P&K Audio Novotarije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
borislavgajic

Re: P&K Audio Novotarije

Post by borislavgajic » 25 Jan 2012, 00:02

Super cool........ja imam echocord mini radi super.....imam FBT personal 5 ulaza i trakas .......i echolette lampaski trakas....ako neko ima 3 reading glave za prodaju treba mi za echolette.....mislim da su iste kao na echocordima....... :ziveli:

a taj echocord 100 je pazario ortak iz Sombora, pa je sada kod mene na sredjivanju......nije skroz ispravan......ni meni se ne svidja sto ima fixno delay time.......mnogo mi lepse radi echocord mini....a ovo o sto treba da stigne Peci,nisam nikad probao....... :( :)

ljudi ako neko ima 3 glave za prodaju,javite ....
Hvala

Gaja

Tasman

Post by Tasman » 09 May 2012, 00:39

Hillyyy, čeka te nova bebica ;)

Hillybilly

Post by Hillybilly » 09 May 2012, 09:21

Yeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ziveli: :ziveli: :ziveli:

:banana4:

:bounce:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 11 Aug 2012, 10:11

http://www.youtube.com/watch?v=qxBpgIrQ8KU&feature=plcp
Evo jednog lošeg snimka sa mojim Swing Kingom made by PiK Peconi...nažalost ne vidi se combo koji je od orahovine sa prednjom pločom od špera na kojoj je zakačen Celestion G12H100 iz 85.g. To su moje intervencije ostalo je Pecino delo, znači:
2 x 6L6 u izlazu, 5 malih lampi za ostalo, long spring reverb, tremolo, gain, bass, midl, treble, master vol, swicht za fat sound, footsw. za reverb i tremolo...
Pojačalo je rađeno u Pecinom stanu tokom 2005. prvobitna varijanta je bila u Pecinoj kutiji sa Jensen C12Q i to je vrlo pristojno zvučalo, ali moram da priznam da se osetilo sa legendarnim Celestionon G12H100 razlika...Orahovina stara 40g je nađena na tavanu mog prijatelja stolara i naravno da su sve intervencije i ponovno sklapanje urađene Pecinim rukama... :bravo:
Srećan sam vlasnik jednog od prvih komada PiK Auidio guitar amps...
Podrška koju Peca daje svojim kupcima i pojačalima je za primer, radi se o znalcu koji voli svoj posao, takođe, radi se o vrsnom gitaristi koji je usput i elekroničar, koji dobro poznaje istorijat rock muzike, pop kulture...prosto, pravi čovek na pravom mestu.
Koliko god da želim Peci uspeha u ovom poslu, toliko sam ljubomoran na sve njegove radove i vlasnike pojačala za koje nemam vremena a i novca...
Zato je tu moj Swing King da me teši. :D

Skoro sam se uključio na Forum, Cortex me je potsetio na ovu Pecinu temu, ako napravim bolji snimak, s boljim zvukom, zakačiću... :ziveli:

karajm

Post by karajm » 24 Aug 2012, 11:04

E siroma ti :)
mateuspoz wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qxBpgIrQ8KU&feature=plcp
Evo jednog lošeg snimka sa mojim Swing Kingom made by PiK Peconi...nažalost ne vidi se combo koji je od orahovine sa prednjom pločom od špera na kojoj je zakačen Celestion G12H100 iz 85.g. To su moje intervencije ostalo je Pecino delo, znači:
2 x 6L6 u izlazu, 5 malih lampi za ostalo, long spring reverb, tremolo, gain, bass, midl, treble, master vol, swicht za fat sound, footsw. za reverb i tremolo...
Pojačalo je rađeno u Pecinom stanu tokom 2005. prvobitna varijanta je bila u Pecinoj kutiji sa Jensen C12Q i to je vrlo pristojno zvučalo, ali moram da priznam da se osetilo sa legendarnim Celestionon G12H100 razlika...Orahovina stara 40g je nađena na tavanu mog prijatelja stolara i naravno da su sve intervencije i ponovno sklapanje urađene Pecinim rukama... :bravo:
Srećan sam vlasnik jednog od prvih komada PiK Auidio guitar amps...
Podrška koju Peca daje svojim kupcima i pojačalima je za primer, radi se o znalcu koji voli svoj posao, takođe, radi se o vrsnom gitaristi koji je usput i elekroničar, koji dobro poznaje istorijat rock muzike, pop kulture...prosto, pravi čovek na pravom mestu.
Koliko god da želim Peci uspeha u ovom poslu, toliko sam ljubomoran na sve njegove radove i vlasnike pojačala za koje nemam vremena a i novca...
Zato je tu moj Swing King da me teši. :D

