znas kako, ja sam imao svojevremeno, dok sam se time bavio, solidan flow, ritmiku i naglasavanje, ali je sve to bilo 'street knowledge', da se tako izrazim:)
ono sto mogu sada, sa ove distance, da ti kazem, to je da u principu, vaze jako slicna pravila kao i za pevanje, znaci, kontrola disanja je jako bitna, da kontrolises protok vazduha i da ne pogubis ceo kapacitet na jedan stih u pokusaju da budes opakiji i agresivniji, agresivnost se prezentuje stavom i nacinom iskazivanja pre nego sirovom snagom i bezumljem:)
probaj prvo da recitujes uz ritam, znaci cisto 'deseteracki' da 'otpricas' ono sto imas ne vodeci racuna o naglasavanju, dikciji i slicnim stvarima, vec cisto da ostanes u ritmu perfektno. onda kreni sa istim tekstom, kad si siguran, u kompleksnije izrazavanje, ubrzavanje, usporavanje i tako to.
sto se tice pisanja tekstova, imaj na umu da taj tekst ide uz neki ritam, znaci tekst MORA da bude ritmican i relativno lako izvodljiv uz bilo koju matricu. kasnije (sto si bolji MC) ces moci da pises tekstove koji su manje ograniceni po pitanju ritmickih tehnikalija, u smislu sinkopa, produzenja, skracenja, spajanja stihova, razdvajanja na slogove, spajanja reci i slicnog, a da opet budes u stanju da ih ubacis u ritmicnu formu, ali za to treba praksa. praksa je jednostavno nezamenljiva u nekim stvarima.