Shta je tachno, po definiciji ..gigabilna oprema...?? Kako se razlikuje od ne-gigabilne opreme

Recimo za zoom 606 kazhu da je krsh krsheva.. i da nije za high gain chak ni studio.. a opet ja mislim da 90% ljudi ne ume da ga namesti kako valja ili chak ne zna za noise limitere i ostale zezalice na njemu

Evo par primera :
1) Imao sam neku strat Yamahu koja je imala strashno slabe magnete [ i nije mi lezhala u ruci ], i kupio sam Apollo SG koji mi se mnoogo svidja po zvuku, punoci koju ima i jachini a koji je 2-3 puta jeftiniji od recimo Epiphone, LTD ili Vintage SG-a ... E sad .. Meni moj bedni Apollo ima mnogo lepshi zvuk nego vecina gitara koje chujem po svirkama..i koje su 2-3 puta skuplje a opet ima ljudi koje bi bilo blam da ih vide sa tim u ruci.

2) Isto tako i efekti [ oni digitalni ].. Imam zoom 606 kome sam namestio neke jednostavne boje ali koje se meni strashno strashno svidjaju [ chak i u studiju ]. Znachi nema pishtanja, zujanja i svega ostalog shto sam chuo da se vezuje za jeftinije zoom procesore i jedini mi je problem shto ne mozhe da se probije pored drugih instrumenata... a opet.. sinoc sam slushao Ben Hur u Dangubi sa likom koji je pichio musicmana nekog preko Boss GT-6 pedale i to je bio ubedljivo najgori zvuk koji sam ja ikada, ikada ikada..ikada ... i ponavljam ikada! chuo u zhivotu na gitari. On je tu neshto kao brljao, menjao par puta efekte..dodavao neke boostove za solo deonice, choruse i flangere na shatro clean za neki Whitesnake itd..

Takodje.. chitao sam sve i svashta po ovom forumu i overio dosta demoa na you-tubeu vezanih za pandoru, me-20, od-20 gt-6/8/10, DS-1, Guv'nor i sijaset drugih pedala/efekata i ja stvarno iskreno [ znam noob sam ] ne vidim razliku koja bi mi odredjivala neku pedalu ili opremu kao gigabilnu. Npr. video sam korg pandoru i onako...relativno mi se djasvi kako joj zvuche preseti za hard rock, naravno vidi se razlika izmedju pandore i ne-znam-sad gt-10 ... ali mene bi vishe estetski utisak male i smeshne pandore odbio da se pojavim na svirci sa njom ili zoom-om u odnosu na gt-8 ili Ds-1 pedalu...
U fazonu.. ako je zoom ili digitech onda ne valja proca pa ti je krsh zvuk.. Ali ako uzmesh DS-1 [ koji gomila ljudi ne voli ] ..onda je to firmirana oprema i nije ona kriva nego ti ne umesh da namestish..

ili

- Koliko njih/vas bi provalilo dobro nameshten low end procesor u odnosu na pedalu ili neki ne-preterano-skup procesor kad bi se sutra Pera Lozhach pojavio sa crnom kutijom uredno rashirenom na podu a iz koje vire kablovi ali niko ne vidi koje on pedale tera tu zapravo -
humm