Skoro sam se uključio na Forum, Cortex me je potsetio na ovu Pecinu temu, ako napravim bolji snimak, s boljim zvukom, zakačiću... :ziveli:

karajm

Post by karajm » 09 Nov 2012, 14:57

Posle svega što sam ovde pročitao (obzirom da sam član od skora) i preslušao na YT, veoma sam se zainteresovao za P&K Audio pojačala.
Posebnu pažnju mi je privukao JTM45, ali i klon JCM800, bez obzira što postoje oprečna mišljenja.
Interesuje me:
-koliko košta izrade jedne od ove dve glave u 50w verziji ,
-šta se konkretno ugrađuje od delova,
-koji je to nivo u odnosu na same Marshall glave (originalne) i
-koje je vreme izrade.
Molio bih konstruktora da mi ako je moguće odgovori, ali i sve one koji imaju iskustva, odnosno imali priliku da čuju klon i original u neposrednoj usporedbi.
Veliko hvala unapred, veoma sam zainteresovan.
Pozzzz svim članovima i majstoru Peci!!!

komil

Post by komil » 09 Nov 2012, 15:13

Kontaktiraj ih preko sajta http://www.pikaudio.com i zamoli da ti pošalju najnoviji katalog/cenovnik.

karajm

Post by karajm » 09 Nov 2012, 15:30

U katalogu nema JCM 800.
Preko sajta sam probao ali niko ne odgovara a i slike su male, neupotrebljive.
Voleo bi i neki uporedni snimak sa originalom, ako se ne varam čovek sa nikom JCM800 ima i jedno i drugo.
POZZZZ

karajm

Post by karajm » 09 Nov 2012, 15:33

U katalogu nema čak ni specifikacije delova, a ni informacije nisu baš pouzdane (Mallory blok kondenzatori i nisu baš nešto najbolje na tržištu ???).

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Nov 2012, 16:14

imas telefon na dnu stranice sajta :)

Hillybilly

Post by Hillybilly » 10 Nov 2012, 23:08

Evo linka ka novom katalogu https://www.box.com/shared/6p8giiztrc...
karajm wrote:-šta se konkretno ugrađuje od delova,
To zavisi od mudela do modela i od izvedbe. Sve uredjaje nudim u dve verzije "standard" i "LUX". U standard verziji se obicno nadje isto sto i kod svetskih proizvodjaca handwired pojacala. Lux verzija podrazumev dosta vise...Za detalje zovi, obicno nemam vremena da kuckam u tastaturu...
karajm wrote:-koje je vreme izrade.
Dok ne bude gotovo... nema rokova. Obicno glave budu gotove za mesec dana...
karajm wrote:U katalogu nema čak ni specifikacije delova, a ni informacije nisu baš pouzdane (Mallory blok kondenzatori i nisu baš nešto najbolje na tržištu ???)
Iskrini kondenzatori u marshallima iz 70-ih verovatno nisu bili nesto najbolje na trzistu ali je marshall sa njima napisao istoriju amplifikacije... :D

karajm

Post by karajm » 12 Nov 2012, 19:52

Hvala veliko :bow: :bow: :bow:

kokamlele

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 12:31

Sinoć smo drug i ja testirali moju novu P&K Audio Retro JCM 800, 2204 50w, glavu. Probali smo je na Bugera 4x12 cab 200w i hand made 1x12 box EV 100w (iz Twin reverba). Totalno različitu strukturu ima zvuk, ali je tonski kvalitet u oba slučaja vrhunski.
Onda smo je direktno uporedili sa Bugera 6550 head 100w (čak ima i tube rectifire!). Što se kvaliteta tona tiče, to sam znao da će moj head biti superioran, ali je i glasnijiiii iako ima dve lampe manje u izlazu!!! Svirali smo Don Grosh Retro classic custom i probali Goran Fat boy od i MXR Carbon copy delay. Extra je zvučalo. Planiram sl.nedelje direktno da je uporedim sa JCM 800 2203, 100w, pa da vidimo kako to izgleda. Sad sam u fazonu izbora kabineta pa sve probam. Ovo nije kritika Bugere, koja radi sasvim pristojno, već pohvala Pecinog rada.
Radi se o ovoj glavi (ja joj dodao Retro, izgled me asocirao na rane 70-te):

Image

Image

Image

Image

Image

Image

kokamlele

Post by kokamlele » 02 Dec 2012, 12:53

Slike i nisu nekog kvaliteta, pretpostavljam da će Peca postaviti one koje je on kvalitetnijim aparatom uslikao.
Iako nemam neku opremu za snimanje, pokušaću da nešto i audio/video zabeležim i zakačim.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 02 Dec 2012, 18:55

Lijepo Kakamile, tj. Nenade! :1: !!! :ziveli:
Takodje :1: za Pecu,
Dobro ste se dogovorili šta nedostaje ovom Našem napaćenom narodu!
Neško, još kada bi bio odlučan o kabinetu sa 2 x 12".....
ako je tebi nezgodno, evo ja pitam Narod:
Šta članovi MF predlažu u formi kabineta 2 x 12" za gorenavedeno, prelepo, marshalliko PiK Audio Tube Amp?
Ja predlažem da se kabinet pravi tamo gde je radjena i kutija za glavu, da bude u istom fazonu a da zvučnici budu Celestion npr. mix Vintage 30 i G12T-75.....

...ili junački pukneš kintu za 2 komada Red Fang Eminence... :bow:

....ili Celestion Gold....

...da dodam da sam ja uvek za open cabinet....

Post Reply