Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ognjen93

Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by ognjen93 » 08 Jun 2009, 08:17

E posto gledam novo pojacalce da kupim( verovatno cu jos par meseci) odlucio sam se za neku lampasku glavu + 4 x 12 kabinet
E sad verovatno bi to uzimao preko grane pa onda dovukao ovde, jel zna neko kolika je carina koliki su porezi i ostali troskovi za nas koji nismo u eu?
Uglavnom koje od ova 3 pojacala je bolje i zasto? I ja bi uzo nekog marsala al nemam para za tako nesto, nijedno od ova 3 pojacala nisam licno svirao tako da ako neko ima iskustva... Uglavnom ako ne valjaju recite bolje da se strpim jos par meseci pa da uzmem kvalitetno nesto, ako valjaju opet recite.....

BUGERA 333

Bugera 333 Full Tube Guitar Head - 120watts, 3x channels, 4x 6L6 power-amp tubes (convertible to EL34), 4x 12AX7 pre-amp tubes, reverb control on each channel, impedance switch (4, 8 and 16ohms), FX loop with independent send and return level controls (also serves as a boost function),...

PEAVEY WINDSOR HEAD

Peavey Windsor guitar tube head - 100watts (RMS), 4/8/16 ohms, 4x EL34 and 3x 12A7 tubes, 1x channel, 3 band EQ, gain boost, switchable effects loop, class A-A/B texture control, presence, resonance.

PEAVEY VALVE KING HEAD 100

Peavey Valve King guitar head 100, 100watts/16ohms, four 6L6GC and three 12AX7 tubes, two independent channels (foot-switchable), separate EQ for each channel, gain/volume boost on lead channel (foot-switchable), external speaker output, reverb with level control, effects loop and resonance...

MUzzY

Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by MUzzY » 08 Jun 2009, 13:30

Svaka od ti glava je svoja prica.

333 je gain gain gain gain ... baziran je na peavey XXX. Znaci metal i udri. Doduse curnch kanal je mirniji a ima i interesantan clean.

Valve king ljudi gotive ali licno ne vidim (tj. ne cujem) sta je tu spec... solidna glava za ok pare ali zvucno mi i nije nesto. (ponavljam, ljudima generalo jako dopada kako radi)

Windsor nisam imao prilike da cujem/probam.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jun 2009, 16:00

MUzzY wrote:Svaka od ti glava je svoja prica.
Bolje reci kakav zvuk ti zelis pa ce ti ljudi predloziti.
Sto bas glava + 4x12?
Za pare koje bi za to trebao da izdvojis, mozes da kupis mnogo bolji kombo.

Inace, ni meni se nesto narocito ne svidja Vlaveking.
Od peavey pojacalo mi je delta blues na vrhu liste ali opet, sve zavisi kakav tebi zvuk treba...
I classic 30 i 50 su odlicna pojacala.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 08 Jun 2009, 17:05

Bugera je kao sto su rekli kopija Peavey-jevog XXX. Ali razmisli da li pojacalo od 11, 12...koliko vec lampi moze da kosta 400 evra? Samo kvalitetne lampe i trafo prelaze tu cenu. Ok ono radi, sta vise dosta dobro, dosta su dobro iskopirali. Ali ne verujem da ce dugo da te sluzi. Znam da su u roku od 2 meseca 2 bugere u mitrosu crkle, a bukvalno su upaljene par puta....Tako da te tome ne bih savetovao.

Ako bi vec hteo marshalla, poslusaj Funkomatov savet, i kupi onda nekog JCM-a kombo, 2x12, lampasa. Nacices polovnog za slicne pare kao sto ce te izadju glava i kutija koju si hteo. A realno, mnogo ces zadovoljniji biti kombo verzijom. Jer u svakom nasem klubu u zemlji, ces da zavrsis posao sa kombo varijantom. A da ne spominjem transport, nosenje.....Znam o cemu pricam, ja kunem, i proklinjem moje pojacalo svaki drugi dan...... :D
Mislim da ti je verzija head plus neki 4x12 box, bespotrebna.....previse je to, nigde, ni u jednom klubu neces moci da se odvrnes preko pola jer ces da pojedes ostale ljude iz benda, i zvuk sa bine ce ti biit prejak...tako da ja predlazem neku combo varijantu lampasa......

