Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?
Pa opet i od komboa spada sve na ova dva pojacala
BUGERA 333XL-212
Bugera 333XL-212 Full Tube Guitar Combo - 120watts, 2x 12" Bugera speakers, 3x channels (XL switches on lead and crunch channel), 4x EL34 power-amp tubes (convertible to 6L6), 4x 12AX7 pre-amp tubes, separate 3-band EQ and reverb on each channel, presence control, impedance switch (4, 8 or...
i
PEAVEY VALVE KING 212
Peavey Valve King 212 guitar combo - 100 watts/16 ohms, 2x 12" Valve King speaker, four 6L6GC and three 12AX7 tubes, two independent channels (foot-switchable), separate EQ for each channel, gain/volume boost on lead channel (foot-switchable), external speaker output, reverb with level...
BUGERA 333XL-212
Bugera 333XL-212 Full Tube Guitar Combo - 120watts, 2x 12" Bugera speakers, 3x channels (XL switches on lead and crunch channel), 4x EL34 power-amp tubes (convertible to 6L6), 4x 12AX7 pre-amp tubes, separate 3-band EQ and reverb on each channel, presence control, impedance switch (4, 8 or...
i
PEAVEY VALVE KING 212
Peavey Valve King 212 guitar combo - 100 watts/16 ohms, 2x 12" Valve King speaker, four 6L6GC and three 12AX7 tubes, two independent channels (foot-switchable), separate EQ for each channel, gain/volume boost on lead channel (foot-switchable), external speaker output, reverb with level...
Kao sto sam vec napisao, ja bih Bugeru zaobisao. Realno, pojacalo kupujes sada i ko zna kada, pa je bolje da se strpis i skupis pare za nesto kvalitetno. Lepo je vreme, prosetaj se do Artista/Mitros-a/Skymusic-a/MMC-a, pa pogledaj sta sve imaju, probaj ako ti se nesto svidi. Moj savet ti je da odes u Artist ako ti vec treba neko dz-dz pojacalo, tamo imaju sirok izbor svega i svacega.
Znaci sve - samo Bugera ne.
- mislim_stvarno
Koji ce ti qurac 2 procesora?!?!?!?!ognjen93 wrote:E sad sledeci lanac bi izgledao ovako Epiphone lp standard, digitech rp 500, vox tonelab, i neko pojacalce malo od oko 100 w

Ni pojacalo od 100w ti ne treba. Ja vezbam u studiu sa Peavey-em Banditom od 80w (tranzistorac), odlican amp, ali ako ga pojacam preko cetvrtine, to je sasvim dovoljno, a sviram punk...
Kupis 50w kombo, jedna ili dve 12ice, i brdo pedala (distorzije, drajvovi, deleyi, reverbi, wah) sta god ti padne na pamet, i na kraju imas mnoooooogooooo bolji zvuk nego 120w bugeru (koju ne mozes da odpanjis kako treba) kroz koju teras distorzije sa procesora...
Pa i mislio sam u Artistu jer su mi nekako "najpovoljniji" sto ne znaci da su jeftini, mitros suri, U mmc nemaju nista po mom ukusu, za prihvatljivu cenu, ima neki ibanez od 150w ali mi se bas ne svidja, dobro jeste trandza.al....sl0e wrote:Kao sto sam vec napisao, ja bih Bugeru zaobisao. Realno, pojacalo kupujes sada i ko zna kada, pa je bolje da se strpis i skupis pare za nesto kvalitetno. Lepo je vreme, prosetaj se do Artista/Mitros-a/Skymusic-a/MMC-a, pa pogledaj sta sve imaju, probaj ako ti se nesto svidi. Moj savet ti je da odes u Artist ako ti vec treba neko dz-dz pojacalo, tamo imaju sirok izbor svega i svacega.
Znaci da jos stekam pare

