Rep pevanje

Zlo

Re: Rep pevanje

Post by Zlo » 10 Jul 2008, 16:40

Naravno da necu . :cekic:
Ne volim da slusam nista sto mirise na tu vrstu muzike.Ne kazem da je losa ,samo ja ne mogu da slusam.
Drugi razlog je sto ja nisam popljuvao -samo se malo nasalio i ipak podrzao decka koji je postavio temu. :lol: :lol:
Da se ne ponavljamo sad po milioniti put o ukusima.
U stvari,mozda bih i preslusao ali mi nedostaje vreme.Imam gomilu meni drage muzike koju sam nabavio u poslednja 2 dana i jos uvek ceka da preslusam.

Cuo sam rep obradu Wish you were here pre nekoliko godina i to mi je bilo onako..................simpaticno :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Jul 2008, 17:36

ne da poslusas da bi ti se svidelo nego da skontas fazon, dovoljna je jedna pesma, malo se obrazujes, a izgubio si pet minuta.

babastara

Post by babastara » 08 Aug 2008, 23:43

Evo ja se cimam oko repa oko 4 meseca. Za to vreme, sam nauchio pisati neke prosjechne tekstove(prvi su bili krsh), ali evo vec duze vreme, se cimam da neshto snimim, ali ne ide mi to uklapanje teksta na matricu, odnosno takozvani FLOW. Ima li mozda neko, struchniji, da se razumije, pa da ako ima volje objasni neke stvari oko toga, i mozda prepouchi neke vjezbe, za bolju izvedbu ili shta vec. :roll:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 09 Aug 2008, 01:34

znas kako, ja sam imao svojevremeno, dok sam se time bavio, solidan flow, ritmiku i naglasavanje, ali je sve to bilo 'street knowledge', da se tako izrazim:)
ono sto mogu sada, sa ove distance, da ti kazem, to je da u principu, vaze jako slicna pravila kao i za pevanje, znaci, kontrola disanja je jako bitna, da kontrolises protok vazduha i da ne pogubis ceo kapacitet na jedan stih u pokusaju da budes opakiji i agresivniji, agresivnost se prezentuje stavom i nacinom iskazivanja pre nego sirovom snagom i bezumljem:)
probaj prvo da recitujes uz ritam, znaci cisto 'deseteracki' da 'otpricas' ono sto imas ne vodeci racuna o naglasavanju, dikciji i slicnim stvarima, vec cisto da ostanes u ritmu perfektno. onda kreni sa istim tekstom, kad si siguran, u kompleksnije izrazavanje, ubrzavanje, usporavanje i tako to.
sto se tice pisanja tekstova, imaj na umu da taj tekst ide uz neki ritam, znaci tekst MORA da bude ritmican i relativno lako izvodljiv uz bilo koju matricu. kasnije (sto si bolji MC) ces moci da pises tekstove koji su manje ograniceni po pitanju ritmickih tehnikalija, u smislu sinkopa, produzenja, skracenja, spajanja stihova, razdvajanja na slogove, spajanja reci i slicnog, a da opet budes u stanju da ih ubacis u ritmicnu formu, ali za to treba praksa. praksa je jednostavno nezamenljiva u nekim stvarima.

babastara

Post by babastara » 09 Aug 2008, 13:05

Hvala.

RATMrulZ

Post by RATMrulZ » 16 Aug 2008, 17:52

jolana wrote:dobar mc je opasna stvar ljudi...jos kad je sluhista... i NARAVNO da je pevanje jbt
E, vidite, to meni treba za bend, a ne mogu nigde naci...:( :( :(

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Aug 2008, 18:32

probaj da vrbujes hc pevace, mada treba naci pevaca koji oce da mcuje...

babastara

Post by babastara » 23 Aug 2008, 15:48

U medjuvremenu, sam saznao shta je potrebno za dobar tok po matrici. MC mora da prati, Sner, Kik i Bar.
Moze li mi neko malo opshirnije objasniti, shta je na matrici Sner, shta je Kik, a shta Bar? HVALA!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 23 Aug 2008, 17:27

pazi, bez toga ne mozes, svako ce instinktivno to da prati, tako da nemoj da se brines, samo praksa. ovo sto si rekao se svodi prakticno na ostajanje u ritmu, a to se podrazumeva valjda.

babastara

Post by babastara » 24 Aug 2008, 10:31

Meni je potrebno, da znam definicije snera, bara i kita. Gde se oni najcesce nalaze na matricama, i u kojim vremenskim intervalima se pojavljuju. Prochitao sam negde da je sner, polovina bara. Takodje sam negde prochitao da bar traje 4s a negde 2s. Shta je tachno? U u jednom baru valjhda se odrepuje jedna linija.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 24 Aug 2008, 16:36

e bubnjari objasnite coveku sta je kick i snare i bar, ja znam sta su, ali ne baratam tehnickim terminima, tako da bi moje objasnjenje zvucalo tipa 'ono tamo sto radi ono' ili tako nesto:)
a sto se tice toga, veruj mi, evo, stici ce objasnjenje, pa ces da vidis da ti to prirodno radis kad repujes i da nema nikakve sanse da ispustis to ako si u ritmu i ako imas neki osecaj za ritam. dalje, ne mora da znaci da ce sner da bude na polovini bara. takodje, trajanje bara zavisi od tempa i od takta, tako da moze da traje koliko hoces. informisi se malo o ritmu, taktu i tim stvarima da ti bude jasnije, tj kad se malo informises, bice ti sve jasno.

babastara

Post by babastara » 24 Aug 2008, 20:23

@Doolio
Rekao si da si se nekada i ti bavio repom. Interesuje me kako si kontrolirao disanje? Ja ne maltene posle svaka 4, ili chak i 2 lajna, moram da uzmem vazduh.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 25 Aug 2008, 00:41

pa naravno da moras, umro bi da ne dises:) prvo, disi stomakom, znaci ne da siris grudni kos, nego da spustas dijafragmu, pogledaj u ovom podforumu, ima tipsova za to. onda ces uspeti duze da drzis flow iz prostog razloga sto kad udahnes grudnim kosem, imas tenziju i potrebu da sto pre to izduvas, a imas i slabiji glas.
a drugo, vazduh moras da uzimas, a ti onda gledaj tekst, matricu, ceo trip i skontaj na kojim mestima ces to da radis, da li ces da napravis negde vecu pauzu da uzmes vise vazduha, pa onda posle nekoliko lajnova da odradis u dahu ili ces da uzimas pomalo vazduha svakih par sekundi, pa onda koje lajnove ces da spajas jedne s drugima u flow, a koje ces da seckas itd.

Kole man

Post by Kole man » 10 Nov 2008, 20:20

babastara wrote:U medjuvremenu, sam saznao shta je potrebno za dobar tok po matrici. MC mora da prati, Sner, Kik i Bar.
Moze li mi neko malo opshirnije objasniti, shta je na matrici Sner, shta je Kik, a shta Bar? HVALA!
nisam reper ali sam bubnjar i koliko ja znam Sner je dobos na engleskom,Kik je shut tako da predpostavljam da je to bass,a za bar nisam siguran.Znaci Sner je ti je dobos a kick ti je bass :mrgreen:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Nov 2008, 17:31

bar je jedan takt valjda.

Post Reply