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Jun 2009, 19:46

Funkomat wrote:
MUzzY wrote:Svaka od ti glava je svoja prica.
Bolje reci kakav zvuk ti zelis pa ce ti ljudi predloziti.
Sto bas glava + 4x12?
Za pare koje bi za to trebao da izdvojis, mozes da kupis mnogo bolji kombo.

Inace, ni meni se nesto narocito ne svidja Vlaveking.
Od peavey pojacalo mi je delta blues na vrhu liste ali opet, sve zavisi kakav tebi zvuk treba...
I classic 30 i 50 su odlicna pojacala.
Ma jok kombo, ocu da dobijem zvuk racimo scorpionsa, naravno nije to do pojacala samo....... fenderasti zvuk ne dolazi u obzir, samo nesto razdorno da imas osecaj kao da ti talas udara u ledja kad stanes ispred pojacala, al opet na nekim svirkama treba ce mi malo meksi zvuk......

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Jun 2009, 19:52

tyler durden wrote:Bugera je kao sto su rekli kopija Peavey-jevog XXX. Ali razmisli da li pojacalo od 11, 12...koliko vec lampi moze da kosta 400 evra? Samo kvalitetne lampe i trafo prelaze tu cenu. Ok ono radi, sta vise dosta dobro, dosta su dobro iskopirali. Ali ne verujem da ce dugo da te sluzi. Znam da su u roku od 2 meseca 2 bugere u mitrosu crkle, a bukvalno su upaljene par puta....Tako da te tome ne bih savetovao.

Ako bi vec hteo marshalla, poslusaj Funkomatov savet, i kupi onda nekog JCM-a kombo, 2x12, lampasa. Nacices polovnog za slicne pare kao sto ce te izadju glava i kutija koju si hteo. A realno, mnogo ces zadovoljniji biti kombo verzijom. Jer u svakom nasem klubu u zemlji, ces da zavrsis posao sa kombo varijantom. A da ne spominjem transport, nosenje.....Znam o cemu pricam, ja kunem, i proklinjem moje pojacalo svaki drugi dan...... :D
Mislim da ti je verzija head plus neki 4x12 box, bespotrebna.....previse je to, nigde, ni u jednom klubu neces moci da se odvrnes preko pola jer ces da pojedes ostale ljude iz benda, i zvuk sa bine ce ti biit prejak...tako da ja predlazem neku combo varijantu lampasa......
Pa stoji sve to sa transportom , ali sta znam nekako mi svi komboi daju neki bedno prigusen zvuk, cak i jedan vox sto sam skoro cuo lampas iz 70 ih nije dovoljno <prodoran>, peavy blues mi se svidja za neku kucnu varijantu, ali to kad se bude imalo para........ sad mi treba nesto da sto jace gruva

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Jun 2009, 20:39

Kakav god da uzmes kombas recimo, uvek mozes da se nakacis i na 4x12". Ili pojacalo ima poseban izlaz za externu kutiju, ili otkacis kabl prema internom zvucniku i nakacis na externu kutiju. Znaci, imas izbor. Kombo treba u pincipu da se digne sa poda kad se svira. Na stolicu ili na drugu kutiju or something.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Jun 2009, 20:45

pretrazi forum, bilo je price o carinama :mrgreen:
Pogledaj sta ima polovnog od lampaskih glava, mozda mozes uzeti neki marshall il nesto tako.
Recimo, nemanjavelimirovic ima neku marshall kopiju.
Ne znam kakav je tvoj bend al recimo najglasniji koji ja znam poseduje 3-4 pojacala od po 100-120w i ne pojacavaju se vise od 5-6 jer pocnu da krvare ushi,... mozda ti je onda bolje da trazis nesto od 50tak W da mozes da ga odvrnes kolko tolko.

windsor head je ~300eu , bugera 333 ~400eu , valve king head ~400eu...dakle oces da das nekih 400-500eu max za glavu?

