pomoc oko kupovine pojacala :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: pomoc oko kupovine pojacala :)

Post by Baba Slim » 09 Nov 2010, 16:21

nenadnenad wrote:cekaj da naleti jos jedan jive king za male pare :mrgreen:
Jesi li ti prodavao letos jednog, na KP? Kapiram da je super pojačalo, šteta ako si morao da ga otuđiš... :(
clapton wrote:hvala na savjetima. uzimam u obzir i ovog Epihone-a :)...ako zvuci ovako nekako: http://www.youtube.com/watch?v=limcPyX9WfU :D
ovaj zvuk bi mi odgovarao :D

EDIT: nije neka razlika izmedju ove glave i ovog kojeg si mi preporucio, a?
Pazi, to je to identično pojačalo, samo ovaj link što si ti naveo prikazuje head varijantu, odn. samo glava posebno, bez zvučnika odn. box-a. Onaj moj link je combo varijanta, odn. kako je neko ranije objasnio - i pojačalo i zvučnik u jednoj kutiji/pakovanju, što je praktičnije. Ali to je to, isto pojačalo, snaga, zvuk itd...

clapton

Post by clapton » 09 Nov 2010, 16:47

evo nadjoh sad i combo ;)
http://www.youtube.com/watch?v=fKHqUSGG ... re=related

reci ti meni izlazi li zvuk iz ove glave? :D. jer mnogo je prakticnije ponijeti ga na svirku. manje, lakse...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Nov 2010, 17:07

Slabo ti je 5 Wati...
Oglasi kao i uvek:

Ovo se meni svidja do 200Evra:
http://www.kupujemprodajem.com/melodija ... lter_id=16 svi ce reci "Ma di melodija...", ja sam ovo probao ranije i UBIJA kako radi i za drajv i za klin.
http://www.kupujemprodajem.com/Laney-LV ... ter_id=430 nije loshe , spusti mu na dvesta ako budes kupovao...
http://www.kupujemprodajem.com/Pojacalo ... ter_id=441 Ovo sam imao i radi za CLEAN preterano dobro, bolje od vecine pojacala...drajv samo overdrive, ne moze cak ni dist a pogotovo HI GAIN..
http://www.kupujemprodajem.com/Melodija ... ter_id=441 Na ovome sam imao probe...ako je skroz ispravno, onda je kupovina decenije...(svi ce me isprozivati, ali ovo je iz iskustva...)
http://www.kupujemprodajem.com/Pearl-Vo ... ter_id=482 Ovo deluje jako dobro..
Ima moj drugar, ako nije prodao ACOUSTIC COmbo, mogu ga pitati, za 200Evar sa 1x12...probao sam i radi odlicno...(od tog lika sam uzeo bassman svoj...lik je korektan skroz)

I za kraj:
http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... ter_id=538 Ako mozes jos 50evra dodaj i uzmi ovo, neces se pokajati...takodje jedan ortak svira ovo sa gibson firebrand....UBIJA doslovno. :ziveli:

Eto pa pregledaj sve.. :D

EDIT
Probao sam ja Epiphone sve koji imaju u noti i to je isto dobra opcija. ali poshto sam video da ciljash neshto do 200E (prvi post) reko' ajde da ti u tom rangu preporucim :-) :ziveli:

clapton

Post by clapton » 09 Nov 2010, 18:45

zahvaljujem. juce dodah jos 100e :), dakle trazim do 300 ali vrijedi obratit' paznju na ove modele.
ko proizvodi 'Melodija' pojacala?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Nov 2010, 19:38

Melodija je Slovenacko pojacalo... pravljeno 80tih.. 90 je firma kopmpletno prestala da postoji, da bi danas kao proizvodila samo akusticne, od celokupnog programa...

