Bass glave koja predlazete...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Stalker
Strelok

Re: Bass glave koja predlazete...

Post by Stalker » 08 Nov 2009, 20:08

KirilStipsa wrote:Pa zavisi dosta i toga kako zelis da zvucis :bambi:
MIslim da si se prilicno ogranicio time sto si se sveo na te tri firme... Warwick bih otpisao...
koliki ti je budzet? Tih GK RBa ima i po 800 e?!
Peavey Tour je super... neko je prodavao ovde Peavey tour... koliko se secam...
Zasto ne ampeg?
Gallien-Krueger RB serije... 1001 i 2001 verovatno i ne bih uzeo, 1001 zbog kvarova a 2001 zbog cene. Mislio sam o 400RB-IV, dobio je veoma dobre ocene i na njega se najmanje zale. Kosta 500 dolara na musician's friend.(i isprobao sam ga, sasvim je ok)
Generalno, najvise se dvoumim izmedju neke takve varijante i Peavey Tour450 recimo(400 dolara na M'sF-u)...
Ampeg...cab ce verovatno biti Warwick ili Ampeg, ali necu ampegov head.

Jel neko spomenuo Markbass? dobro sto isti nije spomenuo Orange..

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 08 Nov 2009, 20:37

Stvarno se ne razumem u GK, pa ne mogu ni da komentarisem...
Ono sto je sigurno, to je da je Peavey Tour super pojacalo, robusno kao tenk (neko je to vec rekao), i pouzdano, sa odlicnim ekvilajzerom (sto je jako bitno ako zelis da sviras razlicite muzicke pravce, sa razlicitim bendovima, i razlicitim gitarama).
Kod Peaveya mi se generalno svidja to sto mozes isti zvuk da zadrzis i na maloj i na velikoj glasnoci... mada to verovatno ima veze i sa kabinetom. I to... kad vec pominjes kabinet, nemoj mnogo da mesas... postoje odredjene kutije za odredjene glave...

Mislim da ipak tvoje uvce treba da se opredeli... i srce, jer, vise manje, sve je to isto sranje :P

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 Nov 2009, 20:46

Ček i ja da napišem po nešto, kad su se već ubacili i ovi gitarosi :D

Ampeg sam svirao preko Amplitube-a! :) Znači vrlo sam kompentan da kažem da je kick-ass! I nije samo za rock, ali dosta onako podeblja ton, mrsno i mračno zvuči i jest malkice lakše namestiti rock ton, no neki drugi, ali šta je to rock ton uopšte?
Uostalom, na svirci Brand New Heavies-a, pre par godina, basista je svirao,
Image
kao što vidite, ampeg svt-cl ili vr... doduše to je na kadru pa malo desno van njega :) ...
Hoću da kažem, svirku ne definiše oprema, nego muzičar i njegov sluh i um!

A da ne kakam po mnogo, jedini put kada sam svirao ampeg-a bilo je jednom u sky-u beše neki manji kombo i rekao bih da je to prilično dobar kombo možda i međ boljim koje sam svirio... imajući opet u vidi sobne uslove probanja istog.

Sa markbass-om imam mnogo šira iskustva. Pored probanja po radnjama, svirao sam jednu probu i jedan blok svirke, trajaše to beše nekih 40-tak minuta. Najviše me je oduševio taj Little Mark II na probi. Na svirci i u buci je već po malo muljao, ali još uvek solidno je radio. Od 1-10, dao bih mu 7,5.

Starog bassman-a uzmi jedino ako sviraš i gitaru. Meni se recimo taj ton manje sviđa od Ampegovih lampi. Malo sam svirnuo u jednog basmena sa piramidalnom ogromnom kutijom u koju beše smešteno 4 12-ice, a onda je isti izgoreo i nestalo je struje u pola zgrade. To je bilo na jednoj probu u studiju. Ja bih to kupio kad bi ga neko neuk prodavao za male pare zbog toga što mu treba sređivanje i stavio sam se na listu za tako nešto, ali ništa od toga, kažu državna svojina, stajaće pokvareno do kraja sveta...