Ma stoji da su bolje pedale, ali ko ce se smara da vuce milion kablova, vox tonelab nije klasican procesor ima onu lampu u sebi, sto uvek treba, i ima jako puno simulacija pojacala sto takodje uvek treba, a digitech.... Nema se para za rokton...... Pedale necu uzimati pre svega jer su jako ne prakticne, za razliku od procesora, a imao sam negde na umu i ideju( pre nego sto sam cuo dobrog vox lampasa iz 70 ih da kupim neku tranzu od 100 w za mnogo manje pare a za ostalo da odem sa drustvom na more.......... Kakvi ste odma razbijate iluzije.....mislim_stvarno wrote:Koji ce ti qurac 2 procesora?!?!?!?!ognjen93 wrote:E sad sledeci lanac bi izgledao ovako Epiphone lp standard, digitech rp 500, vox tonelab, i neko pojacalce malo od oko 100 wTa dva procesora su zajedno preko 500-600e, a za te pare, nakupujes se pedala kakvih hoces...
![]()
Ni pojacalo od 100w ti ne treba. Ja vezbam u studiu sa Peavey-em Banditom od 80w (tranzistorac), odlican amp, ali ako ga pojacam preko cetvrtine, to je sasvim dovoljno, a sviram punk...
Kupis 50w kombo, jedna ili dve 12ice, i brdo pedala (distorzije, drajvovi, deleyi, reverbi, wah) sta god ti padne na pamet, i na kraju imas mnoooooogooooo bolji zvuk nego 120w bugeru (koju ne mozes da odpanjis kako treba) kroz koju teras distorzije sa procesora...
Peavey Classic 30 - 550 evra (dovoljno je glasno, veruj mi) i jedan procesor.
Nije problem samo glasno i ovako mogu uvek da se bodem u razglas pa ce biti jos glasnije, nego taj frulasti zvuk nznam kako da ga nazovem mi ne lezi, meni treba vise zvuk motorne testeresinisake wrote:Peavey Classic 30 - 550 evra (dovoljno je glasno, veruj mi) i jedan procesor.

- mislim_stvarno
kupi ti bandita i procesor...
Pedale su ti neprakticne, a hteo si glavu i 4x12"...
Bolji zvuk bi izvukao sa banditom i pedalama nego nekom glavom, boxom, i drajvom sa procesora...

Pedale su ti neprakticne, a hteo si glavu i 4x12"...

Bolji zvuk bi izvukao sa banditom i pedalama nego nekom glavom, boxom, i drajvom sa procesora...

Slaozio bih se sa kolezom, za krljanje - Bandit ce ti fino raditi poso.
Mislim da Ognjena samo hoce da mu ljudi kazu da kupi ono sto je vec odlucio da kupi.
Poslusaj savete svih ovih ljudi.
Sigurno imaju mnogo vise iskustva od tebe.
To sto pojacalo nema 1000w ne znaci da ima frulasti zvuk a ako ces da bodes 30w lampe u razglas ("da bude jos glasnije") onda, da izvines, nisi noramala.ognjen93 wrote:Nije problem samo glasno i ovako mogu uvek da se bodem u razglas pa ce biti jos glasnije, nego taj frulasti zvuk nznam kako da ga nazovem mi ne lezi, meni treba vise zvuk motorne testeresinisake wrote:Peavey Classic 30 - 550 evra (dovoljno je glasno, veruj mi) i jedan procesor.![]()
![]()
Poslusaj savete svih ovih ljudi.
Sigurno imaju mnogo vise iskustva od tebe.
Ja mislim da mu treba ovako nesto:

Izvinjavam se za offtopic

- mislim_stvarno
i jos par procesora ispred toga

Mislim da Ognjena samo hoce da mu ljudi kazu da kupi ono sto je vec odlucio da kupi.

Last edited by mislim_stvarno on 09 Jun 2009, 11:13, edited 2 times in total.
sl0e wrote:Ja mislim da mu treba ovako nesto:
I neki jaci razglas za svaki slucaj.

ahahha..ali ja stvarno ne razumem cemu ovoliko?? mislim,sta,treba da ga zakucaju za pod,jer ispred ovoga,sigurno nece stajati ovaj cikica na mestu 

Kolko kosta bandit?