Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?
mani se ti ognjene pivija i bugere kupi melodiju menges! moj komsija ima bas jednu melodiju menges solist 100w,na zvucniku pise da je made in east germany.to ti je pravo pojacalo 100% ces biti zadovoljan sa njim! uzmes to,jolanu star (http://www.cheesyguitars.com/jolana_sta ... ela_th.jpg),jolana heavy metal (http://www.cheesyguitars.com/effect_hm/hm_front.jpg) i bolju kombinaciju neces imati veruj mi.ima da sviras i scorpionse i dz dz dz! pri tome ce ti sigurno i ostati para da ides na more.kombinacija boli glava 

dimmu wrote:mani se ti ognjene pivija i bugere kupi melodiju menges! moj komsija ima bas jednu melodiju menges solist 100w,na zvucniku pise da je made in east germany.to ti je pravo pojacalo 100% ces biti zadovoljan sa njim! uzmes to,jolanu star (http://www.cheesyguitars.com/jolana_sta ... ela_th.jpg),jolana heavy metal (http://www.cheesyguitars.com/effect_hm/hm_front.jpg) i bolju kombinaciju neces imati veruj mi.ima da sviras i scorpionse i dz dz dz! pri tome ce ti sigurno i ostati para da ides na more.kombinacija boli glava

Ode tema u tri lepe....
i treba,meni su ove teme najzanimljivije!!

Ali....kako?bokicasa wrote:i treba,meni su ove teme najzanimljivije!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim ovo je očigledno tema otvorena samo da bi se eto nešto napisalo....ništa više....kad smo već ovde možemo i temu 1000 najboljih pesama svih vremena, ex-yu vs yu i tako u nedogled...mislim...sve ide ovde...tema je pandorina kutija

but it's funssmc wrote:Ali....kako?bokicasa wrote:i treba,meni su ove teme najzanimljivije!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim ovo je očigledno tema otvorena samo da bi se eto nešto napisalo....ništa više....kad smo već ovde možemo i temu 1000 najboljih pesama svih vremena, ex-yu vs yu i tako u nedogled...mislim...sve ide ovde...tema je pandorina kutija

- Dersu Uzala
Razmisli. Snaga je snaga, watt je watt. Ali, koliki je stepen korisnog iskoriscenja? Jos veci kod tranzistora? Pa kako, majku mu, zasto je 'tisi'? Prividno?tyler durden wrote: Nego stvarno, u vezi ovih snaga lampasa i tranzistorca.....................Koja je to fora sa snagom lampasa i trandze?
Ima fora. Nije fora. Elektrotehnika.
To je kratak odgovor. Duzi odgovor privatno, da ne gnjavimo cenjeni publikum.
Dersu Uzala wrote:Razmisli. Snaga je snaga, watt je watt. Ali, koliki je stepen korisnog iskoriscenja? Jos veci kod tranzistora? Pa kako, majku mu, zasto je 'tisi'? Prividno?tyler durden wrote: Nego stvarno, u vezi ovih snaga lampasa i tranzistorca.....................Koja je to fora sa snagom lampasa i trandze?
Ima fora. Nije fora. Elektrotehnika.
To je kratak odgovor. Duzi odgovor privatno, da ne gnjavimo cenjeni publikum.
De molim te i meni jedan privatni, a moze i ovde, bas me zanima.

dersu,postavi ovde,vidis da ljude zanima..i mene bi to opsirnije izlaganje zanimalo,ali znam da se u principu radi o-
kada se kaze da je 30w lampe priblizno iste jacine nego tranndza od 100w,uopsteno se misli da je lapma,sto vise odvrces i pojacavas bolje se cuje..znaci ona se cuje isto tako dobro i na pola volume-a,i do daske...ali kod tranzistorca-zapitajte se ,ko je odpanjio trandzu vise od pola,i dobio dobar i jasan,zdrav zvuk..?
evo to je moje laicko misljenje..mislim da se o tome radi..
..ako ne

kada se kaze da je 30w lampe priblizno iste jacine nego tranndza od 100w,uopsteno se misli da je lapma,sto vise odvrces i pojacavas bolje se cuje..znaci ona se cuje isto tako dobro i na pola volume-a,i do daske...ali kod tranzistorca-zapitajte se ,ko je odpanjio trandzu vise od pola,i dobio dobar i jasan,zdrav zvuk..?
evo to je moje laicko misljenje..mislim da se o tome radi..

- Rocket Roll
Otvorite posebnu temu za to?
"Link dana": http://www.geofex.com/tubeampfaq/taffram.htm
Šire objašnjenje = otvoriti temu & postaviti pitanje "Zašto se (meni lično) čini da je lampaš (navesti koji) glasniji (navesti u kojem kontekstu) od tranzistorca (navesti kojeg)?"
Može i bez odgovora na italicizirana pitanja, da bi naslov bio pregledniji
"Link dana": http://www.geofex.com/tubeampfaq/taffram.htm
Šire objašnjenje = otvoriti temu & postaviti pitanje "Zašto se (meni lično) čini da je lampaš (navesti koji) glasniji (navesti u kojem kontekstu) od tranzistorca (navesti kojeg)?"
Može i bez odgovora na italicizirana pitanja, da bi naslov bio pregledniji

[offtopic]
Sad na ovom linku procitah sledece:
"To turn it off, simply flip the power switch to "off", don't use standby. This lets the still-conducting tubes bring down the high voltages in the power supply."
Da li je ovo ispravno? Ja sam bio ubedjen da pojacalo treba da se ubaci na kratko u standby pa tek onda off[/offtopic]
Rocket Roll wrote:"Link dana": http://www.geofex.com/tubeampfaq/taffram.htm
Sad na ovom linku procitah sledece:
"To turn it off, simply flip the power switch to "off", don't use standby. This lets the still-conducting tubes bring down the high voltages in the power supply."
Da li je ovo ispravno? Ja sam bio ubedjen da pojacalo treba da se ubaci na kratko u standby pa tek onda off[/offtopic]
cccira wrote:Da li je ovo ispravno?
Po Kikiju - tako treba da se radi. Da li je ispravno - nemam pojma.

Sa druge strane imaš ona high-end-boutique pojačala koja imaju samo jedan 3-stepeni prekidač, uz pomoć koga ako želiš da "klikneš" sa on na off, moraš da prođeš preko stand-by-ja...

- Dersu Uzala
Uostalom, pise na tom linku koji je blagodarno postavio gosn moderator. A ima jos zilion linkova na istu temu.
- mislim_stvarno
Ljudi, oterasmo ognjena...

ma jes,nego lemi one polovne kablove,pa ga nema....ili je nesto zabrljao sa njima opasno...(ne daj boze)mislim_stvarno wrote:Ljudi, oterasmo ognjena...![]()
![]()