To pojacalo (pretpostavljam Solist, 60 i Solo 100) su dosta dobra, ali tranzistorska pojacala..

nenadnenad

Post by nenadnenad » 09 Nov 2010, 19:53

Baba Slim wrote:
nenadnenad wrote:cekaj da naleti jos jedan jive king za male pare :mrgreen:
Jesi li ti prodavao letos jednog, na KP? Kapiram da je super pojačalo, šteta ako si morao da ga otuđiš... :(
Jesam.Negde u avgustu sam prodao.Bilo je valjda za 360eu.Evo sad vec radim mesec dana , prijavljen na pola godine, jbg. :D
Sad cu gitaru da kupim pa ce biti neki dobar deal na KP na prolece\leto :P

clapton

Post by clapton » 09 Nov 2010, 21:32

dejankuki wrote:Melodija je Slovenacko pojacalo... pravljeno 80tih.. 90 je firma kopmpletno prestala da postoji, da bi danas kao proizvodila samo akusticne, od celokupnog programa...

To pojacalo (pretpostavljam Solist, 60 i Solo 100) su dosta dobra, ali tranzistorska pojacala..
ipak bih lampasa uzeo ;). jedinog tranzistorca kojeg bih uzeo je Envoy. provjereno dobar i pouzdan.

Epiphone mi se strasno svidio... sacekacu jos malo, nije zurba nikakva :)

Rade031

Post by Rade031 » 15 Nov 2010, 23:43

Ja, kao i Clapton, planiram da kupim pojacalo, u istom cenovnom rangu, za iste potrebe, takodje nije nikakva zurba...
Meni je za oko zapalo Hughes & Kettner Attax 100 Combo pojacalo. Svidja sto ima 4 kanala, efekte i 100W... Sta vi mislite o njemu ? :ziveli:
Ps: Kupio bi naravno polovno pojacalo, a ovo ima na oglasima za 300e...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Nov 2010, 23:45

Ovo prodaje kolega forumaš Cortex...

http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... ter_id=140

pogledaj, raspitaj se, nazovi...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 15 Nov 2010, 23:50

prodaje se ponovo i jive king.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Nov 2010, 23:55

A ti pričaj sa Cortexom, jer on razmišlja o kupovini istog. :)

Stanko

Post by Stanko » 16 Nov 2010, 00:08

Baba Slim wrote:A ti pričaj sa Cortexom, jer on razmišlja o kupovini istog. :)
BabaSlim aka AmpMatchmaker :ziveli: :mrgreen:

Rade031

Post by Rade031 » 16 Nov 2010, 00:31

Jevi se Cortex ! :D
Lepo deluje ovo njegovo pojacalo...
Ja imam Marshall Mg30dfx, njega treba da prodam ili dam u zameni za pojacalo vece snage i malo lepseg zvuka, uz moju doplatu naravno.
Verujem da je njegovo pojacalo bolje od ovog, ma da se meni Attax100 vise svidja zbog efekata i 4 kanala, ali Cortexovo je ipak polu-lampas sa dve 12-ice...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Nov 2010, 00:44

Rade031 wrote:Jevi se Cortex ! :D
Lepo deluje ovo njegovo pojacalo...
Ja imam Marshall Mg30dfx, njega treba da prodam ili dam u zameni za pojacalo vece snage i malo lepseg zvuka, uz moju doplatu naravno.
Verujem da je njegovo pojacalo bolje od ovog, ma da se meni Attax100 vise svidja zbog efekata i 4 kanala, ali Cortexovo je ipak polu-lampas sa dve 12-ice...
Sve je to ok, Attax 100, ali nekako nikada nisam imao puno poverenja u gomilu ugrađenih efekata na pojačalu. Nemam pojma, jednostavno se na kvarno uvuče neka skepsa da nešto tu mora da rikne kad-tad. Znam, možda je bulažnjenje, ali od tog utiska ne mogu da pobegnem. Uvek sam za to da pojačalo ima minimum onoga što ti je zaista potrebno u tom momentu/periodu, ali opet, i taj minimum je jako diskutabilan i relativan. :)
Stanko wrote:
Baba Slim wrote:A ti pričaj sa Cortexom, jer on razmišlja o kupovini istog. :)
BabaSlim aka AmpMatchmaker :ziveli: :mrgreen:
Haha, jbg, nešto se dopisivali, pa mi baš izneo neke dileme, u kojima jaako naginje Jive Kingu, pa rekoh, da prosledim informaciju, u nadi da možda bude na opšte zadovoljstvo umešanih strana... :)

