Jedini ljudi koje znam , ko sto sam reko, i koji sviraju na lampasima od ~100w u kombinacijama 2x12 i 4x12 se pojacavaju do 5-6 i ja sam jedva izdrzao probu, oni kazu da pocne da boli ako se pojacaju vise od toga, pa ti vidi.
Imaju jazz chorus 120, ampeg od 100w , ampeg od 50w, marshall half stack od ~100 i twin reverb od 100w koji tek treba da proradi u punom sjaju.Bio sam na par koncerata i ono , hvala, ne, ne palim se na jebanje ushiju

Mislim da bi ti do 50w lampas pokrio sve potrebe, mozda i nesto slabiji.Samo razmisli kakvu kombinaciju oces; glava + kabinet, pa koliko zvucnika,itd.Sa efikasnim zvucnicima ces dobiti mnogo na glasnoci.Necu da tvrdim jer nisam siguran al razlika od 6db ti dodje otrpilike kao duplo glasnije; 'perceived volume'....javice se vec neko da me ispravi ako gresim, to jest da dopuni.
Sto se tice samog zvuka, mislim da ti sigurno ne lezi svetli fender zvuk.Preporucio ti je vec Nemanja, high gain marshalle, ja ti preporucujem da probas lampaske laney-e, i vec ako imas ujaka u njemacku nek vidi dal moze da ti uzme mozda polovan orange ili nesto od drugih ledzendarnih hi dz dz dz pojacala.