GK nisam probao, vrlo me zanimaju, ali ovde ih nešto baš malo ima. U stvari u mojoj okolini, rekao bih nijedno!

Eto dosta sam lupetao, a ništa pomogao...

Ali dodao bih još par stvari.
Prvo, već sam privatno pitao Pecu da li može da napravi jednog ala Ampeg SVT-VR/CL lapmaša, on mi je samo napisao šta već ima u ponudi i nekako nismo došli do ovoga. Ajd ovako bih još jednom i javno pitao, može li?

Drugo, vrlo je teško da izabereš pojačalo na našem tržištu. Ja ne verujem da je GK još uvek moguće probati uživo i u bilo kom momentu u bilo kojoj našoj radnji. U svakom slučaju ćeš da se ze*ebeš i ne možeš da se za*ebeš... :bambi:
Ja kad bih imao sav novac ovoga sveta ne bih znao šta da pazarim. I ne verujem da je kod nas uopšte moguće da se na brzinu pazari pojačalo bilo za koju kintu. Osim ako nisi siguran da je baš Markbass ono što tebi treba.

I za kraj, final summation, ne ograničavaj se ninašta. Gledaj i probaj sve što možeš. Ima baš finih ponuda na oglasima, čak i mnogo boljih od ovih novih RoHS-ovaca po radnjama. Imaš unazad par meseci, pa i još uvek, Acoustic, SWR, Trace Elliot, Peavey i druge polovnjake koji mi se sve čine na kup kao primamljivija ponuda, nego li da kreneš sad da obilaziš radnje u bilo kom gradu Srbije... Nemoj mnogo da se opterećuješ snagom, prvo iz razloga što u klubovima to i nije toliko bitno, drugo iz razloga što svi redom lažu! I ranije su lagali... :( (proveravano). Poslednja varijanta neka ti bude taj Warwick ili npr. Nemesis koje možeš da kupiš u bilo koje doba, svi već znamo u kojim radnjama... Ne možeš da pogrešiš preterano, ne sekiraj se...

I da, obavezno svuda nosi svoju gitaru! Ja sam tu pogrešio, moj G&L ima dosta bassa, bash dosta... I u kombinaciji sa Nemesisom, koji je isto malkice nabudžen, vrlo lako se stvara onaj low mid brum koji niko ne voli. Tebi bi recimo sa tim singličima preporučio možda i Nemesisa...

Ma kažem šta god da uzmeš od svega što spomenemo, nećeš da pogrešiš, a i neće ti to biti jedino i poslednje pojačalo za ceo život, pa polako, nekad ćeš i pronaći zvuk koji čuješ u glavi. Prvo je potrebno da taj neki zvuk i čuješ :)

:ziveli:

(ma nisam ništa pio danas na slavi... :))

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 08 Nov 2009, 21:01

Pa Nemesis covece... Nemesis je dojaja... imam i ja jednog Nemesisa... super kombo, najbolji za te pare!

Al' ne znam zasto svi pricaju o Ampeg lampasima?! Nije bas isti cenovni rang...

Ja sam pomenuo SVT450H, koji je tranzistorac... i koji sam imao, al ga trenutno nemam, pa cu ga imati ponovo, kadtad... pa makar imao i SVT-VR... nego tesko bre to za vucanje...

Elem...
Dobro kaze Sirac... nosi gitaru sa sobom uvek kad probas amp... ali ne zato da bi izabrao najbolje pojacalo za tu gitaru, nego zato sto (valjda) znas kako zvuci na drugim ampovima... tako ces prepoznati karakter onog koje isprobavas, a od toga neces pobeci mnogo koju god gitaru svirao...

supersonic

Post by supersonic » 08 Nov 2009, 21:21

^ Alo Kiril, može pivo :) hehe, opušteno stari ;) Sve je cool :)

Nego kažem čovjeku nešto, da nam kaže za kakvu svrhu mu treba to pojačalo, i koliko misli da da novaca za isto, pa da onda nešto zborimo, je l' tako čo'če ?

