Pomoć oko kupovine (jeftinijeg) Epiphone SG?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
This_Life_IMN

Pomoć oko kupovine (jeftinijeg) Epiphone SG?

Post by This_Life_IMN » 15 May 2009, 13:04

Zanimaju me vasi komentari za ovu gitaru, posto razmisljam da je pazarim!!! trenutno kod nas ima da se kupi u Music Trade-u, mozda u Mitrosu, nisam siguran. Meni je zvucala sasvim OK, pogotovu u odnosu na Slammer Centaura koji sad imam!

http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/ESGSEBCH1.JPG

P.S. S obizrom da nisam materijalno potkovan za neku skuplju i kvalitetniju gitaru, znacio bi mi svaki savet... 8) 8) 8)

... E da i jos nesto, posto sviram u dubljem stimu, cimam se jedino da nece zvuk distorzije biti onakav kakav sam zamislio, posto sam gitaru probao u standardnom stimu, na nekom rolandu bez procesora i distorzija, onako na "suvo"! Zato pomagajte >>>>> 8)

UNDER

Re: Pomoc oko EPIPHONE SG ! ! !

Post by UNDER » 27 May 2009, 18:45

Ajde ljudi pomoć.I mene zanima ista gitara, znači Epiphone SG...gde ima da se kupi,koja je cena najvažnije kako roka? :)
Hvala.
Pozdrav! :bravo:

turbosarma

Post by turbosarma » 27 May 2009, 19:16

Imam ja Epiphone Les Poul Special II. To ti je ista gitara kao i ovaj SG samo sto joj je oblik drugaciji, a inace sve ostalo je isto. Od jeftinih komponenti, lepljenog drveta (znaci nije trup gitare iz jednog komada nego je vise komada tankih slojeva slepljeno). Mogu da kazem da je u tom cenovnom rangu jedna od najboljih....Civije dobro drze (ne znam sad u D stimu ali u E su dobre), magneti solidni (u necku place, na bridgeu reze), vrat ima dobru zavrsnu obradu tako da je zgodan i tako to.......ne znam sta dalje.....ja ovog mog prodajem za 180-170 a koliko je taj SG nov????

UNDER

Post by UNDER » 28 May 2009, 13:10

Hvala,Sarmo na odgovoru.
Juce sam zvao Mitros i rekose da je Epiphone-ov SG 400 u GOTH varijanti oko 40.800 din.

E sad,lepo sto nudis LP ali moj gitarista u bendu nece da cuje ni za jednu drugu osim SG-a tako posto nemamo para za Gibsona ,a ne baca nam se lova za krsheve kopije SG-a - odlucili smo se za Epija,posto je on kao ovlascen da proizvodi itd...a i OK je marka i kvalitet...

Hvala na informacijama u sv.sl!
Pozdrav!

PS.Ajde okaci slike tog tvog LP-a ?

UNDER

turbosarma

Post by turbosarma » 28 May 2009, 14:18

Evo ovde sam ga stavljao u oglase zajedno sa pojacalom.....malo je prljav i masan na slici jer ga ja ne koristim (kupio sam Telekaster) tako da on sad stoji u futroli (koja ide uz njega) i skuplja prasinu pa ga dajem za tako male pare.... evo link: http://www.kupujemprodajem.com/Gitara-i ... -oglas.htm

Highway One

Post by Highway One » 31 May 2009, 09:12

Postoji jako dobra kopija SG-a sa telom potpuno kao SG
POtrazi SX kopiju SG-a. SX su inace spanske gitare. Probao sam prijateljevu i jako je zgodna.
Ako hoces isto neku kopiju sg-a za manje pare proveri Vintage mada mislim da je SX skroz ok. Epiphone goth su ruzne.
ovu poruku je poslao Santana(clan foruma xD) koga mrzi da se odloguje iz mog akaunta i uloguje svojim

UNDER

Post by UNDER » 01 Jun 2009, 18:14

Highway One wrote:Postoji jako dobra kopija SG-a sa telom potpuno kao SG
POtrazi SX kopiju SG-a. SX su inace spanske gitare. Probao sam prijateljevu i jako je zgodna.
Ako hoces isto neku kopiju sg-a za manje pare proveri Vintage mada mislim da je SX skroz ok. Epiphone goth su ruzne.
ovu poruku je poslao Santana(clan foruma xD) koga mrzi da se odloguje iz mog akaunta i uloguje svojim
Da li znaš možda gde mogu da se kupe te SX i Vintage-ove kopije SG-a?
Epiphone sam izabrao samo zbog Gibsonove licence.

Funkomat
MF veteran

Re: Pomoć oko kupovine (jeftinijeg) Epiphone SG?

Post by Funkomat » 01 Jun 2009, 18:16

Mitros ima Vintage.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Jun 2009, 18:29

Funkomat wrote:Mitros ima Vintage.
Nisam ih video u Bgu.
Vintage u Bgu ima u Music media centar valjda...
http://www.musiccentar.com/www/catbrows ... qcatid=139

Santana

Post by Santana » 02 Jun 2009, 12:02

Ja nisam obisao sve radnje u Beogradu ali nigde nisam video SX a zadnja SX gitara u Nisu je prodata proslog leta. :( Nema ih nigde verovatno. Pogledaj oglase - mozda prodjes i jeftinije.

dweezil

Post by dweezil » 03 Jun 2009, 08:38

najjeftiniji Gibson SG made in USA je oko 70 soma tako da ukoliko skupis pare vredi ga probati, u svakom slucaju ono sto tebi treba je telo od mahagonija, i dobri magneti i dobra izrada. Ne verujem da je Epiphone od mahagonija, kao ni Vintage.

UNDER

Post by UNDER » 09 Jun 2009, 14:42

Hvala svima na odgovorima!
Pozdrav!

UNDER

Post Reply