Probao sam u Artistu u NS u vise navrata Tubemeister 18 combo, i mogu reci da sam odusevljen, i klinom, i drajvom. Znam da Funk rece da je klin sterilan, ali meni je strava - kristalan, nekako, spreman za snimak odmah, isproduciran.
Kraljevi su spakovali u tu glavu sve sto ti moze zatrebati - dva kanala (uz gain boost na drive kanalu prakticno dobijes kao treci kanal), FX loop, atenuator, sasvim dobar digitalni reverb, Red Box... Gde ces vise?
Taj kombo sa 10'' zvucnikom ima iznenadjujucu dubinu na klinu, iako je spakovan na najmanji moguci prostor. Svaki zvuk mu je upotrebljiv, i super je sto imas odvojene gain i master volume kontrole i za clean i za drive kanal.
U jednom periodu sam ozbiljno razmisljao da prodam Blues Juniora i da kupim TM18 glavu, a za box da se snadjem dok ga ne napravim/kupim. To nisam uradio jedino zato sto u tom momentu nisam imao para, ali nisam potpuno odustao od te ideje. Bukvalno mogu da vidim kako odradjujem citavu svirku samo sa glavom, i footswitchem kojim menjam kanal i gain boost, bez ikakvih dodatnih pedala. Poneses lepo samo glavu na grupnu svirku gde te saceka bilo kakav box, nakacis se na to, iz RedBox izlaza u razglas, i vozi.
Sto se cene tice, meni je sasvim u redu, kad pogledas kakva se pojacala prodaju za te pare, sa kakvim opcijama, ili nedostatkom istih.
Svaka cast ljudima iz H&K, totalni kraljevi.