4x12 ? ;o 35-45kg + head ...ja bi crko, dal da ga nosim ili da ga moram slusati otpanjenog u klubu za 50-100 ljudi, mada ne znam gde sviras.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2009, 23:48

4x12'' i glava od 100W nije civilna disciplina, i tačka.

Nema kluba / prostora / vežbaonice u Srbiji u kojima bi 4x12'' kutija kroz koju drma odvaljena 100W glava mogla da se oseća udobno.

Znam ja da mJetalce to boli jer pojačalo sa četiri izlazne lampe ima sasvim drugačiji bas od mnogo univerzalnijeg i zahvalnijeg 15-18W lampaškog pojačala, ali tako je kako je. Čak i da imaš idealnih 100W, ono ti u našim uslovima neće davati taj (Scorpions ili već šta) zvuk jer će čim se uključi biti u ratu sa zidovima, prozorima, stolovima, stolicama, bubnjarem, pevačem i publikom.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Jun 2009, 00:05

A šta sada imaš od opreme?Čisto me zanima.... :)

sl0e

Post by sl0e » 09 Jun 2009, 00:10

Ja bih Bugeru zaobišao u šiiirokom luku. Pre bih štekao pare za neko normalno pojačalo - deluje primamljivo kada čujes specifikacije, ali, ako sam dobro razumeo par ljudi, ta pojačala su odvratno loše urađena.

Ima u Mitrosu u onoj sobi ta vugla od 120 w. Probao sam to pojačalo, ali mi se nije dopalo, nikako nisam uspeo da dobijem zvuk koji sam hteo. Baš se vidi da je za dž-dž i ništa više.

Jedino što mu je lepa cena, ali opet - gde imaš dobrog lampaša za te pare?

EDIT: I da, zašto baš 100 w? Gde ćeš sa tim da sviraš?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 00:17

Ima u Mitrosu u onoj sobi ta vugla od 120 w...../
i uzasno se lose cuje..ali uzasno..ne znam,nikako nisam mogao da se oslobodim utiska,da sviram neko bas bas jeftino pojacalce..uglavnom,uzemljenje u toj sobi je katastrofa,sto je mozda uticalo na rasudjivanje,ali cisto sumnjam.. :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 09 Jun 2009, 01:33

Pa ako hoces nesto sa malo vise dzn dzn-a uzmes nekog randalla kombo varijantu, ili nekog jcm-a high gain model....ne razumem se toliko u marshalle, pa neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da je jcm 900 hi gain model....nem pojma, proguglaj malo......

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 09:48

ssmc wrote:A šta sada imaš od opreme?Čisto me zanima.... :)
Trenutno imam Pacificu 112, mrtvi digitedh rp 50, i nekog malog Marsala tranzistorca od 15 wati, sto sam dobio na poklon Mg serija izuzetno ne upotrebljivo pojacalo......

E sad sledeci lanac bi izgledao ovako Epiphone lp standard, digitech rp 500, vox tonelab, i neko pojacalce malo od oko 100 w , vi ste me sad malo ohladili sto se tice glava+ 4x12, jbg, doduse imao sam i ideju da sve pare dam za Gibsona, al jbg bice vremena, ovako na Epiphona stavim Schaler ove civije i gurace jos 2-3 god dok se neskupe pare za Gibsona.......

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 09:54

E ljudi ovao sam trebao da uzmem u Diseldorfu, sad jel ima neko iskustva sa spediterima, koliko su mu naplatili je su uspeli nesto da smuvaju za carinu? Za gitaru i procesor nije problem, neki su mi rekli da samo se pravis lud, i kazes da te niko nije pitao za gitaru kad si izlazio iz zemlje, da si ovde uzo polovno, pa nemas racun, glumis budalu i puste te, a procesor u kofer....... Ali pojacalo od 60 kila ne moz prodje tako lako, onda cu verovatno da uzmem od ovih nasih zelenasa, sad zavisi sta se trenutno koliko krece, koji lampaski kombo bi ste mi nov preporucili? Sem peavy blues i onog marsala?

Post Reply