EDIT: @nenadnenad - Jbg, nisam se setio / skontao da Jive King više nije tvoj, gore si spomenuo da si ga prodao... :?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Nov 2010, 07:56

Haha deste ljudi :D

Pa evo kad ste me vec pomenuli i moj oglas, da kazhem ukratko o chemu se i radi. Naime, jedini razlog prodaje ovog mog pojachala je taj shto i dalje, posle mnogo vremena, mozhda godinu i po-dve, ne mogu da izbacim iz glave zvuk Pecinog Jive King Deluxe-a, i taj jedan jam koji sam proveo na njemu. Jive King, kakav se sada prodaje na oglasima, je strashno pojachalo, ali nema fx loop, na koji sam ja navikao, jer imam 10 pedala i rack processor, pa mi je to manje-vishe a must have, kad se radi o pojachalu mojih snova. Stoga custom izrada, dodavanje te opcije na standardni Pecin rad, mora da padne, ako se odluchim na tu varijantu a najverovatnije hocu.

Shto se mog pojachala tiche, njega je prvo kupio Nyarlathotep sa foruma [ako on ne zna shta je dobra oprema onda ne znam ko zna hehe] pa je onda posl nedelju dana uzeo Orange glavu iz sedamdesetih o kojoj je sanjao chitav zhivot, te je Kettnera morao da proda i tu sam rapidno upao ja. Ovaj Kettner je bio vlasnishtvo jednog choveka preko 20 godina, sve shto tamo u oglasu pishe je tachno, nije iznosheno iz stana. Potom je bio kod Nyarla ludaka jedno nedelju dana :D i onda je od tad kod mene, cca nekih godinu i po-dve izgubih pojam o vremenu. Heh, zanimljivo je da mi se na oglas taj originalni vlasnik javio sa nekim prepredenim metodom da mi spusti cenu te ne vredi to toliko to je stara serija ovo ono, i tek na kraju jer se ja nisam dao, chovek izusti "pa to je bre moje pojachalo, ajde kako cemo da se dogovorimo" :D i onda mi je nudio neki box sa dve 12-ice i doplatu, medjutim to meni nije odgovaralo [pogotovo shto su u boxu neki sranje zvuchnici] te se nismo dogovorili, mada mi je ta ideja bila stvarno strava da se pojachalo vrati originalnom vlasniku na taj nachin.
Nisam probao Attax 100, ali isto kao i Baba Slim, mislim da je mnogo bitnija stvar imati zdravu osnovu, pa na to nadogradjivati efekte, nego ici principom shvajcarskog nozha, all in one. Svi ti efekti su jako digitalni, i u mixu benda ce teshko probijati, jedino ako je gitarista sa attax-om, jedini gitarista, i nema klavijaturistu sa nekim preterano masnim i napadnim tonovima. Kad tad se dodje do zakljuchka da su pedale bolja stvar, a onda se na ugradjene efekte pogleda sa blagim gadjenjem i razmisli, zashto nisu poboljshali osnovni zvuk pojachala za sumu koju su ih koshtali ugradjeni efekti..

Eto, da ne hvalim vishe svoga konja :D iznecu samo da se ATS sixty prodaje na KP za 260e, a ja svoje prodajem za 40e vishe , a koliko je 120 po svemu ozbiljniji amp od sixtija....
Ove lampe se strava osecaju to da vam kazhem, ljuba, guvnor, za koga znamo kakvu opremu ima, je vishe puta izneo vrlo lepe rechi na rachun preamp-a tog lampashkog, ovog mog pojachala. Saam voicing pojachala, vro je versatilno, ali rekao bih da je vishe Vox-oliko tipa nego marshall ili fender, dakle zlatna sredina, mada bih najvishe voleo kad bih imao prilike da snimim neki klip pa da postavim, ali nazhalost nemam uslova za to.

Post Reply