Haha deste ljudi
Pa evo kad ste me vec pomenuli i moj oglas, da kazhem ukratko o chemu se i radi. Naime, jedini razlog prodaje ovog mog pojachala je taj shto i dalje, posle mnogo vremena, mozhda godinu i po-dve, ne mogu da izbacim iz glave zvuk Pecinog Jive King Deluxe-a, i taj jedan jam koji sam proveo na njemu. Jive King, kakav se sada prodaje na oglasima, je strashno pojachalo, ali nema fx loop, na koji sam ja navikao, jer imam 10 pedala i rack processor, pa mi je to manje-vishe a must have, kad se radi o pojachalu mojih snova. Stoga custom izrada, dodavanje te opcije na standardni Pecin rad, mora da padne, ako se odluchim na tu varijantu a najverovatnije hocu.
Shto se mog pojachala tiche, njega je prvo kupio Nyarlathotep sa foruma [ako on ne zna shta je dobra oprema onda ne znam ko zna hehe] pa je onda posl nedelju dana uzeo Orange glavu iz sedamdesetih o kojoj je sanjao chitav zhivot, te je Kettnera morao da proda i tu sam rapidno upao ja. Ovaj Kettner je bio vlasnishtvo jednog choveka preko 20 godina, sve shto tamo u oglasu pishe je tachno, nije iznosheno iz stana. Potom je bio kod Nyarla ludaka jedno nedelju dana

i onda je od tad kod mene, cca nekih godinu i po-dve izgubih pojam o vremenu. Heh, zanimljivo je da mi se na oglas taj originalni vlasnik javio sa nekim prepredenim metodom da mi spusti cenu te ne vredi to toliko to je stara serija ovo ono, i tek na kraju jer se ja nisam dao, chovek izusti "pa to je bre moje pojachalo, ajde kako cemo da se dogovorimo"

i onda mi je nudio neki box sa dve 12-ice i doplatu, medjutim to meni nije odgovaralo [pogotovo shto su u boxu neki sranje zvuchnici] te se nismo dogovorili, mada mi je ta ideja bila stvarno strava da se pojachalo vrati originalnom vlasniku na taj nachin.
Nisam probao Attax 100, ali isto kao i Baba Slim, mislim da je mnogo bitnija stvar imati zdravu osnovu, pa na to nadogradjivati efekte, nego ici principom shvajcarskog nozha, all in one. Svi ti efekti su jako digitalni, i u mixu benda ce teshko probijati, jedino ako je gitarista sa attax-om, jedini gitarista, i nema klavijaturistu sa nekim preterano masnim i napadnim tonovima. Kad tad se dodje do zakljuchka da su pedale bolja stvar, a onda se na ugradjene efekte pogleda sa blagim gadjenjem i razmisli, zashto nisu poboljshali osnovni zvuk pojachala za sumu koju su ih koshtali ugradjeni efekti..
Eto, da ne hvalim vishe svoga konja

iznecu samo da se ATS sixty prodaje na KP za 260e, a ja svoje prodajem za 40e vishe
, a koliko je 120 po svemu ozbiljniji amp od sixtija....
Ove lampe se strava osecaju to da vam kazhem, ljuba, guvnor, za koga znamo kakvu opremu ima, je vishe puta izneo vrlo lepe rechi na rachun preamp-a tog lampashkog, ovog mog pojachala. Saam voicing pojachala, vro je versatilno, ali rekao bih da je vishe Vox-oliko tipa nego marshall ili fender, dakle zlatna sredina, mada bih najvishe voleo kad bih imao prilike da snimim neki klip pa da postavim, ali nazhalost nemam uslova za to.