Ček i ja da napišem po nešto, kad su se već ubacili i ovi gitarosi
Ampeg sam svirao preko Amplitube-a!

Znači vrlo sam kompentan da kažem da je kick-ass! I nije samo za rock, ali dosta onako podeblja ton, mrsno i mračno zvuči i jest malkice lakše namestiti rock ton, no neki drugi, ali šta je to rock ton uopšte?
Uostalom, na svirci Brand New Heavies-a, pre par godina, basista je svirao,

kao što vidite, ampeg svt-cl ili vr... doduše to je na kadru pa malo desno van njega

...
Hoću da kažem, svirku ne definiše oprema, nego muzičar i njegov sluh i um!
A da ne kakam po mnogo, jedini put kada sam svirao ampeg-a bilo je jednom u sky-u beše neki manji kombo i rekao bih da je to prilično dobar kombo možda i međ boljim koje sam svirio... imajući opet u vidi sobne uslove probanja istog.
Sa markbass-om imam mnogo šira iskustva. Pored probanja po radnjama, svirao sam jednu probu i jedan blok svirke, trajaše to beše nekih 40-tak minuta. Najviše me je oduševio taj Little Mark II na probi. Na svirci i u buci je već po malo muljao, ali još uvek solidno je radio. Od 1-10, dao bih mu 7,5.
Starog bassman-a uzmi jedino ako sviraš i gitaru. Meni se recimo taj ton manje sviđa od Ampegovih lampi. Malo sam svirnuo u jednog basmena sa piramidalnom ogromnom kutijom u koju beše smešteno 4 12-ice, a onda je isti izgoreo i nestalo je struje u pola zgrade. To je bilo na jednoj probu u studiju. Ja bih to kupio kad bi ga neko neuk prodavao za male pare zbog toga što mu treba sređivanje i stavio sam se na listu za tako nešto, ali ništa od toga, kažu državna svojina, stajaće pokvareno do kraja sveta...
GK nisam probao, vrlo me zanimaju, ali ovde ih nešto baš malo ima. U stvari u mojoj okolini, rekao bih nijedno!
Eto dosta sam lupetao, a ništa pomogao...
Ali dodao bih još par stvari.
Prvo, već sam privatno pitao Pecu da li može da napravi jednog ala Ampeg SVT-VR/CL lapmaša, on mi je samo napisao šta već ima u ponudi i nekako nismo došli do ovoga. Ajd ovako bih još jednom i javno pitao, može li?
Drugo, vrlo je teško da izabereš pojačalo na našem tržištu. Ja ne verujem da je GK još uvek moguće probati uživo i u bilo kom momentu u bilo kojoj našoj radnji. U svakom slučaju ćeš da se ze*ebeš i ne možeš da se za*ebeš...
Ja kad bih imao sav novac ovoga sveta ne bih znao šta da pazarim. I ne verujem da je kod nas uopšte moguće da se na brzinu pazari pojačalo bilo za koju kintu. Osim ako nisi siguran da je baš Markbass ono što tebi treba.
I za kraj, final summation, ne ograničavaj se ninašta. Gledaj i probaj sve što možeš. Ima baš finih ponuda na oglasima, čak i mnogo boljih od ovih novih RoHS-ovaca po radnjama. Imaš unazad par meseci, pa i još uvek, Acoustic, SWR, Trace Elliot, Peavey i druge polovnjake koji mi se sve čine na kup kao primamljivija ponuda, nego li da kreneš sad da obilaziš radnje u bilo kom gradu Srbije... Nemoj mnogo da se opterećuješ snagom, prvo iz razloga što u klubovima to i nije toliko bitno, drugo iz razloga što svi redom lažu! I ranije su lagali...

(proveravano). Poslednja varijanta neka ti bude taj Warwick ili npr. Nemesis koje možeš da kupiš u bilo koje doba, svi već znamo u kojim radnjama... Ne možeš da pogrešiš preterano, ne sekiraj se...
I da, obavezno svuda nosi svoju gitaru! Ja sam tu pogrešio, moj G&L ima dosta bassa, bash dosta... I u kombinaciji sa Nemesisom, koji je isto malkice nabudžen, vrlo lako se stvara onaj low mid brum koji niko ne voli. Tebi bi recimo sa tim singličima preporučio možda i Nemesisa...
Ma kažem šta god da uzmeš od svega što spomenemo, nećeš da pogrešiš, a i neće ti to biti jedino i poslednje pojačalo za ceo život, pa polako, nekad ćeš i pronaći zvuk koji čuješ u glavi. Prvo je potrebno da taj neki zvuk i čuješ
(ma nisam ništa pio danas na slavi...
)