'59 platim malo vise za 4-conductor verziju, a kad sam dosao kuci iznenadim se da i Custom (koji nisu imali u 4 cond. varijanti) takodje ima 4 zice.
Sastavim ja to sve, fala bogu nisam od juce, elektronika i ja se poznajemo odavno

Izrastu mi jos dva oka u medjuvremenu dok sam isproveravao sve i naravno, sve povezano kako treba, ali nesto ne stima.
Ostavim ja to da prenoci, pa danas razmontiram sve komplet, povezem samo Custom direktno na izlaz i ustanovim da i tako bruji. Premerim namotaje i ustanovim da je sve ok, a onda mi padne napamet da jednom namotaju obrnem fazu i vid' vraga - odjednom sve radi i pritom prilicno lepo

Dakle, dasa u fabrici je ladno pogresno zalemio zice, pa bela nije bela, nego je u stvari crna.
Bitno da na magnetima pise Made in USA. U principu, od malog je znacaja da li je za*ebo kinez ili amerikanac, ako ubijete dva dana da ustanovite sta je problem.
Prosto je neverovatno da za takvu stvar nemaju neki tester kroz koji prodje svaki magnet. To je bar relativno glupa sprava, a i trebalo bi im 10 sekundi po komadu da ustanove da li je sve ok.