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 08 Nov 2009, 21:32

^ Alo Kiril, može pivo :) hehe, opušteno stari ;) Sve je cool :)
Naravno... sto ne bi bilo... :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 08 Nov 2009, 21:59

ne bih utrosio vise od 500 jevra (ako padne sa pedeveom nesto preko, ajde prezivecu)

supersonic

Post by supersonic » 08 Nov 2009, 23:40

uh ...

mala cifra.Za te pare nećeš se usrećiti.Ja ne znam da dam savjet šta da kupiš za 500 €. Odmah izlazim iz sheme :P

Ja rek'o, čovjek sad ono pita, jer ima dosta keša, hoće da se skrasi sa jednom glavom, ovo ono, ludilo, kad ono 500 :P hehe.Nemoj zamjerit' prijatelju, možda sam malo prretjerao.Vidi možeš li naći negdje nešto što se zove EBS - polovno, naravno...Ne znam, nisam pametan.Da navučeš još 300 € - pa da kažem da uzmeš hibrida ampeg svt3 pro ili 'ebem li ga, markbass.Ali ovako... ne znam.Nisam pametan.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 08 Nov 2009, 23:50

узми неки добар комбо за те паре, шта ће ти глава?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 09 Nov 2009, 00:01

Шмајсер wrote:узми неки добар комбо за те паре, шта ће ти глава?
Bokji je izbor imati glavu, i imati svoj zvuk pod miskom :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 09 Nov 2009, 00:05

Ma samo prati oglase, ja se često iznenadim šta se sve tu nadje... Mada EBS za 500 jura... teško...

Ja bih isprobao ovo:
1) http://www.kupujemprodajem.com/SWR-220- ... -oglas.htm
2) http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-M ... -oglas.htm
3) http://www.kupujemprodajem.com/bassman- ... -oglas.htm
4) http://www.kupujemprodajem.com/bas-poja ... -oglas.htm (ovaj oglas mi je posebno interesantan!)
5) http://www.kupujemprodajem.com/Mark-bas ... -oglas.htm (mada mi se čini da je ovo beše precenjeno)
6) http://www.kupujemprodajem.com/Legendar ... -oglas.htm

... na primer...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 09 Nov 2009, 00:25

ne verujem bash ja polovnoj elektronici... :?
kad sam mislio 500 jura, mislio sam 500 bez PDV-a, mozda i nesto jace...Mislim, taj GK RB400-IV sto gledam i Peavey Tour450 kostaju ispod 500, a super su (nisu pro pro kategorija, ali su definitivno ozbiljne glave)...Ili je bolje da se trosim na nesto drugo dok ne naidje nesto idealno.

za bracu :1:
:mrgreen:

supersonic

Post by supersonic » 09 Nov 2009, 10:52

A otkad to Peavy parira u bas pojačalima ? Prosvijetlite me - ne znam, majke mi.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 09 Nov 2009, 12:40

u studiu hram ima ovo pivi mark 3, zivotinja je u p. m. ali svakako nije za poredjenje sa GK !
meni top one messa bogie, mark bass i GK (sva tri na prvom mestu jer ne mogu da se odlucim samo za jedno) mislim na marku i samo na tube amp.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 09 Nov 2009, 13:03

za pivi nisam siguran jer ga nisam prob'o, ali cujem odlicne stvari o njemu.
GK RB-400IV je idealno resenje, no ne bih znao koliko bi me stajao kad bi ga narucio ovde,
a Warwick pro fet do jaja zvuci na mojoj Korveti, stoga bih verovatno uzeo upravo to ako ***** Pivi i GK. Ampeg ne zelim (jos), Markbass/Orange-preskupo, Trace Elliott me ne zanima, i tjt.
Ici cu u MT za 2 nedelje kad im stigne taj noviji Pro Fet, isprobacu, pa cu videti.

stvar je u tome sto ja ne zelim da mi ovo bude prva i poslednja glava, ali zelim da bude jeftina uz to da ne bude neko sranje. Dakle, hocu kvalitetnu SemiPro glavu koja ne kosta puno.

Post Reply