop, atenuator, sasvim dobar digitalni reverb, Red Box... Gde ces vise?

Taj kombo sa 10'' zvucnikom ima iznenadjujucu dubinu na klinu, iako je spakovan na najmanji moguci prostor. Svaki zvuk mu je upotrebljiv, i super je sto imas odvojene gain i master volume kontrole i za clean i za drive kanal.

U jednom periodu sam ozbiljno razmisljao da prodam Blues Juniora i da kupim TM18 glavu, a za box da se snadjem dok ga ne napravim/kupim. To nisam uradio jedino zato sto u tom momentu nisam imao para, ali nisam potpuno odustao od te ideje. Bukvalno mogu da vidim kako odradjujem citavu svirku samo sa glavom, i footswitchem kojim menjam kanal i gain boost, bez ikakvih dodatnih pedala. Poneses lepo samo glavu na grupnu svirku gde te saceka bilo kakav box, nakacis se na to, iz RedBox izlaza u razglas, i vozi.

Sto se cene tice, meni je sasvim u redu, kad pogledas kakva se pojacala prodaju za te pare, sa kakvim opcijama, ili nedostatkom istih.

Svaka cast ljudima iz H&K, totalni kraljevi. :bow:

E bas si me sad raspolozio ovim tvojim postom ! :ziveli:

A inace i ja volim kada je zvuk onako isproduciran, gotov, pa nek nazivaju oni to da je "sterilno" ili kako vec :hide:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 10 Jul 2013, 15:04

Trzalica wrote:
ToneChaser wrote:Sta mislite o ovim pojacalima? ...Kombo ili klasicna glava + box varijanta.....5w, 18w... .
Mislimo isto kao i o svakom drugom poznatom brendu gitarskih pojačala koji je shvatio da i u ovom segmentu tržišta lampaških pojačala niske snage, može zaraditi DEBELU lovu na kupcima, koji u 99% NE ŽIVE od, i ne bave se m u z i k o m, već jedino istom kao hobijem, i koji će verovati slepo u priču da će sa lampaškim (naglašeno VELIKIM slovima: L A M P A Š K I M ^^ ) pojačalom od <20W snage može svirati na bini bez problema, isto kao i ušuškan bezbeno u sobi svojih roditelja.
Istina je sledeća: u PRAKSI, retko ili nikada neće izvlačiti takvo pojačalo iz svoje sobe.

Dajte raji "smartphone" od 600€, i ponašaće se kao JAMES BOND (tj. verovaće da ima iste mogućnosti)! :P

Da ne grešim dušu, dobra su ovo pojačala za vežbanje u skučenim prostorima, ali u vlasništvu već proverenih muzičara, koji hleb zaradjuju baš tom rabotom. Kod svih ostalih je ukras u sobi, eksponat na forumima, i džabe bačenih 30€/W! :mrgreen:

Pa ja nisam profesionalni muzicar, a niti se tripujem da jesam (a nisam) kao mnogi sa ovog foruma. Sta mi preporucujes da li onda da kupim kombo 18w? Reci mi onako iskreno jer sam stekao utisak da ti znas najvise na ovom forumu i da se ne tripujes kao jedna sacica ljudi koja se drzi zajedno u klanu i pametuje za sve zivo, i ne daj boze da poslusas njihov savet ili da mislis drugacije, odmah te demonizuje. :povrac:

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Jul 2013, 15:22

:lol: Ma vi ste meni super!
Spoiler:
Image

Post Reply